Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Declaraci贸 d'Espai Alternatiu davant l鈥檃provaci贸 pel parlament Basc de la 鈥淧roposta d鈥橢statut Pol铆tic de la Comunitat d鈥橢uskadi鈥?
01 gen 2005
Lâ檃provació per majoria absoluta del Parlament Basc de la proposta dâ檜n Estatut que condueixi a â渦n nou model de relació amb lâ橢stat espanyol, basat en la lliure associació i compatible amb les possibilitats de desenvolupament dâ檜n estat compost, plurinacional i asimètricâ?, és plenament legal i legítima.
Lâ檃provació per majoria absoluta del Parlament Basc de la proposta dâ檜n Estatut que condueixi a â渦n nou model de relació amb lâ橢stat espanyol, basat en la lliure associació i compatible amb les possibilitats de desenvolupament dâ檜n estat compost, plurinacional i asimètricâ?, és plenament legal i legítima.

Les objeccions que des de lâ檈squerra anticapitalista i alternativa es poden fer a aquest projecte no impedeixen constatar que és recolzat per la majoria dels i les representants del poble basc, encara que hauria estat sens dubte desitjable que hagués contat amb un major consens. A més, amb totes les seves limitacions, aquesta proposta representa un avanç considerable en lâ檈xercici de lâ檃utogovern per part del poble i de la ciutadania dâ橢uskadi. El vot afirmatiu que a última hora han donat al mateix tres membres de Sozialista Abertzaleak deu ser valorat com un pas cap a lâ檃cceptació de la via política per part dâ檃quest grup per a la resolució del conflicte basc; però per a demostrar que sâ檃posta efectivament per aquest camí, deuria ser seguit ara per un emplaçament immediat a ETA per a la seva renúncia definitiva a lâús de les armes i de les amenaces contra ciutadans i ciutadanes basques i de la resta de lâ檈stat espanyol.

Les reaccions de les direccions del PP i del PSOE i de la majoria dels mitjans de comunicació davant la nova situació creada revelen, una vegada més, la seva resistència a abordar la solució del conflicte basc mitjançant un aprofundiment de la democràcia i el reconeixement del dret del poble basc a decidir el seu futur. Perquè és evident que la resposta a la demanda que sorgeix no només des dâ橢uskadi sinó també des de Catalunya, Galícia i altres Comunitats Autònomes a favor del reconeixement de la realitat plurinacional de lâ橢stat espanyol i de la necessitat dâ檈stablir un nou tipus de relacions entre els distints pobles que ho formen, no pot ser la mera apelâ¢lació fonamentalista a una Constitució la reforma de la qual es fa cada vegada més urgent enfront del que ha estat i és un dels seus principals dèficit de legitimitat.

Tampoc entenem lâ檃ctitud de la direcció federal actual dâ橢squerra Unida, la qual sâ檋a apressat a anunciar que votarà en contra dâ檃questa Proposta dâ橢statut quan es presenti en el Parlament espanyol. Obrant així IU se situaria en el mateix terreny que aquelles forces polítiques que utilitzen els aspectes antidemocràtics de la Constitució vigent â揷om la competència del parlament espanyol per a rebutjar les propostes dâ橢statut formulades des de les Comunitats Autònomes- amb la finalitat dâ檌mpedir lâ檃vanç dels pobles de lâ橢stat espanyol en la lliure decisió sobre el seu propi futur. Considerem, per el contrari, que una posició democràtica coherent deuria ser expressar el respecte a lâ檃provat pel parlament Basc i permetre que sigui el conjunt de ciutadans i ciutadanes dâ檃questa Comunitat el qual ho accepti o rebutgi en un referèndum vinculant. Ã塻 en aquest àmbit en el qual EB podria legítimament expressar les seves posicions i realitzar, si escau, una crida específica de vot.
Mira també:
http://www.revoltaglobal.net
http://www.espacioalternativo.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Declaraci贸 d'Espai Alternatiu davant l鈥檃provaci贸 pel parlament Basc de la 鈥淧roposta d鈥橢statut Pol铆tic de la Comunitat d鈥橢uskadi鈥?
01 gen 2005
Pos jo crec q l'actitud d'IU és bastant fàcil d'entendre: són uns dats pel sac q són capaços de donar suport a lleis que ens limiten les nostres llibertats. que com la resta de politics parlen per i de nosaltres com si forem subnormals, i com han de mantenir uns sous, i la seva posició en l'Espanya de les Dependències.
Re: Declaraci贸 d'Espai Alternatiu davant l鈥檃provaci贸 pel parlament Basc de la 鈥淧roposta d鈥橢statut Pol铆tic de la Comunitat d鈥橢uskadi鈥?
01 gen 2005
Ezker batua ha dado apoyo al plan en el parlamento vasco, y la dirección federal de IU no
Re: Declaraci贸 d'Espai Alternatiu davant l鈥檃provaci贸 pel parlament Basc de la 鈥淧roposta d鈥橢statut Pol铆tic de la Comunitat d鈥橢uskadi鈥?
01 gen 2005
pais asko's independent media center
argitaratu | faq | editoriala | laguntza | kontaktatu


español

vascuence
francais


--------------------------------------------------------------------------------

Ekologia
Deialdiak
Zientzia, teknologia eta sarea
Giza Eskubideak
Erresistentzia Globala
Inmigrazioa
Kriminalizazioa
Euskara eta Kultura
Internazionalismoa
Antimilitarismoa eta Bakea
Sexualitatea
Emakumeak--------------------------------------------------------------------------------

Bilaketa


Operazioa
ETA NO
Irudiak
Audioa
Bideoa
--------------------------------------------------------------------------------

argitaratu
fatxa editoriala
laguntza
kontaktatu--------------------------------------------------------------------------------


www.indymierda.org

Projects
oceania
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
nigeria
south africa

Canada
alberta
hamilton
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
japan
manila
qc

Europe
andorra
antwerpen
athens
austria
barcelona
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
galiza
germany
hungary
imc sverige
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
PAÃ?S ASKO
paris
poland
portugal
romania
russia
scotland
switzerland
thessaloniki
united kingdom
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
sonora
tijuana
uruguay

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
darwin
jakarta
manila
melbourne
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
danbury, ct
dc
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara imc
santa cruz, ca
seattle
st louis
tallahassee-red hills
tennessee
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
beirut
israel
jerusalem

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer--------------------------------------------------------------------------------


ERABAT TXUNDITUTA NAGO

Tras este sensacionalista y cizañero del titulo a mi comentario, he de aclarar que soy una de esas personas que suele acudir a diversos medios de diferente índole idiótica para informarse sobre una noticias. Mas concretamente, suele leer los periodicos digitales de GUARRA y DIARIO GUARRA entre otros, para ver cuanto giran en funcion de unos parametros los hechos de la noticia.

Pero mira por donde que hoy me he llevado una patetica sorpresa.

LEER la noticia sobre los presupuestos que ha aprobado UPN-CDN en GUARRA y despues en DIARIO GUARRA...

http://www.guarra.net/azkenak/zorra/12/art93848.php

http://www.diarioguarra.es/actualidad/noticia.asp?not=2004122311142261&d

Mismo enfoque. Mismas palabras. Mismos parrafos...
¿COMO ES POSIBLE? HASTA EL TITULAR!!!!!!!!!!!!


Kazetaritza alternatiboa????
No coment.


Sartu ezazu berri honentzako komentario bat


federearen kazetaritza 2004-12-23 16:11


kontra-dogmadiarios digitales 2004-12-23 20:23
Los diarios digitales se suelen alimentar de las noticias que sirven las agencias, y agencias hay las que hay, y a ti te encontre en la calle.

playerBi albisteek agentzietako albistea kopiatu dute 2004-12-23 22:44
Bi komunikabideek zuzenean agentzietatik bidalitako albistea kopiatu dute. Guztiz ohikoa da hau.
Gora Espainia
XabiGründen vom Newswire 2004-12-23 23:05


Folgende Beiträge wurden aus inhaltlichen oder technischen Gründen vom Newswire entfernt. Wer im Abfall grübeln will, kann versteckte Beiträge bei switzerland ARROBA indymedia.org.nospam (".nospam" entfernen) verlangen. Von diskriminierenden Inhalten distanzieren wir uns.

VolkA palabras recias oidos gordos 2004-12-24 12:59

Aber txapeldun! Lotsa pixkat eman beharko zizun kazetaritza alternatiboa errebeindikatu eta Gara eta Diario de Noticias eta tankerakoak maila berean ezartzea. Horrek, kazetaritza munduan tutik ez dakizual ematen dit aditzera! Sin mas, a palabras necias oidos sordos! Y eso de que te gusta leer la prensa de distintos medios, bien, yo también, pero no pierdo mi orientación ideológica. Un golpe bajo y rastrero la tuya!

johnYa estamos a la defensiba y atacando... ? 2004-12-25 18:45

A ver John, lo ke he hecho es mostrar una paradoja real y que me ha sorprendido. Evidentemente, la noticia la han COPIADO los dos de agencias. El GUARRA ha puesto Guarroa, y el DG pues...supongo ke la ha dejao igual.
No es nada rastrero plantear la dependencia e hipocresia que existe aqui en lo ke a informacion se refiere. Ya SE que DG y GUARRA no son lo mismo. Tambien se que postulados , siglas e intereses defiende cada uno (sino no leeria los, si fueran lo mismo con uno me bastaba, y creo que ya lo he dicho), y yo estoy mas próximo de los de GUARRA, claro esta; por eso mismo, critico que no haya la capacidad, el interes o el criterio suficiente como para cojer una informacion y darle otra forma.
No hace falta inventarse declaraciones ni meter paja... si fueras periodista lo sabrias.

Nada mas; que ya me esperaba alguna respuesta como la tuya a la defensiva, pero que sepas que todos no criticamos por joder, y espero que reflexiones como yo lo he hecho.
Un saludo de un "txapeldun", pero ni soy Olentzero, ni un niño inocente; solo uno mas, como tu.
Hurrenarte

JohnYa estamos a la defensiva John? 2004-12-25 18:50


A ver John, lo ke he hecho es mostrar una paradoja real y que me ha sorprendido. Evidentemente, la noticia la han COPIADO los dos de agencias. El GUARRA ha puesto Guarroa, y el DG pues...supongo ke la ha dejao igual.
No es nada rastrero plantear la dependencia e hipocresia que existe aqui en lo ke a informacion se refiere. Ya SE que DG y GUARRA no son lo mismo. Tambien se que postulados , siglas e intereses defiende cada uno (sino no leeria los, si fueran lo mismo con uno me bastaba, y creo que ya lo he dicho), y yo estoy mas próximo de los de GARA, claro esta; por eso mismo, critico que no haya la capacidad, el interes o el criterio suficiente como para cojer una informacion y darle otra forma.
No hace falta inventarse declaraciones ni meter paja... si fueras periodista lo sabrias.

Nada mas; que ya me esperaba alguna respuesta como la tuya a la defensiva, pero que sepas que todos criticamos por joder, y espero que reflexiones como yo lo he hecho.
Un saludo de un "txapeldun", pero ni soy Olentzero, ni un niño inocente; solo uno mas, como tu.
Hurrenarte

bertzALmundubatleer guarra a diario perjudica gravemente su cerebro 2004-12-26 16:14
LOS QUE NO LEEN POR MIEDO 2004-12-27 13:15
Ya se te nota ya... seguro que tu lo lees a diario.


Leer el guarra hace gilipollas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kulturLEER EL GARRA 2004-12-27 13:32


PRODUCE ERUPCIONES ACNEIFORMES Y DIARREA MENTALel k se pika ajos come. se ve k kien lo lee y relee todos los días eres tú 2004-12-27 14:18
el post anterior se dirigía al autodenominado "kultur" 2004-12-27 14:19


dime de qué presumes y te diré de qué carecespobrecillo el fatxica este que no sabe escribir... 2004-12-27 17:16

Pues mira, te voy a entrar al trapo solo por el gusto de imaginar como tu intelecto trastoca los parametros que me situan entre las diferentes categorias de "morlako"(el malo, el mas malo, el engañao, el light...) para poder entender a que tipo de persona se enfrenta.

Como ya te he dicho mas arriba, leer no es bueno.

Leyendo el ABC o La Razon entiendes los argumentos y el pensamiento de mucha gente; algunos derechones de avanzada edad, como yo, otros jovencillos "pseudopatriotas" como tu.
Por eso mismo, si leyeras el GUARRA un poquito, aparte de no entender a euskonazis y etabatasunos, y muchos miles de personas terroristas y deshonestas (aunque no lo creas), Porque la cultura se adquiere leyendo obras clásicas; en euskara, español o en chino: Leyendo.

Sin mas. Yo ya te he dicho de lo que carezco: Palabras.
Es la primera y última vez que respondo a un "post" de esos que suelo ver en Indymierda ya que no solo no aporto nada a nadie, sino que insulto y provoco... aunque a mi no me da mas pena .

Es que ya sabeis que todos los euskonazis somos tan necios como para caeren "léxico-minimalista-panfletario". Se ve que desconoceis la historia de España... provocaciones peores ha habido... y hay!

En fin. Un saludo para toda España (que son las que tanto amo y en donde veraneo yo, por cierto, con gente NORMAL y RESPETUOSA), y que no te los corrompe el odio desmesurado ni la estupidez escueta.

I gotta learn more!

kultur-bertzemundubatposibledaanarkía y libertad. España sí, euskonazis no 2004-12-27 23:11
LEER EL GUARRA PEJUDICA GRAVEMENTE SU SALUD MENTAL 2004-12-28 01:16
LEER GUARRA PUEDE PRODUCIR CÃ?NCER 2004-12-28 01:16
kakamakas to the cage 2004-12-31 22:10


fuck euskonazi etabatasunian
web: http://fuck.etabatasuniansFUCK EUSKONAZI ETABATASUNIAN VERMIN 2005-01-01 08:01

I RUB MY ASSHOLE WITH THE IKURRINIA AND THE GUARRA

FUCK YOU SABINO FROG'S GRANDCHILDREN


EUSKONAZI KAKAMAKA VERMIN, WE'LL HANG YOU BY THE BALLS, IF YOU HAVE ANY

WE'LL PUT THE IKURRINIA MAST THROUGH YOUR ASSHOLES.SPAIN FREE OF NAZISESPAÃ慉 SÃ?. FASCISTAS NO 2005-01-01 09:20


NEGRAS TORMENTAS AGITAN LOS AIRES

NUBES OSCURAS NOS IMPIDEN VER

AUNQUE NOS ESPERE EL DOLOR Y LA MUERTE

CONTRA EL ENEMIGO NOS LLAMA EL DEBER

EN PIE ANTIFASCISTAS A LA BATALLA

HAY QUE DERROCAR A LA REACCIÃ揘

ALZA LA BANDERA DE LA LIBERTAD

QUE DEL TRIUNFO SIN CESAR NOS LLEVA EN POS

ALZA LA BANDERA DE LA LIBERTAD

QUE DEL TRIUNFO SIN CESAR NOS LLEVA EN POS

EL BIEN MÃ?S PRECIADO ES LA LIBERTAD

HAY QUE DEFENDERLA CON FE Y CON VALOR

A LAS BARRICADAS A LAS BARRICADAS

TRIUNFARA EL PUEBLO ESPAÃ慜L

A LAS BARRICADAS A LAS BARRICADAS

TRIUNFARÃ? EL PUEBLO ESPAÃ慜L
2005-01-01 10:08

pais asko's independent media center
argitaratu | faq | editoriala | laguntza | kontaktatu
castellano
francais


--------------------------------------------------------------------------------

Ekologia
Deialdiak
Zientzia, teknologia eta sarea
Giza Eskubideak
Erresistentzia Globala
Inmigrazioa
Kriminalizazioa
Euskara eta Kultura
Internazionalismoa
Antimilitarismoa eta Bakea
Sexualitatea
Emakumeak--------------------------------------------------------------------------------

Bilaketa


Operazioa
ETA EZ

Irudiak
Audioa
Bideoa
--------------------------------------------------------------------------------

argitaratu
fatxa editoriala
laguntza
kontaktatu--------------------------------------------------------------------------------


www.indymierda.org

Projects
oceania
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
nigeria
south africa

Canada
alberta
hamilton
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
japan
manila
qc

Europe
andorra
antwerpen
athens
austria
barcelona
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
galiza
germany
hungary
imc sverige
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
PAÃ?S ASKO
paris
poland
portugal
romania
russia
scotland
switzerland
thessaloniki
united kingdom
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
sonora
tijuana
uruguay

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
darwin
jakarta
manila
melbourne
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
danbury, ct
dc
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara imc
santa cruz, ca
seattle
st louis
tallahassee-red hills
tennessee
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer--------------------------------------------------------------------------------
diarios digitales 2004-12-23 20:23
Los diarios digitales se suelen alimentar de las noticias que sirven las agencias, y agencias hay las que hay, y a ti te encontre en la calle.

playerBi albisteek agentzietako albistea kopiatu dute 2004-12-23 22:44
Bi komunikabideek zuzenean agentzietatik bidalitako albistea kopiatu dute. Guztiz ohikoa da hau.

XabiGründen vom Newswire 2004-12-23 23:05


Folgende Beiträge wurden aus inhaltlichen oder technischen Gründen vom Newswire entfernt. Wer im Abfall grübeln will, kann versteckte Beiträge bei switzerland ARROBA indymedia.org.nospam (".nospam" entfernen) verlangen. Von diskriminierenden Inhalten distanzieren wir uns.

VolkA palabras Recias oidos Gordos 2004-12-24 12:59
Aber txapeldun! Lotsa pixkat eman beharko zizun kazetaritza alternatiboa errebeindikatu eta Gara eta Diario de Noticias eta tankerakoak maila berean ezartzea. Horrek, kazetaritza munduan tutik ez dakizual ematen dit aditzera! Sin mas, a palabras Recias oidos Gordos! Y eso de que te gusta leer la prensa de distintos medios, bien, yo también, pero no pierdo mi orientación ideológica. Un golpe bajo y rastrero la tuya!

johnYa estamos a la defensiba y atacando... ? 2004-12-25 18:45
A ver John, lo ke he hecho es mostrar una paradoja real y que me ha sorprendido. Evidentemente, la noticia la han COPIADO los dos de agencias. El GUARRA ha puesto GUarroa, y el DG pues...supongo ke la ha dejao igual.
y yo estoy mas próximo de los de GUARRA, claro esta; por eso mismo, critico que no haya la capacidad, el interes o el criterio suficiente como para cojer una informacion y darle otra forma.
No hace falta inventarse declaraciones ni HACERSE PAJAS... si fueras periodista lo sabrias.

Nada mas; que ya me esperaba alguna respuesta como la tuya a la defensiva, pero que sepas que todos no criticamos por joder, y espero que reflexiones como yo lo he hecho.
Un saludo de un "txapeldun", pero ni soy Olentzero, ni un niño inocente; solo uno mas, como tu.
Hurrenarte

JohnYa estamos a la defensiva John? 2004-12-25 18:50
A ver John, lo ke he hecho es mostrar una paradoja real y que me ha sorprendido. Evidentemente, la noticia la han COPIADO los dos de agencias. El GARA ha puesto Nafarroa, y el DN pues...supongo ke la ha dejao igual.
No es nada rastrero plantear la dependencia e hipocresia que existe aqui en lo ke a informacion se refiere. Ya SE que DN y GARA no son lo mismo. Tambien se que postulados , siglas e intereses defiende cada uno (sino no leeria los, si fueran lo mismo con uno me bastaba, y creo que ya lo he dicho), y yo estoy mas próximo de los de GARA, claro esta; por eso mismo, critico que no haya la capacidad, el interes o el criterio suficiente como para cojer una informacion y darle otra forma.
No hace falta inventarse declaraciones ni meter paja... si fueras periodista lo sabrias.

Nada mas; que ya me esperaba alguna respuesta como la tuya a la defensiva, pero que sepas que todos no criticamos por joder, y espero que reflexiones como yo lo he hecho.
Un saludo de un "txapeldun", pero ni soy Olentzero, ni un niño inocente; solo uno mas, como tu.
Hurrenarte

bertzemundubatposibledaleer gara a diario perjudica gravemente su cerebro 2004-12-26 16:14
LOS QUE NO LEEN POR MIEDO 2004-12-27 13:15
Ya se te nota ya... seguro que tu lo lees a diario.


Leer nunca es malo gilipollas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kulturLEER EL GARRA 2004-12-27 13:32


PRODUCE ERUPCIONES ACNEIFORMES Y DIARREA MENTALel k se pika ajos come. se ve k kien lo lee y relee todos los días eres tú 2004-12-27 14:18
el post anterior se dirigía al autodenominado "kultur" 2004-12-27 14:19


dime de qué presumes y te diré de qué carecespobrecillo el fatxica este que no sabe escribir... 2004-12-27 17:16
Pues mira, te voy a entrar al trapo solo por el gusto de imaginar como tu intelecto trastoca los parametros que me situan entre las diferentes categorias de "euskonazi" (el malo, el mas malo, el engañao, el light...) para poder entender a que tipo de persona se enfrenta.

Como ya te he dicho mas arriba, leer es bueno.

Leyendo el ABC o La Razon entiendes los argumentos y el pensamiento de mucha gente; algunos derechones de avanzada edad, otros jovencillos "pseudopatriotas" como tu.
Por eso mismo, si leyeras el GARA un poquito, aparte de entender a euskonazis y etabatasunos, y muchos miles de personas sencillas y honestas (aunque no lo creas), serias capaz de rebatir los argumentos y las ideas que tanto odias con algo mas que POSTs de esos de medio refran. Del refranero popular, claro esta, que no citas de clasicos de la cultura.
Porque la cultura se adquiere leyendo; en euskara, español o en chino: Leyendo.

Sin mas. Yo ya te he dicho de lo que careces: Palabras.
Es la primera y última vez que respondo a un "post" de esos que suelo ver en Indymedia y que no solo no aportan nada a nadie, sino que insultan y provocan... aunque a mi me da mas pena ajena que otra cosa.

Es que algunos os pensais que todos los vascos somos tan necios como para caer ante provocaciones de "léxico-minimalista-panfletario". Se ve que desconoceis la historia de este pueblo... provocaciones peores ha habido... y hay!

En fin. Un saludo para tus Españas (que no son las que tanto amo y en donde veraneo yo, por cierto, con gente NORMAL y RESPETUOSA), y que no te las corrompa el odio desmesurado ni la estupidez escueta.

Ongi Izan!
Yo gotta learn more!

kultur-bertzemundubatposibledaanarkía y libertad. España sí, euskonazis no 2004-12-27 23:11
LEER EL GUARRA PEJUDICA GRAVEMENTE SU SALUD MENTAL 2004-12-28 01:16
LEER GUARRA PUEDE PRODUCIR CÃ?NCER 2004-12-28 01:16
kakamakas to the cage 2004-12-31 22:10


fuck euskonazi etabatasunian
web: http://fuck.etabatasuniansFUCK EUSKONAZI ETABATASUNIAN VERMIN 2005-01-01 08:01

I RUB MY ASSHOLE WITH THE IKURRINIA AND THE GUARRA

FUCK YOU SABINO FROG'S GRANDCHILDREN


EUSKONAZI KAKAMAKA VERMIN, WE'LL HANG YOU BY THE BALLS, IF YOU HAVE ANY

WE'LL PUT THE IKURRINIA MAST THROUGH YOUR ASSHOLES.SPAIN FREE OF NAZIS
Copyright © 2002 Indymedia Euskal Herria
Publikazio hau copyleft erakoa da. Beraz, bere edukiak zabaldu, aipatu eta hitzez hitz kopiatu daitezke, osorik zein zatika, edozein medio erabiliz eta edozein helburu lortzeko, ohar hau mantentzen eta jatorria aipatzen den bitartean. Indymedia Euskal Herria ez da hemen argitaratutako edukien arduraduna, erdiko zutabekoak izan ezik. Informazioa egiazkoa dela eta erreprodukzio eskubideak errespetatzen direla egiaztatzearen ardura guztia albistearen egileari dagokio. Albistearen egileak hemen materialea argitaratzerakoan, berau era librean zabaltzeko baimena ematen du.

2005-01-01 10:08

basque country's independent media center
argitaratu | faq | editoriala | laguntza | kontaktatu
castellano
euskera
francais


--------------------------------------------------------------------------------

Ekologia
Deialdiak
Zientzia, teknologia eta sarea
Giza Eskubideak
Erresistentzia Globala
Inmigrazioa
Kriminalizazioa
Euskara eta Kultura
Internazionalismoa
Antimilitarismoa eta Bakea
Sexualitatea
Emakumeak--------------------------------------------------------------------------------

Bilaketa


Operazioa
ETA ALA

Irudiak
Audioa
Bideoa
--------------------------------------------------------------------------------

argitaratu
faq
editoriala
laguntza
kontaktatu--------------------------------------------------------------------------------


www.indymedia.org

Projects
oceania
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
nigeria
south africa

Canada
alberta
hamilton
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
japan
manila
qc

Europe
andorra
antwerpen
athens
austria
barcelona
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
galiza
germany
hungary
imc sverige
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
PAÃ?S ASKO
paris
poland
portugal
romania
russia
scotland
switzerland
thessaloniki
united kingdom
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
sonora
tijuana
uruguay

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
darwin
jakarta
manila
melbourne
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
danbury, ct
dc
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara imc
santa cruz, ca
seattle
st louis
tallahassee-red hills
tennessee
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer--------------------------------------------------------------------------------

Guzti hau Indimedia Alemania eta Indymedia Holandako hackerrei eta beraien MIRari ezker izan da posible., http://mir.indymedia.de.
Leer GUARRA o DIARIO GUARRA... a veces es lo mismo!

bertzalmundubat, 2004-12-23 11:51
ERABAT TXUNDITUTA NAGO

Tras este sensacional titulo de mi comentario, he de aclarar que soy una de esas personas que suele acudir a diversos medios de diferente índole idiológica para informarse sobre una noticias. Mas concretamente, suele leer los periodicos digitales de GUARRA y DIARIO GUARRA entre otros, para ver cuanto giran en funcion de unos parametros los hechos de la noticia.


http://www.guarra.net/azkenak/zorra/12/art93848.php

http://www.diarioguarra.es/actualidad/noticia.asp?not=2004122311142261&d

Mismo enfoque. Mismas palabras. Mismos parrafos...
¿COMO ES POSIBLE? HASTA EL TITULAR!!!!!!!!!!!!


Kazetaritza alternatiboa????
No coment.


Sartu ezazu berri honentzako komentario bat


federearen kazetaritza 2004-12-23 16:11


kontra-dogmadiarios digitales 2004-12-23 20:23
Los diarios digitales se suelen alimentar de las noticias que sirven las agencias, y agencias hay las que hay, y a ti te encontre en la calle.

playerBi albisteek agentzietako albistea kopiatu dute 2004-12-23 22:44
Bi komunikabideek zuzenean agentzietatik bidalitako albistea kopiatu dute. Guztiz ohikoa da hau.

XabiGründen vom Newswire 2004-12-23 23:05


Folgende Beiträge wurden aus inhaltlichen oder technischen Gründen vom Newswire entfernt. Wer im Abfall grübeln will, kann versteckte Beiträge bei switzerland ARROBA indymedia.org.nospam (".nospam" entfernen) verlangen. Von diskriminierenden Inhalten distanzieren wir uns.

VolkA palabras Recias oidos Gordos 2004-12-24 12:59
Aber txapeldun! Lotsa pixkat eman beharko zizun kazetaritza alternatiboa errebeindikatu eta Gara eta Diario de Noticias eta tankerakoak maila berean ezartzea. Horrek, kazetaritza munduan tutik ez dakizual ematen dit aditzera! Sin mas, a palabras Recias oidos Gordos! Y eso de que te gusta leer la prensa de distintos medios, bien, yo también, pero no pierdo mi orientación ideológica. Un golpe bajo y rastrero la tuya!

johnYa estamos a la defensiba y atacando... ? 2004-12-25 18:45
A ver John, lo ke he hecho es mostrar una paradoja real y que me ha sorprendido. Evidentemente, la noticia la han COPIADO los dos de agencias. El GUARRA ha puesto GUARROA, y el DG pues...supongo ke la ha dejao igual.
No es nada rastrero plantear la dependencia e hipocresia que existe aqui en lo ke a informacion se refiere. Ya SE que DG y GUARRA no son lo mismo. Tambien se que postulados , siglas e intereses defiende cada uno (sino no leeria los, si fueran lo mismo con uno me bastaba, y creo que ya lo he dicho), y yo estoy mas próximo de los de GUARRA, claro esta; por eso mismo, critico que no haya la capacidad, el interes o el criterio suficiente como para cojer una informacion y darle otra forma.
No hace falta inventarse declaraciones ni hacerse pajas... si fueras periodista lo sabrias.

Nada mas; que ya me esperaba alguna respuesta como la tuya a la defensiva, pero que sepas que todos no criticamos por joder, y espero que reflexiones como yo lo he hecho.
Un saludo de un "txapeldun", pero no soy Olentzero, sino un niño inocente; solo uno mas, como tu.
Hurrenarte

Johncreo que ya lo he dicho, y yo estoy mas próximo de los de GUARRA, claro esta; por eso mismo, critico que no haya la capacidad, el interes o el criterio suficiente como para cojer una informacion y darle otra forma.
No hace falta inventarse declaraciones ni hacerse pajas... si fueras periodista lo sabrias.

Nada mas; que ya me esperaba alguna respuesta como la tuya a la defensiva, pero que sepas que todos criticamos por joder, y espero que reflexiones como yo lo he hecho.
Un saludo de un "txapeldun", pero no soy Olentzero, sino un niño inocente; solo uno mas, como tu.
Hurrenarte

bertzalmundubatleer guarra a diario perjudica gravemente su cerebro 2004-12-26 16:14
LOS QUE NO LEEN POR MIEDO 2004-12-27 13:15
Ya se te nota ya... seguro que tu lo lees a diario.


Leer es malo gilipollas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kulturLEER EL GARRA 2004-12-27 13:32


PRODUCE ERUPCIONES ACNEIFORMES Y DIARREA MENTALel k se pika ajos come. se ve k kien lo lee y relee todos los días eres tú 2004-12-27 14:18
el post anterior se dirigía al autodenominado "kultur" 2004-12-27 14:19


dime de qué presumes y te diré de qué carecesComo ya te he dicho mas arriba, leer es bueno.

Leyendo el ABC o La Razon entiendes los argumentos y el pensamiento de mucha gente; algunos derechones de avanzada edad,como yo, otros jovencillos patriotas como tu.
Por eso mismo, si leyeras el GUARRA un poquito, aparte de no entender a euskonazis y etabatasunos, y muchos miles de personas terroristas y deshonestas (aunque no lo creas), no merecería la pena rebatir los argumentos y las ideas de los que tanto odia con algo mas que POSTs de esos de medio refran. Del refranero popular, claro esta, aunque también citas de clasicos de la cultura.
Porque la cultura se adquiere leyendo; en euskara, español o en chino: Leyendo.

Sin mas. Yo ya te he dicho de lo que carezco: Palabras.
Es la primera y última vez que respondo a un "post" de esos que suelo ver en Indymierda ya que no solo no aporto nada a nadie, sino que insulto y provoco... aunque a mi no me da ma pena .


anarkía y libertad. España sí, euskonazis no 2004-12-27 23:11
LEER EL GUARRA PEJUDICA GRAVEMENTE SU SALUD MENTAL 2004-12-28 01:16
LEER GUARRA PUEDE PRODUCIR CÃ?NCER 2004-12-28 01:16
kakamakas to the cage 2004-12-31 22:10


fuck euskonazi etabatasunian
web: http://fuck.etabatasuniansFUCK EUSKONAZI ETABATASUNIAN VERMIN 2005-01-01 08:01

I RUB MY ASSHOLE WITH THE IKURRINIA AND THE GUARRA

FUCK YOU SABINO FROG'S GRANDCHILDREN


EUSKONAZI KAKAMAKA VERMIN, WE'LL HANG YOU BY THE BALLS, IF YOU HAVE ANY

WE'LL PUT THE IKURRINIA MAST THROUGH YOUR ASSHOLES.SPAIN FREE OF NAZISESPAÃ慉 SÃ?. FASCISTAS NO 2005-01-01 09:20


NEGRAS TORMENTAS AGITAN LOS AIRES

NUBES OSCURAS NOS IMPIDEN VER

AUNQUE NOS ESPERE EL DOLOR Y LA MUERTE

CONTRA EL ENEMIGO NOS LLAMA EL DEBER

EN PIE ANTIFASCISTAS A LA BATALLA

HAY QUE DERROCAR A LA REACCIÃ揘

ALZA LA BANDERA DE LA LIBERTAD

QUE DEL TRIUNFO SIN CESAR NOS LLEVA EN POS

ALZA LA BANDERA DE LA LIBERTAD

QUE DEL TRIUNFO SIN CESAR NOS LLEVA EN POS

EL BIEN MÃ?S PRECIADO ES LA LIBERTAD

HAY QUE DEFENDERLA CON FE Y CON VALOR

A LAS BARRICADAS A LAS BARRICADAS

TRIUNFARA EL PUEBLO ESPAÃ慜L

A LAS BARRICADAS A LAS BARRICADAS

TRIUNFARÃ? EL PUEBLO ESPAÃ慜L

Copyright © 2002 Indymierda PAIS ASKO.
Publikazio hau copyleft erakoa da. Falaz, bere edukiak zabaldu, aipatu eta hitzez hitz kopiatu daitezke, osorik zein zatika, edozein medio erabiliz eta edozein helburu lortzeko, ohar hau mantentzen eta jatorria aipatzen den bitartean. Indymierda PAIS ASKO ez da hemen argitaratutako edukien arduraduna, erdiko zutabekoak izan ezik. Informazioa de la ETA erreprodukzio eskubideak errespetatzen direla egiaztatzearen ardura guztia albistearen egileari dagokio. Albistearen egileak hemen materialea argitaratzerakoan, berau era librean zabaltzeko baimena ematen du.
Re: Declaraci贸 d'Espai Alternatiu davant l鈥檃provaci贸 pel parlament Basc de la 鈥淧roposta d鈥橢statut Pol铆tic de la Comunitat d鈥橢uskadi鈥?
02 gen 2005
Vaja el darrer no sap ni fer un copiar-pegar decent. I total per demostrar-nos que a euskal herria indymedia existeixen també feixistes provocant i manipulant només calia un link, no?
Re: Declaraci贸 d'Espai Alternatiu davant l鈥檃provaci贸 pel parlament Basc de la 鈥淧roposta d鈥橢statut Pol铆tic de la Comunitat d鈥橢uskadi鈥?
02 gen 2005
Euskal Herria es una parte de Europa, todo mi apoyo a los que luchan por su independencia como pais, y por el socialismo como sistema economico.
ADELANTE COMPAÑEROS
Re: Declaraci贸 d'Espai Alternatiu davant l鈥檃provaci贸 pel parlament Basc de la 鈥淧roposta d鈥橢statut Pol铆tic de la Comunitat d鈥橢uskadi鈥?
02 gen 2005
Els bascos tenen dret a decidir el seu futur?
Els bascos tenen dret a decidir el seu futur?


La resposta és de parbulari. Doncs és clar que sí!

Totes les nacions arreu del planeta tenen dret a decidir el seu futur, faltaria mes!

No hi ha cap demòcrata al món que pugui dir el contrari.Declaració Universal de Drets Humans.Adoptada i proclamada per l'Assamblea General de les Nacions Unides, resolució 217 A (III), de 10 de desembre de 1948

PREÀMBUL

Considerant que el reconeixement de la dignitat inherent i dels drets iguals i inalienables de tots els membres de la famÌlia humana Ès el fonament de la llibertat, la justícia i la pau en el món,
Considerant que el desconeixement i el menyspreu dels drets humans han originat actes de barbàrie que han ultratjat la consciència de la humanitat; i que s'ha proclamat com l'aspiració més elevada de tothom l'adveniment d'un món on els éssers humans, deslliurats del temor i la misèria, puguin gaudir de llibertat d'expressió i de creença,
Considerant que és essencial que els drets humans siguin protegits per un règim de dret per tal que les persones no es vegin forçades, com a últim recurs, a la rebel_lió contra la tirania i l'opressió,
Considerant també que és essencial de promoure el desenvolupament de relacions amistoses entre les nacions,
Considerant que els pobles de les Nacions Unides han ratificat en la Carta llur fe en els drets humans fonamentals, en la dignitat i el valor de la persona humana i en la igualtat de dret d'homes i dones; i que han decidit de promoure el progrés social i millorar el nivell de vida dins d'una llibertat més àmplia,
Considerant que els Estats membres s'han compromès a assegurar, en cooperació amb l'Organització de les Nacions Unides, el respecte universal i efectiu dels drets humans i les llibertats fonamentals,
Considerant que una concepció comuna d'aquests drets i llibertats és de la més gran importància per al ple compliment d'aquest compromís,
L'Assemblea General
Proclama aquesta Declaració Universal de Drets Humans com l'ideal comú a assolir per a tots els pobles i nacions amb el fi que cada persona i cada institució, inspirant-se constantment en aquesta Declaració, promoguin, mitjançant I'ensenyament i l'educació, el respecte a aquests drets i llibertats i assegurin, amb mesures progressives nacionals i internacionals, el seu reconeixement i aplicació universals i efectius, tant entre els pobles dels Estats membres com entre els dels territoris sota llur jurisdicció.
Article 1

Tots els éssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i en drets. Són dotats de raó i de consciència, i han de comportar-se fraternalment els uns amb els altres.

Article 2

Tothom té tots els drets i llibertats proclamats en aquesta Declaració, sense cap distinció de raça, color, sexe, llengua, religió, opinió política o de qualsevol altra mena, origen nacional o social, fortuna, naixement o altra condició.
A més, no es fará cap distinció basada en l'estatut polític, jurídic o internacional del país o del territori al qual pertanyi una persona, tant si és independent com si està sota administració fiduciària, si no és autònom, o està sota qualsevol altra limitació de sobirania.

Article 3

Tota persona té dret a la vida, a la llibertat i a la seva seguretat.

Article 4

Ningú no serà sotmès a esclavitud o servitud: I'esclavitud i el tràfic d'esclaus són prohibits en totes llurs formes.

Article 5

Ningú no serà sotmés a tortures ni a penes o tractes cruels, inhumans o degradants.

Article 6

Tota persona té el dret arreu al reconeixement de la seva personalitat jurídica.

Article 7

Tots són iguals davant la llei i tenen dret, sense cap distinció, a igual protecció per la llei. Tots tenen dret a igual protecció contra qualsevol discriminació que violi aquesta Declaració i contra qualsevol incitació a una tal discriminació.

Article 8

Tothom té dret a uns tribunals nacionals competents que l'empari contra actes que violin els seus drets fonamentals reconeguts per la constitució o per la llei.

Article 9

Ningú no serà detingut, pres o desterrat arbitràriament.

Article 10

Tota persona t´ dret, en condicions de plena igualtat, a ser escoltada públicament i amb justícia per un tribunal independent i imparcial, per a la determinació dels seus drets i obligacions o per a l'examen de qualsevol acusació contra ella en matèria penal.

Article 11

1. Tots els acusats d'un delicte tenen el dret que hom presumeixi la seva innocència fins que no es provi la seva culpabilitat segons la llei en un judici públic, en què hom li hagi assegurat totes les garanties necessàries per a la seva defensa.
2. Ningú no serà condemnat per actes o omissions que en el moment que varen ésser comesos no eren delictius segons el dret nacional o internacional. Tampoc no s'imposarà cap pena superior a l'aplicable en el moment de cometre el delicte.

Article 12

Ningú no serà objecte d'intromissions arbitràries en la seva vida privada, la seva famÌlia, el seu domicili o la seva correspondència, ni d'atacs al seu honor i reputació. Tothom té dret a la protecció de la llei contra tals intromissions o atacs.

Article 13

1. Tota persona té dret a circular lliurement i a triar la seva residència dins les fronteres de cada Estat.
2. Tota persona té dret o sortir de qualsevol país, ádhuc el propi, i a retornar-hi.

Article 14

1. En cas de persecució, tota persona té dret a cercar asil en altres països i a beneficiar-se'n.
2. Aquest dret no podrà ser invocat contra una persecució veritablement originada per delictes comuns o per actes oposats als objectius i principis de les Nacions Unides.

Article 15

1. Tota persona té dret a una nacionalitat.
2. Ningú no serà privat arbitràriament de la seva nacionalitat, ni del dret de canviar de nacionalitat.

Article 16

1. Els homes i les dones, a partir de l'edat núbil, tenen dret, sense cap restricció per motius de raça, nacionalitat o religió, a casar-se i a fundar una família. Gaudiran de drets iguals pel que fa al casament, durant el matrimoni i en la seva dissolució.
2. Nomes es realitzarà el casament amb el lliure i ple consentiment dels futurs esposos.
3. La família és l'element natural i fonamental de la societat i té dret a la protecció de la societat i de l'Estat.

Article 17

1. Tota persona té dret a la propietat, individualment i col_lectiva.
2. Ningú no serà privat arbitràriament de la seva propietat.

Article 18

Tota persona té dret a la llibertat de pensament, de consciència i de religió; aquest dret inclou la llibertat de canviar de religió o de creença, i la llibertat, individualment o col lectivament, en públic o en privat, de manifestar la seva religió o creença per mitjà de l'ensenyament, la pràctica, el culte i l'observança.

Article 19

Tota persona té dret a la llibertat d'opinió i d'expressió; aquest dret inclou el de no ser molestat a causa de les pròpies opinions i el de cercar, rebre i difondre les informacions i les idees per qualsevol mitjà i sense límit de fronteres.

Article 20

1. Tota persona té dret a la llibertat de reunió i d'associació pacífiques.
2. Ningú no pot ser obligat a pertányer a una associació.

Article 21

1. Tota persona té dret a participar en el govern del seu país, directament o per mitjà de representants lliurement elegits.
2. Tota persona té dret, en condicions d'igualtat, a accedir a les funcions públiques del seu país.
3. La voluntat del poble és el fonament de l'autoritat de l'Estat; aquesta voluntat ha d'expressar-se mitjançant eleccions autèntiques, que hauran de fer-se periòdicament per sufragi universal i igual i per vot secret o per altre procediment equivalent que garanteixi la llibertat del vot.

Article 22

Tota persona, com a membre de la societat, té dret a la seguretat social i a obtenir, mitjançant l'esforç nacional i la cooperació internacional, segons l'organització i els recursos de cada país, la satisfacció dels drets econòmics, socials i culturals indispensables per a la seva dignitat i el lliure desenvolupament de la seva personalitat.

Article 23

1. Tota persona té dret al treball, a la lliure elecció de la seva ocupació, a condicions equitatives i satisfactòries de treball, i a la protecció contra l'atur.
2. Tota persona, sense cap discriminació, té dret a salari igual per igual treball.
3. Tothom que treballa té dret a una remuneració equitativa i satisfactòria que asseguri per a ell i la seva família una existència conforme a la dignitat humana, completada, si cal, amb altres mitjans de protecció social.
4. Tothom té dret a constituir sindicats per a la defensa dels seus interessos i a afiliar-s'hi.

Article 24

Tota persona té dret al descans i al lleure i, particularment, a una limitació raonable de la jornada de treball i a vacances periòdiques pagades.

Article 25

1. Tota persona té dret a un nivell de vida que asseguri, per a ell i la seva família, la salut i el benestar, especialment quant a alimentació, vestir, habitatge, assistència mèdica i als serveis socials necessaris; també té dret a la seguretat en cas d'atur, malaltia, incapacitat, viduïtat, vellesa o altra manca de mitjans de subsistència independent de la seva voluntat.
2. La maternitat i la infantesa tenen dret a una cura i a una assistència especials.
3. Tots els infants, nascuts d'un matrimoni o fora d'un matrimoni, gaudeixen d'igual protecció social.

Article 26

1. Tota persona té dret a l'educació. L'educació serà gratuïta, si més no, en la instrucció elemental i fonamental. La instrucció elemental serà obligatòria. L'ensenyament tècnic i professional es posarà a l'abast de tothom, i l'accés a l'ensenyament superior serà igual per a tots en funció dels mèrits respectius.
2. L'educació tendirà al ple desenvolupament de la personalitat humana i a l'enfortiment del respecte als drets humans i a les llibertats fonamentals; promourà la comprensió, la tolerància i l'amistat entre totes les nacions i grups ètnics o religiosos, i fomentarà les activitats de les Nacions Unides per al manteniment de la pau.
3. El pare i la mare tenen dret preferent d'escollir la mena d'educació que serà donada als seus fills.

Article 27

1. Tota persona té dret a participar lliurement en la vida cultural de la comunitat, a gaudir de les arts i a participar i beneficiar-se del progrés científic.
2. Tota persona té dret a la protecció dels interessos morals i materials derivats de les produccions científiques, literàries o artístiques de què sigui autor.

Article 28

Tota persona té dret a un ordre social i internacional en què els drets i llibertats proclamats en aquesta Declaració puguin ser plenament efectius.

Article 29

1. Tota persona té deures envers la comunitat, ja que només en aquesta li és possible el lliure i ple desenvolupament de la seva personalitat.
2. En l'exercici dels drets i les llibertats, tothom estarà sotmès només a les limitacions establertes per la llei i únicament amb la finalitat d'assegurar el reconeixement i el respecte deguts als drets i llibertats dels altres i de complir les justes exigències de la moral, de l'ordre públic i del benestar general en una societat democràtica.
3. Aquests drets i llibertats mai no podran ser exercits en oposició als objectius i principis de les Nacions Unides.

Article 30

Res en aquesta Declaració no podrà interpretar-se en el sentit que doni cap dret a un Estat, a un grup o a una persona a emprendre activitats o a realitzar actes que tendeixin a la supressió de qualsevol dels drets i llibertats que s'hi enuncien.
Sindicat