Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
si vas a veure la selecció catalana, compte! criminal!
30 des 2004
Algunes coses viscudes de forma personal al partit de la selecció catalana d'ahir.

Primer: que només arribar hi havia uns controls exhaustius de tot kiski com si fóssim delincuents. Només una o dues portes obertes per accés i repassant cos i bosses de tothom. Clar, som perillosos els catalanistes, clar... I si de passada ens perdem l'inici del partit millor, oi?
Segón: Una pancarta que diu:- espanyols! us diem a qui heu d'animar? deixeu-nos en pau- resulta que no pot entrar. Motius? ideologia política i incitació a la violència. Personalment no em sembla incitació això, si ho és ho són tantes altres coses...i si és ideologia política, què? o anem al partit xq el futbol ens agrada i prou? i la veritat, molta pinta política tampoc té.

Res, que com sempre són ganes de posar les coses molt més difícils del que ja les tenim i llavors ens pregunten de què ens queixem...doncs això

pd que no s'entengui com que no hi ha problemes molt més greus al món, n'hi ha i molts més. Que no s'entengui com una defensa del futbol, no era el motiu. Només era xq no es quedessin en silenci coses menudes que també passen a la vida de les persones i que foten.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: si vas a veure la selecció catalana, compte! criminal!
30 des 2004
Em sembla lamentable aquest victimisme que profanes, estic una mica cansat d'això. Per altra part també estic cansat dels "problemes" com diua tu, "coses menudes". Estic cansat dels nacionalismes, un mal endèmic de l'Europa del segle XX. Que si el toro, el ruc...a prendre pel sac. De quins problemes estem parlant. No és el discurs del bigoti-Rovira el mateix que el bigot-aznar. Prou demarejar la perdiu, els problemes no són nacionals, són socials. La creació de l'altre, de l'enemic com a part fonamental del discurs em sembla patètic.
Hem de donar un pas més endavant, els nacionalismes són la involució política dels que volem una altre cosa d'aquest món. I copm deia l'historiador Eric Hobswam: "les "nacions" no generen nacionalismes, són els nacionalistes els que generen les nacions". No a les fronteres, un pas endavant, a la merda les banderes.
Re: si vas a veure la selecció catalana, compte! criminal!
30 des 2004
Totalment d'acord amb el company/a.

Amb tot aquest discurs nacionalista nomes fan que distreure al personal dels problemes realment greus i importants. La llastima es que ho aconsegueixen...

Un sol mon, molts pobles i cap nacio.

I que consti que em considero catala fins a la medula.
Re: si vas a veure la selecció catalana, compte! criminal!
30 des 2004
aquests dos últims que escriuen, totalment d´acord. Quan no hi hagin estats ni res, sere la primera a defensar-ho.

Mentre hi hagin estats, tenim tot el dret a reclamar la igualtat. Reclamar la igualtat no és ser nacionalista. Negar aquesta igualtat, i dir que entorpeix en altres temes i bla bla bla em sembla hipòcrita.

INDEPENDÈNCIA!!!
Re: si vas a veure la selecció catalana, compte! criminal!
30 des 2004
L'any assat els nacionals no ens van deixar entrar una bandera que reivindicava l'apropament dels presxs bascos/ques, però al final la vam entrar amagada sota la samarreta. Són ben burrus.

Per a mi els Països Catalans, són i han de ser un "país" del món. No´sóc nacionalista, no crec en la patria, sóc independentista.
Re: si vas a veure la selecció catalana, compte! criminal!
30 des 2004
independencia i socialisme.

Visca Catalunya independent, cada dia som mes a prop.
Re: coses menudes que pasan
30 des 2004
"Només era xq no es quedessin en silenci coses menudes que també passen a la vida de les persones i que foten".    

"...controls exhaustius de tot kiski com si fóssim delincuents".
Re: si vas a veure la selecció catalana, compte! criminal!
30 des 2004
Antiborders saps perfectament que la lluita Social és compatible amb la Nacional.
INDEPENDÈNCIA I SOCIALISME
Re: si vas a veure la selecció catalana, compte! criminal!
30 des 2004
"Mentre hi hagin estats, tenim tot el dret a reclamar la igualtat. Reclamar la igualtat no és ser nacionalista. Negar aquesta igualtat, i dir que entorpeix en altres temes i bla bla bla em sembla hipòcrita."
Re: si vas a veure la selecció catalana, compte! criminal!
30 des 2004
"Prou demarejar la perdiu, els problemes no són nacionals, són socials."

Mentre des de madrit ens fotin el 10% dels nostres impostos ja em direu quina merda de problemes socials voleu resoldre.

el déficit de la sanitat el resoldreu, per exemple?
Re: si vas a veure la selecció catalana, compte! criminal!
30 des 2004
sort que he posat la pd, i tot i així...que no val aquest lloc per posar les coses que et passen el dia abans i que no et sembla bé que et passin? tampoc ma'agrada el victimisme, només era això, poder expressar. Que a algú li semblen futeses? doncs d'acord, però no cal insultar.
a mi només em sembla un petit exemple de que pel fet de ser catalanista te'n passin d'injustes i amb això no esti negant que hi hagi altres tipus d'injustícies evidentment.
es podia haver amagat? si hagués estat de plàstic o roba potser sí, però de paper cartró...no sé, no sé. Som rucs? potser sí i gràcies.
Jo de moment seguiré reclamant la llibertat del poble català i tantes d'altres coses que vaig reclamant per aquí i per allà.
Re: si vas a veure la selecció catalana, compte! criminal!
30 des 2004
Molt d'acord amb "adeu ejpanya". Podrem resoldre molts problemes socials el dia que Catalunya no perdi mes de dos billons de pessetes a l'any! Que en part serveixen per ajudar al camp andalús (duquesa del alba i demés obrerets).

Repu tens raó, a nosaltres ens van tancar la porta del metro del camp nou avans de les 12! Són petites cosetes que toquen els ous però que ens enforteixen en els nostres ideals!

INDEPENDÈNCIA!
CATALUNYA ESTAT EUROPEU!

No parlar del nacionalisme català i passar de la nostre nació és acceptar l'estatalisme espanyol!
Re: si vas a veure la selecció catalana, compte! criminal!
30 des 2004
"Quan no hi hagin estats ni res, sere la primera a defensar-ho.

Mentre hi hagin estats, tenim tot el dret a reclamar la igualtat."

D´acord, em sembla una idea legítima. Però creieu que els estats desapareixeran sols, així com així? Jo crec que han de desaparèixer i aquesta és una de les meves lluites. Salvant les distàncies, és com dir que el dia que desparegui la tortura molt bé, però mentrestant volem que ens torturin en català. Estat és exèrcit, policia, repressió, presons...
Sobre la resta, no em sembla una menudesa, crec que indymedia ha de servir per denunciar qualsevol forma de repressió, i aquesta és una (i no m´agrada el futbol ni els estadis esportius en general, però això no li treu validesa a la denúncia). Repu, si tu creus que has estat objecte d´una agressió denuncia-ho aquí, sempre hi ha problemes més greus arreu del món però crec que això en cap cas ha de treure validesa a les nostres queixes.
Re: si vas a veure la selecció catalana, compte! criminal!
31 des 2004
La lluita nacional a Catalunya és social i qui ho nega ho fa per mala fe o ignorància. Si visites Andalusia veuràs que d'indústria no n'hi ha gaire però que tot i així tenen unes autovies impressionants entre poblets de província, mentre que aquí a més de tenir indústries hem d'aguantar uns peatges penosos. Ser patriota és una cosa molt sana. Aconsello a tota la gent d'esquerres que estigui interessada en la qüestió nacional des d'un punt de vista teòric l'assaig de George Orwell "On Nationalism". Els catalans fem patriotisme, perquè no ens deixen ser, per ser nacionalista has de voler superar les teves barreres físiques i imposar-te a d'altres nacions (com ha fet sempre Castella). Espanya podria existir perfectament si respectés les diferències i s'hagués creat un imaginari col.lectiu que valgués per a tothom, cosa que no es dóna.

http://www.resort.com/~prime8/Orwell/nationalism.html

El problema de les prioritats no és un problema. Els catalans patim una anormalitat que s'ha fet normal gràcies a la col.laboració de molts -burgesos- i això és molt denunciable.
Re: si vas a veure la selecció catalana, compte! criminal!
31 des 2004
Els culpables sempre són els nacionalismes sense estat... com es tant fácil ficar-se amb ells... sobretot si són d'esquerres i independentistes i no són la branca política regionalista-política de la Caixa... Ser anarconihilista "hi ha problemes molt greus" es tant fácil!

Que fàcil es dir que hi ha problemes més importants al món... la llibertat i la manca de llibertat són el <b>problema</b> sigui quina sigui la seva faceta. Que fàcil es deixar la defensa de la llengua, la cultura popular i el passat en mans de la burgesia, i després carregar contra tot això pq és "burgés"... doncs clar que ho és! La causa catalana és dels catalans, catalans que una gran majoria no viuen diagonal enmunt ni en mansions del maresme ni aspiren de fer del país una plataforma pels interessos financers d'uns pocs... La causa catalana és la d'un poble que no vol desapareixer davant l'adversitat, un poble que no vol morir i que vol poder afirmar-se sense complexes ni sense oprimir als altres.

L'internacionalisme comença per casa... no en contra de casa!

Visca Catalunya lliure! Visca la Llibertat!

PD: El futbol me la sua, el burru català em sembla una orterada, de l'hockey millor ni opino...
Re: si vas a veure la selecció catalana, compte! criminal!
31 des 2004
no som nacionalistes, som independentistes.

I si, hi ha molta diferencia, el k no la vulgui veure dos pedres, no stic aqui per donar clases d res.
Re: si vas a veure la selecció catalana, compte! criminal!
31 des 2004
"Sobre els estats" em sembla que la comparació que fas està totalment fora de lloc, i no té res a veure una cosa amb l´altra. Com pots comparar això amb la tortura? Em sembla bastant demagògic.

Dius que tu lluites perquè no hi hagi estats. Jo t´ho torno a repetir, que seré la primera a defensar-ho quan això sigui possible. I saps què passa avui dia? Doncs que si no tens un estat, no ets ningú en aquest món. I quan dic ningú, vull dir que la teva cultura i la teva llengua són una merda, i que pot tenir 7 milions de parlants, i continuarà sent una puta merda, a la que tothom pot trepitjar i despreciar, enfront d´una llengua amb menys d´1 milió de parlants amb estat propi.

Estic farta de sentir molts nacionalistes espanyols (i no parlo per tú, sé pel que dius que no ho ets), dir "los nacionalistas quieren poner fronteras y hacer mas estados, cuando nos deberíamos unir todos y bla bla bla". Jo dic, molt bé, quan Espanya deixi de tenir estat, nosaltres deixarem de reclamar-lo.

Perquè negar el dret a les cultures minoritzades a igualarse amb la resta, pel simple fet que vols que "desapareguin els estats" és com negar-li a un treballador la possibilitat de millorar el seu sou o les seves condicions laborals, perquè no creus en el sistema capitalista.

Jo també estic en contra del capitalisme, però mentrestant, els treballadors i treballadores han de tenir unes condicions de feina dignes.

I no he sentit MAI a cap independentista demanar que es torturi en català, no fem demagògia.
Re: si vas a veure la selecció catalana, compte! criminal!
31 des 2004
una, no he dit que sigui el mateix, i ja sé que cap independentista vol que es torturi en català, només faltaria... És evident! Per cert, jo no he dit que no sigui independentista, perquè no veig una relació directa entre independència i estat català, en una terra sense estats (potser tinc una visió massa utòpica, però és la meva) la organització seria en base a comunitats socials i culturals autoorganitzades, això sí, sense admetre cap imposició d´una llengua o una cultura sobre una altra. I d´això en pots dir perfectament independència, crec.
La mento si les meves paraules han semblat demagògiques, intentaré explicar-me millor: per a mi la paraula "estat" inclou necessàriament mecanismes i cossos repressors i torturadors, alhora que imposicions lingüístiques i culturals (potser això darrer no és evident sempre, però en la gènesi de la majoria d´estats actuals hi ha la repressió cultural i la homogeneïtzació artificial). No sé, per a mi l´estat espanyol n´és un bon exemple. Òbviament, en aquest procés els independentistes no han demanat mai que es torturi, han estat els torturats.
POtser és portar les coses al límit, però jo no vull que les cultures minoritàries s´igualin a les majoritàries (això vol dir que Catalunya s´ha d´igualar en imperialisme a Castella? O que ha d´haver-hi soldats d´un exèrcit català a la OTAN?), sinó una transformació profunda de les estructures de poder.
Tanmateix, sóc conscient que això ara mateix és impossible, i en la meva argumentació queda sense resoldre el problema de què fer mentrestant els estats no desapreguin. Tornant a l´exemple dels treballadors, és clar que han de tenir unes condicions laborals dignes, però per exemple no estaré d´acord que per aconseguir-les t´hagis de fer policia (a mi em sembla una comparació similar, potser ho veus diferent). Per a mi, una lluita comparable a la sindical en el terreny de la defensa de la llengua i la cultura no és la de voler un estat, sinó la de protestar davant les agressions a la nostras llengua i cultura, estendre una xarxa social i cultural en català, potenciar la contrainformació, potenciar la integració cultural dels nouvinguts... no sé, mil coses que crec que cal fer.
En fi, només volia explicar-me una mica més, no ha estat la meva intenció fer demagògia ni acusar de res l´independentisme.
Re: si vas a veure la selecció catalana, compte! criminal!
02 gen 2005
Joder que ganas de escribir y perder el tiempo.

Con lo fácil que resulta resumirlo en un slogan ahora que están tan de moda:

"Carod os engaña; Cataluña es España" y si, por lo que se refiere a la primera parte, no os identificáis con ERC, considerad valida la segunda que es universal.
Sindicato Sindicat