Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: corrupció i poder
l'IAE de Seat
29 des 2004
Pitos i flautes (CUP Martorell)
Publicat el 24 de desembre de 2004 - 09:54 AM

Portem uns quants dies escoltant com els representants polítics s’envien missatges de menyspreu mutu pel tema de l’IAE. Uns diuen que els altres s’han equivocat i aquests el contrari. Ningú ha assumit la responabilitat d’aquesta mala gestió i estem esperant a veure què passa. El joc del poder, uns el busquen i els altres s’hi fortifiquen.

S’està donant una situació patètica, on els ciutadans veiem des de fora com quatre persones discuteixen i decideixen sobre la justícia, els diners públics i les mentides o ocultacions.

Tot aquest sarau de l’IAE de SEAT ha estat marcat per les darreres eleccions municipals. Abans d’aquestes el desconeixement de l’assumpte era total, tot i que la sentència del pagament a St. Esteve ja es coneixia. No hi ha cap responsable. Després d’aquestes el tripartit paga sense insistir en un possible recurs, i seguidament apuja els impostor precipitadament. No hi ha cap responsable. Ara el Tribunal Suprem diu que suspèn la sentència inicial… En el darrer butlletí municipal s’anuncia que actualment s’està a l’espera del que digui el TS i nosaltres, des del carrer, estem a l’espera del que decideixi fer l’Ajuntament.

Uns i altres s’han equivocat, i ara tracten de minimitzar les seves possibles conseqüències. Es tracta de no quedar malament de cara a la ciutadania, que si no encara es perdrà algun vot.

Des de la Candidatura d’Unitat Popular de Martorell demanem que aquest afer tracti amb seriositat i demanem que des de l’alta política martorellenca es respecti a la ciutadania, i deixi de ser un constant atac per deixar malament a l’altre. Així mateix, critiquem CiU per la manera de portar l’assumpte, magnificant el tema i convertint-lo en el seu únic eix de treball, simplement per posar traves al tripartit. Critiquem PSC-ERC-ICV per l’error comès amb el ràpid pagament al simpàtic – perquè es coneixen - poble veí de l’IAE de SEAT, quan potser hagues calgut enfocar el tema des d’un altre punt de vista, així com per la precipitada pujada d’impostos i la forma de donar la informació sobre l’assumpte (només quan és necessari i els va bé, i utilitzant el butlletí municipal per exposar l’opinió dels grups del govern).

Per tot això exigim:

Que s’informi al moment i amb transparència sobre les novetats de l’assumpte, mitjançant la pàgina web de l’Ajuntament i els mitjans de comunicació locals.

Que s’assumeixin les responsabilitats des d’una banda (PSC-ERC-ICV) i una altra (CiU) i que cadascuna deixi de criticar a l’altre per no mostrar els seus errors.

Que es realitzin els tràmits adequats i correctes per tal que l’IAE de SEAT vagi allà on li correspon i que els impostos de Martorell deixin d’estar condicionats per aquest afer. Si és un error d’empreses i institucions que s’atenguin a les conseqüencies aquestes empreses i institucions, i no la ciutadania.

Que es deixi de tractar la política municipal com un joc on cadascú defensa casa seva, posant així les bases pel desinterès general i la falta de confiança de la ciutadania amb la política municipal.

Sabem que aquest tema afecta a dues grans postures polítiques, involucrades en el poder si no ara abans i que abans de rebre els dos faran quelcom per salvar-se’n. També tenim clar que només ells saben ben bé com va la cosa i cedeixen la informació que creuen convenient a la ciutadania, portant el debat cap a on els convé.

Josep Garcia i Gallofré (membre de la Candidatura d'Unitat Popular)

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more