Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
l'IAE de Seat
29 des 2004
Pitos i flautes (CUP Martorell)
Publicat el 24 de desembre de 2004 - 09:54 AM

Portem uns quants dies escoltant com els representants polítics s’envien missatges de menyspreu mutu pel tema de l’IAE. Uns diuen que els altres s’han equivocat i aquests el contrari. Ningú ha assumit la responabilitat d’aquesta mala gestió i estem esperant a veure què passa. El joc del poder, uns el busquen i els altres s’hi fortifiquen.

S’està donant una situació patètica, on els ciutadans veiem des de fora com quatre persones discuteixen i decideixen sobre la justícia, els diners públics i les mentides o ocultacions.

Tot aquest sarau de l’IAE de SEAT ha estat marcat per les darreres eleccions municipals. Abans d’aquestes el desconeixement de l’assumpte era total, tot i que la sentència del pagament a St. Esteve ja es coneixia. No hi ha cap responsable. Després d’aquestes el tripartit paga sense insistir en un possible recurs, i seguidament apuja els impostor precipitadament. No hi ha cap responsable. Ara el Tribunal Suprem diu que suspèn la sentència inicial… En el darrer butlletí municipal s’anuncia que actualment s’està a l’espera del que digui el TS i nosaltres, des del carrer, estem a l’espera del que decideixi fer l’Ajuntament.

Uns i altres s’han equivocat, i ara tracten de minimitzar les seves possibles conseqüències. Es tracta de no quedar malament de cara a la ciutadania, que si no encara es perdrà algun vot.

Des de la Candidatura d’Unitat Popular de Martorell demanem que aquest afer tracti amb seriositat i demanem que des de l’alta política martorellenca es respecti a la ciutadania, i deixi de ser un constant atac per deixar malament a l’altre. Així mateix, critiquem CiU per la manera de portar l’assumpte, magnificant el tema i convertint-lo en el seu únic eix de treball, simplement per posar traves al tripartit. Critiquem PSC-ERC-ICV per l’error comès amb el ràpid pagament al simpàtic – perquè es coneixen - poble veí de l’IAE de SEAT, quan potser hagues calgut enfocar el tema des d’un altre punt de vista, així com per la precipitada pujada d’impostos i la forma de donar la informació sobre l’assumpte (només quan és necessari i els va bé, i utilitzant el butlletí municipal per exposar l’opinió dels grups del govern).

Per tot això exigim:

Que s’informi al moment i amb transparència sobre les novetats de l’assumpte, mitjançant la pàgina web de l’Ajuntament i els mitjans de comunicació locals.

Que s’assumeixin les responsabilitats des d’una banda (PSC-ERC-ICV) i una altra (CiU) i que cadascuna deixi de criticar a l’altre per no mostrar els seus errors.

Que es realitzin els tràmits adequats i correctes per tal que l’IAE de SEAT vagi allà on li correspon i que els impostos de Martorell deixin d’estar condicionats per aquest afer. Si és un error d’empreses i institucions que s’atenguin a les conseqüencies aquestes empreses i institucions, i no la ciutadania.

Que es deixi de tractar la política municipal com un joc on cadascú defensa casa seva, posant així les bases pel desinterès general i la falta de confiança de la ciutadania amb la política municipal.

Sabem que aquest tema afecta a dues grans postures polítiques, involucrades en el poder si no ara abans i que abans de rebre els dos faran quelcom per salvar-se’n. També tenim clar que només ells saben ben bé com va la cosa i cedeixen la informació que creuen convenient a la ciutadania, portant el debat cap a on els convé.

Josep Garcia i Gallofré (membre de la Candidatura d'Unitat Popular)

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat