Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : criminalització i repressió : pobles i cultures vs poder i estats : guerra
La Plataforma 31 Desembre envia una bandera espanyola a Zapatero per ser un símbol repressiu
24 des 2004
Divendres, 24 de desembre de 2004 a les 15:18
Informa: Catalunya Lliure Política
defensar.gif
Representants de la Comissió Jove de la Plataforma 31 Desembre, una entitat que agrupa partits polítics i forces socials d'orientació nacionalista i independentista de les Illes Balears i Pitiüses, han enviat avui una bandera espanyola al president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, per considerar-la un símbol "estranger, imposat i aliè", que representa la "repressió" de l'estat cap a Illes Balears.

Dins el sobre, els joves nacionalistes han inclòs també una missiva dirigida a Rodríguez Zapatero, en la qual se li insta que reconsideri la "històrica postura espanyola d'imposició" i que accepti que el català és la "llengua pròpia" de les Balears. "Són gairebé 800 anys amb una identitat que ni les diferents dictadures i democràcies totalitàries han aconseguit eliminar", argumenten en la carta.

La iniciativa s'emmarca en el programa d'actes d'aquesta plataforma per reivindicar el 31 de desembre com a dia oficial de Mallorca. Amb aquest objectiu, l'organització té previst fer taules rodones que abordin el pla de carreteres i la situació del català als territoris on es parla, així com un taller per exposar els motius del ''no'' a la Constitució europea.

L'acte central de la Plataforma 31D, integrada per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya (JERC), PSM-Entesa, Lobby per la independència, STEI i Grup Blanquerna, entre d'altres organitzacions, serà una manifestació que, amb el lema ''Per l'Europa dels pobles lliures'', recorrerà el 30 de desembre el Passeig del Born de Palma. La jornada inclourà també un menjar popular i un concert de Josep Maria Cantimplora.

Pel que fa a l'enviament de la bandera espanyola, el representant de la plataforma, Toni Noguera, ha assegurat que es tracta d'un "acte simbòlic", per denunciar la "repressió i ocupació durant aquests 300 anys", en al·lusió a la victòria del rei borbó Felip V en la Guerra de Successió espanyola.

Noguera ha considerat que "a nivell real" és "complicat" que aquest tipus d'iniciatives tinguin solució, però ha expressat la seva confiança que, amb "petits passos com aquests, els Països Catalans siguin una realitat". Així mateix, el representant nacionalista ha fet un judici negatiu de la gestió del PSOE al govern per considerar que "ha canviat les formes, però el contingut és el mateix" que el de l'anterior executiu espanyol, del Partit Popular. "Només fa falta veure el que ha passat amb el tema de les seleccions nacionals", ha lamentat.
Mira també:
http://www.racocatala.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La Plataforma 31 Desembre envia una bandera espanyola a Zapatero per ser un símbol repressiu
24 des 2004
KANYA A L´IMPERIALISME GENOCIDA EXPANYOL!!!
ELS PAÃ?SOS CATALANS...ENDAVANT!!!
ROGER ALBERT...NI OBLIT NI PERDÓ!!
GILLEM AGULLÓ...NI OBLIT NI PERDÓ!!!
Re: La Plataforma 31 Desembre envia una bandera espanyola a Zapatero per ser un símbol repressiu
25 des 2004
La comissió jove no agrupa partits polítics sinó que n'agrupa les seves joventuts, així com també per organitzacions de l'esquerra independentista: Maulets i la CEPC (que per cert, obviar-les de la plataforma queda molt lleig eh...)
Estau tots i totes convocats al bloc jove de la manifestació, convocat per la CEPC i Maulets, on es dirà clarament i sense embuts NO A LA CONSTITUCIÓ EUROPEA.
Re: La Plataforma 31 Desembre envia una bandera espanyola a Zapatero per ser un símbol repressiu
27 des 2004
Quina ha de ser la capital de la Catalunya (el Països Catalans) independent? Hem de fer una capital administrativa en un indret símbolic - per exemple, a prop de Vinaròs, de banda a banda de la 'frontera' entre el Principat i el País Valencià (en un territori designat 'territori federal', com a Washington DC o Canberra, Austràlia)? Al mapa, almenys, també sembla més a prop de les Illes. O la capital federal la podem posar a les Illes? (No hem de pensar que coses així són inversemblants - que els pobles dels Països Catalans no es posaràn mai d'acord per constituir una república federal. Hem d'estar preparats ja per qualsevol eventualitat! El futur arribarà més aviat que no pensem!)
la capital al senegal
27 des 2004
el meu honorable company Idi Amin convida el molt deplorable anomenat "altre" a unes fenomenals vacances al seu complex turístic, on podrà gaudir del següent paquet turístic:
- curset accelerat de física (pesos als collons);
- curset accelerat de física II (banyera, amb piranyes);
- llançament amb tirolina enganxat de les orelles;
- sauna africana (al bell mig del sahara);
- tortura anal (imagineu-vos-ho).

salutacions des de la cambodja roja (sang a dojo per nadal)
Sindicato Sindicat