Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Social cristians de Duran Lleida i social cristians de l'antisemita Karl Lueger, sols una casualitat?
24 des 2004
El terme social cristià té un passat polític fosc que el relaciona amb el racisme i l'antisemitisme. Duran i Lleida fa coincidir aquest canvi de nom de la ideologia d'Unió amb una política que es confon amb la de Plataforma per Catalunya. Serà això una casualitat?
Un antic afiliat d'ADECAF, Jaume Farrerons, va denunciar, en marxar de la Plataforma per Catalunya, que aquest partit mantenia relacions amb CiU i que dos parlamentaris de la federació on milita Núria de Gispert es van oferir per finançar la PxC a les municipals de Barcelona sempre que la propaganda es distribuís per zona de vot socialista i amb consignes anti Maragall.

Tot i que la notícia va aparèixer a El Triangle, en portada, no va haver cap diari nacional que es volgués fer ressó d'aquestes explosives declaracions.

Tanmateix, si observem l'evolució posterior de CiU, la denúncia del mestissatge, el pis pel moro, etcètera, i les pretensions de Duran i Lleida d'erigir-se en defensor de la identitat ètnica catalana (ell, que sols es preocupa d'omplir-se la butxaca i viure com un "rajà" en nom de Catalunya), fan dubtar ara sobre si Farrerons anava o no ben encaminat.

L'elecció del nou terme "social cristià" per referir-se a la ideologia del partit de Núria de Gispert, la carcellera responsable dels mals tractes a les presons catalanes, confirma el gir demagògic i ultradretà d'una organització desesperada que vol agafar vots d'allà on calgui per tornar a recuperar el control de la teta.

Social cristià era, en efecte, el nom del partit antisemita, liderat a Viena per Karl Lueguer, que va inspirar Hitler la seva trista línia d'accés al poder. La ideologia social cristiana pertany als antecedents del nazisme i potser a partir d'aquí s'explica el suport de Núria de Gispert a l'extrema dreta carcerària i de Duran i Lleida a l'extrema dreta xenòfoba i racista que comença a dominar, de forma subterrània, tot un àmbit de la política catalana.

Més informació a

www.adecaf.com
Mira també:
http://www.adecaf.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Social cristians de Duran Lleida i social cristians de l'antisemita Karl Lueger, sols una casualitat?
26 des 2004
D'on treus que els de Duran i LLeida han adoptat el nom "social cristià" per a la seva ideologia?

Qui és aquest Karl Luerger?
Re: Social cristians de Duran Lleida i social cristians de l'antisemita Karl Lueger, sols una casualitat?
27 des 2004
Era l'alcalde de Viena a l'època en què Hitler hi vivia. D'ell va aprendre l'art de l'oratòria i l'estil demagògic. La ideologia de Lueguer era la social-cristiana, que ara reivindica Duran i Lleida al mateix temps que s'apropia de l'herència de Pujol en matèria d'identitat ètnica racista. Es una casualitat???
Sindicato Sindicat