Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Detencions i ferits a la mani del Roger
24 des 2004
Notícia de TVC.
Algú té detalls? Hi ha concentració o alguna cosa?
Us passo la notícia que he pillat de TV Catalunya
-------------
Una manifestació per la mort d'un okupa a Gràcia acaba amb importants destrosses i aldarulls


Uns 10.000 joves, segons els organitzadors, i 2.000, segons la Guàrdia Urbana, s'han manifestat des de la plaça Urquinaona fins a la plaça de Sant Jaume de Barcelona en protesta per la mort d'un okupa a mans d'un cap rapat. La manifestació ha acabat amb una batalla campal amb aldarulls i destrosses a façanes i mobiliari urbà. Els agents antidisturbis han hagut d'actuar per dispersar els activistes que havien format barricades i incendiat un caixer. La manifestació ha començat a dos quarts de vuit a la plaça Urquinaona i s'ha aturat davant de la seu del Departament de Justícia de la Generalitat, al carrer Pau Claris, on han llançat pots de pintura contra la façana i hi han pintat lemes com "El feixisme mata", "Sang per sang" i "Roger, no t'oblidem".

Milers de manifestants, 10.000 segons els organitzadors i 2.000 segons la Guàrdia Civil, han fet una protesta des de la plaça Urquinaona de Barcelona fins a la plaça de Sant Jaume en protesta i en record del jove Roger Albert, de 25 anys, que va morir fa uns dies a l'hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona. El jove ha mort al mateix hospital després d'estar quatre mesos en coma a conseqüència de la ganivetada que va rebre al coll en un atac protagonitzat per un grup d'"skins" durant les festes del barri barceloní de Gràcia.

La manifestació ha acabat amb aldarulls entre la Guàrdia Urbana, la Policia i els Mossos d'Esquadra, d'un banda, i uns 500 membres del col·lectiu okupa, de l'altra, i han causat destrosses molt importants al mobiliari urbà de la zona.

Uns 500 manifestants han començat a agredir els agents que hi havia a la plaça i han llençat pedres, llaunes, cadires, taules de bars i pintura contra els cotxes de la policia i les façanes de l'Ajuntament i el Palau de la Generalitat. Els agents han carregat per dispersar-los, però no han pogut evitar que es fessin barricades, s'entravessés un cotxe al carrer Ferran i s'incendiés un caixer. Al cap d'una hora d'haver començat, els aldarulls s'han acabat, ja que les forces de l'ordre han ocupat la zona.

Fonts de la Delegació del Govern han dit que hi ha hagut 3 agents de la Guàrdia Urbana i 8 dels mossos ferits i que s'han fet 4 detencions. Alguns dels manifestants s'han desmarcat dels incidents i n'han culpat una minoria.

L'agressivitat dels manifestants ha obligat a tancar les portes de l'Ajuntament de Barcelona per evitar que entressin a la seu consistorial.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Detencions i ferits a la mani del Roger
24 des 2004
Els mecanismes antirepressius ja s'han posat a funcionar...

Es diu que un dels detinguts es en germà d'en roger, algu en en pot dir alguna cosa¿
Re: Detencions i ferits a la mani del Roger
24 des 2004
A mi m'agradaria saber de què s'han ferit els mossos i els de la guardia urbana, perquè el màxim que es va fer ahir, a part de tirar boles de pintura, és tirar alguna que altra cadira que tampoc els van impactar de ple (llàstima)...
Re: Detencions i ferits a la mani del Roger
24 des 2004
La identidad de los cuatro detenidos es Fernando A.S., de 21 años, y �ngel V.C., de 23, ambos de nacionalidad española y con antecedentes por hechos similares a los acontecidos anoche, y los franceses Javier O., de 21 años, y Miquel Tony Jean-Claude C., de 28, que están acusados de desordenes públicos y daños.
Re: Detencions i ferits a la mani del Roger
24 des 2004
Per les sigles del cognom es pot saber si un és el germà del Roger? Si no m'equivoco era A.C i entre els detinguts el que més s'assembla és un tal A.S, algú té més informació?.
Re: Detencions i ferits a la mani del Roger
24 des 2004
Tranquilo Antifeixista, te puedo asegurar que el hermano de Roger no está entre los detenidos. ¿Quién coño ha lanzado este rumor? Yo alucino.
Re: Detencions i ferits a la mani del Roger
24 des 2004
3 agentes de la guarrería urbana y 8 gossos de quadra están gravemente heridos en la autoestima y el orgullo "profesioná".
Re: Detencions i ferits a la mani del Roger
28 des 2004
els mitajns d comunicacio manipulen l'informacio nomes parlen dl mal q han rebut la policia(ja pots comptar) pero no dl mal q a futut la policia a varies persones en akesta manifestacio i fins i tot am la gent q no a participat en els disturbis.
ni oblidem ni perdonem , Roger stem am tu
Sindicato Sindicat