Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Agost»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
  01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: antifeixisme
Salvatges?
24 des 2004
Rangel titlla "grup de salvatges" centenar joves van causar danys
Barcelona, 24 des (EFE).- El delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, ha qualificat avui de "grup de salvatges" el centenar de joves que ahir, durant la manifestació de protesta per la mort d'un okupa a mans d'un cap rapat, va provocar destrosses a la plaça Sant Jaume i els carrers Ferran i Jaume I, principalment.
Rangel ha assegurat en declaracions a EFE que la violència d'aquest grup de manifestants, que va causar "gravíssims destrosses", "va sorprendre la mateixa Policia".
"Es la primera vegada que hi ha hagut una actuació tan violenta de manifestants contra l'ajuntament i la Generalitat", ha afirmat el delegat del Govern a Catalunya, que ha afegit que els agents antiavalots van haver de carregar contra els manifestants perquè "volien envair l'ajuntament".
Segons Rangel, aquesta actuació, que no va estar protagonitzada per totes les persones que es manifestaven, sinó per un percentatge "relativament petit" -ha puntualitzat-, "no té cap mena de justificació i hauria de ser condemnada unànimement per tothom, i quan dic tothom és tothom".
"A vegades, depenent de qui són els manifestants, els seus actes tenen més o menys justificació", en referència al col·lectiu okupa que, segons el seu parer, "ha disfrutat d'una certa benevolència" en alguns moments.
El delegat del Govern a Catalunya ha considerat "injustificat" el comportament del grup de manifestants que van provocar destrosses, ja que "si és conseqüència d'una agressió entre dues bandes, l'assumpte està en mans dels jutjats".
"La gent es pot manifestar, és un dret que hem guanyat, però una cosa és manifestar-se i una altra és el que van acabar fent aquesta mena de salvatges, que van agredir la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra, i van atacar entitats bancàries". "Això no té res a veure amb el dret a la manifestació", ha postil·lat.
Rangel considera que l'actitud dels manifestants violents "qualifica molt bé els qui ho han fet i a qui està darrere". "Per molt camuflatge amb què vulguin vestir les seves reivindicacions, cada vegada se'ls veu més la careta", ha afegit.
Així mateix, ha dit que "determinats moviments tenien una certa simpatia per part d'uns sectors per ser gent jove que necessitaven pis, amb el que intentaven justificar determinades situacions", però "avui dia, la immensa majoria dels joves no opten per aquesta opció de vida i es dediquen a estudiar, treballar i buscar-se un futur".
Els actes vandàlics d'ahir, segons el seu parer, "desnaturalitzen de dalt a baix la pretesa justificació" de certes actituds dins del col·lectiu okupa i fan un "flac favor als que reivindiquen determinades situacions", pel que aquests "s'haurien de desmarcar ràpidament".
Vuit agents dels Mossos d'Esquadra i tres agents de la Guàrdia Urbana van resultar ferits de diversa consideració i quatre joves okupes van ser detinguts en la protesta per la mort de Roger Albert protagonitzada per un miler de joves, segons les dades facilitades per la Delegació del Govern a Catalunya. EFE

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Salvatges?
24 des 2004
MANIFESTACIO ANTIFEIXISTA = OKUPES ?????????
Re: Salvatges?
24 des 2004
Ho veieu???

Els sirvents del sistema ja parlen per a tal de calmar al seu amo.

"si és conseqüència d'una agressió entre dues bandes, l'assumpte està en mans dels jutjats".

"avui dia, la immensa majoria dels joves no opten per aquesta opció de vida i es dediquen a estudiar, treballar i buscar-se un futur".

Primera frase clara manipulació !!! Primer error nostre, no va ser una baralla, va ser un ASSAsinat !!! Hem de presionar més i divulgar més el que realment va passar.

Segona frase, aprofita molt bé la violència de la manifestació.

Precisament la gent normal, la que treballa la que estudia la que fa el que pot és la que ja està farta de tota aquesta situació i de la impunitat que gaudeixen els genocides feixistes.

Quant captin aquest misatge canviaràn les seves declaracions i accions.

I sincerament, la violència i la marginalitat no son les nostres armes.

ATENCIÓ!!!
Re: Salvatges?
24 des 2004
Si els descerebrats que van muntar el sidral un cop acabada la mani s'haguessin quedat a casa, avui els polítics no tindrien arguments per seguir criminalitzant els moviments socials i alternatius.

Gràcies un cop més als que rebenten els actes populars per divertir-se una estona amb els antiavalots.
Re: Salvatges?
24 des 2004
El tío lo vende como si sólo hubiesen okupas, qeu cabrón. Mucha gente hartísima de control, del chantaje del trabajo,de la mercantilización de esta ciudad o del resto del mundo, en definitiva harta de no poder controlar las decisiones que nos atañen estábamos allí.

Una minoría fue la que atacó. Sí pero el resto estuvo allí mismo apoyando lo que se hacía y jaleando. Si hubiesen habido más piedras y pasamontañas más de uno se hubiera apuntado.

Que nos estamos quitando la careta!! Vaya jeta. Se la quitarán los que se la habían puesto porque desde diferentes sectores siempre se ha considerado la acción directa contra los representantes del poder como una herramienta más. Que se vaya con su legalidad burguesa de mierda a otro lado este señor.

Aupa con los detenidos!!
A ver si alguien sabe algo de convocatorias para apoyarlos y defender de paso lo que se hizo ayer. No tenemos miedo de sus tretas para criminalizar, por cierto igualitas que las de todos esos que han salido rápidamente a desmarcarse, a tildar de policías a los compañeros que actuaron y a desligitimar una herramienta de lucha como es la acción directa violenta (sí, violenta, qué pasa?)
Re: Salvatges?
24 des 2004
Salvatges? No! Error! indignats i plens de rabia. Si nosaltres amb akests aktes vam ser salvatges i ens trakten aixi... xk no se li va traktar iwal a l'assasí de Roger? Clarament... kuan toka més de prop... fot més, llavors si ke aktuen, van assasinar a un company, no va ser una simple baralla, la simple baralla va ser amb les forces de tortura de l'estat i la generalitat.
A la manifestació hi havia de tot, estudiants, no estudiants, parats, treballadors, okupes, punks, skins, mares, avis, nets, familiars, de tot! no classifiquem senyor Rangel, ahir al carrer hi erem gran part de Barcelona, i encara va faltar gent...

SALUD I ANTIFEIXISME!
Re: Salvatges?
24 des 2004
... Rangel ha assegurat en declaracions a EFE que la violència d'aquest grup de manifestants, que va causar "gravíssims destrosses", "va sorprendre la mateixa Policia" ...

En realitat la noticia hauria de dir:
... Rangel es declara sorprès de l'eficàcia dels professionals que va contractar per criminalitzar al moviment antifeixista. I als espontanis que els varen ajudar gratis ...




Quina sort de viure en una ciutat on no hi han locals d'organitzacions feixistes, ni seus d'empreses de seguretat en mans de dirigents fatxes, ni llibreries on es fa apologia del genocidi, ...

A part d'aquesta petita crítica, felicitats als organitzadors i assistens a la mani. Esperem que sigui la primera de les moltes manis / accions unitaries per acabar amb els feixistes.
Re: Salvatges?
24 des 2004
Salvatges? No! Error! indignats i plens de rabia. Si nosaltres amb akests aktes vam ser salvatges i ens trakten aixi... xk no se li va traktar iwal a l'assasí de Roger? Clarament... kuan toka més de prop... fot més, llavors si ke aktuen, van assasinar a un company, no va ser una simple baralla, la simple baralla va ser amb les forces de tortura de l'estat i la generalitat.
A la manifestació hi havia de tot, estudiants, no estudiants, parats, treballadors, okupes, punks, skins, mares, avis, nets, familiars, de tot! no classifiquem senyor Rangel, ahir al carrer hi erem gran part de Barcelona, i encara va faltar gent...

SALUD I ANTIFEIXISME!
oeganizando el odio
24 des 2004
tenemos claro que la violencia es un de los tantos medios de lucha , nuestra violencia es nuestra unica respuesta a su violencia ... compañeros la paz no existe , en tiempos de guerra donde te acribillan como les vas a responder , con flores??? me pregunto ... o con piedras ???... cada cual usa la mejor tactica ... y quines condenan la violencia revolucionaria , se legitiman en la pz burguesa y en la justicia burguesa ...
es necesario realizar sobre la marcha , las condiciones objetivas de emancipacion individual , el comienzo del movmiento revolucionaria debe marcar un aumento del placer del vivir , en estas circuntancias no cabe el reformismo , que solo quiere manter el estatus Q ... como dicen por ahi ... date prisa compañero en armarte , date prisa en jugar ...
antes que el capital te mate ...

el capital se le destruye no se le reforma ...

viva la anarquia
Re: Salvatges?
24 des 2004
I aquesta "violència revolucionària" quins bons resultats ens dona? Que n'hem tret, de la batalla d'ahir?

No és una qüestió de pacifisme, és una qüestió de pragmatisme: de veritat algú es creu que des dels moviments socials aconseguirem avanços fent servir la violència com a mètode de lluita?

Si la violència ens servís per alguna cosa, doncs de conya... però serveix?

Aquesta violència només serveix perquè quatre marrecs pseudollibertaris s'ho passin bé una estoneta fent guerrilla urbana, i perquè el poder ens segueixi criminalitzant.
Re: Salvatges?
24 des 2004
Y de que sirve lo que no es violencia? Según tú, como todo sigue igual, nada sirve. Pues a ver la TV, no?
Vete a la mierda demagogo barato.
Re: Salvatges?
24 des 2004
Rangel ets subnormal tb es el primer cop q mort un company!

Mori el tripartit, q es complice per callar i permetre, per fomentar amb la seva politica feixista!
Re: Salvatges?
24 des 2004
En aquesta perla de Rangel hi ha moltes lectures entre línies i moltes evidències que farien envergonyir a qualsevol que es diguès "demòcrata" com s'afarten de dir-s'ho, independentment de la meva opinió sobre el que va succeir ahir a Plaça sant jaume, Rangel parla de salvatges amb una alegria inmensa, el mateix Rangel i d'altres polítics que un assassinat l'anomenen "baralla entre dues bandes", els mateixos que no van fer cap mena de reacció anomenant salvatge al feixista que va degollar a Roger, els que durant quatre mesos han callat com covards i no han fet cap declaració tan indignada com aquestes, per fets que per suposat són infinitament més greus, però ja sabem que la Barcelona que interessa és la del disseny i el civ(n)isme i el que realment és intolerable en aquesta ciutat és pintar les parets i llençar pedres a la polícia, la resta no es veu ni s'ha de veure, i millor no meneallo.

Està clar que en aquesta societat salvatges només ho som alguns, al igual que ho eren a l'Amèrica colonitzada o al franquisme tan proper, uns reparteixen els carnets de salvatge, bon salvatge, barbar, ciutadà civilitzat, cívic, addicte, indiferent.....Precissament la paraula salvatge es relaciona amb els okupes, tots els que estavem allà erem okupes, encara que no ho fossis ho eres perque els etiquetadors han decidit que ho eres, i sobretot si estaves entre els que van dedicar-se a fer la mascleta final, més okupa que ningú, d'aquí res ultra-okupa. No parlem del feixisme, no esmentem-lo, no sigui cas que molestem als que no toca, el que realment importa són els salvatges okupes i les "gravíssimes destrosses". Però Rangel com a bon polític inclús dona algun consell paternalista als "bons salvatges" perque clar entre els okupes ha d'haver-hi alguna persona raonable, i els alliçona dient-los que trobin el bon camí, que no s'ajuntin amb certa gent i que a les deu a casa, per suposat pagada amb hipoteca o com a molt llogada. Perque clar ells han estat molt benèvols, ells han actuat amb una absoluta benevolència amb els okupes, el tema de l'Hamsa, Les Naus, L'Hortet, l'ateneu de Korneyà, el Patí Blau, els dos d'Hospitalet, etc, etc, han estat actuacions molt benevolents, si és que sembla mentida que no ho volgueu entendre que ho fan pel nostre bé.

La doble moral que minimitza un assassinat feixista i engrandeix l'anècdota d'una nit de ràbia desfermada no per això molt inteligent al meu parer. La doble moral del que engloba a tothom dins del moviment okupa per criminalitzar-lo en la seva totalitat. El fastigòs fariseisme dels que estan enrabiats perque els hi han destrossat el seu pessebre tan maco així com la seva pax barcelonensis en temps tan assenyalats i de pau consumista com aquests.

En aquest temps no ens hem oblidat de com van tractar els titulars l'agressió homicida a Roger, com l'han relacionat amb una baralla, com han posat al mateix nivell okupes que feixistes, com van desallotjar l'Hamsa per després deplorar els disturbis i com Mascarell feia un article al periodico sobre els fets de rebentar el pregó de Sants que el podia haver firmat el mateix Jose Antonio, com durant les festes de Gràcia es va acusar implicitament als okupes de la violència feixista, com es va intentar acabar amb les festes populars, les carregues policials, els ferits, la campanya del tripartit de desallotjaments i criminalització de tot el moviment, no és d'estranyar que Rangel digui el que digui sense sortir-se del guió.

Però aquí també cabria una mica d'autocrítica i dir que potser moltes d'aquestes declaracions són ràpidament entenibles quan se'ls posa en safata de la forma que se'ls ha posat. Tot i que puc entendre la ràbia de la gent i els aldarulls, crec que no es va ser molt inteligent perque possiblement no era el moment ni el lloc adequat, possiblement avui enlloc de destrosses els diaris parlarien més de Roger? potser si no s'haguès destrossat res als diaris no haguessim ni sortit? potser el que diguin els diaris ens ha de suar els genitals? Potser no? no seré jo qui digui el que ha de fer cadascú. Personalment tenia clar que allò anava a suceeir i des del principi de la mani era previsible que els ànims no estaven calmats, com no han d'estar-ho, em va saber greu per molta gent que no és habitual en aquestes manifestacions i que s'ho poden repensar en un futur, per molts comerços que no van ser destrossats però si pintats de dalt a baix, sense ser ni bancs, ni hotels, ni immobiliàries, en definitiva sobretot em sabia greu perque no sabia que volien els que amb tot el seu dolor han treballat per fer una manifestació d'indignació i d'homenatge a en Roger, no se que pensaran els familiars i amics de Roger sobre els fets d'ahir i potser abans de començar a dir que si tu això o tu l'altra hauriem de veure quina intenció i objectius tenien per aquesta mani, jo crec que no era per liar-la precissament ahir, però si es confirmès la detenció del germà de Roger l'anàlisi canvia radicalment. Per això, voldria demanar una mica de contenció a uns i altres i donar des d'aquí tot el meu suport als familiars i amics, com ho vaig fer ahir i com hem de fer sempre.

Roger ni oblidem ni perdonem.
Re: Salvatges?
24 des 2004
sinceramente lo que pensara que tenía que ser la mani la familia de Roger es indiferente.
cuando vamos a las manis no se trata de esperar que es lo que quieren los organizadores, pienso yo.
la libertad de acción es infinitamente mejor. la gente hace lo que desea y sale de dentro.
también creo que cada uno debe actuar según sus tiempos y tras analizar cada situación concreta. si ayer algunos pensaban que no era el momento, pues bueno. otros pensaban que sí. mucha gente, mucha rabia, policía a la defensiva...
Re: Salvatges?
24 des 2004
Los enfrentamientos empezaron cuando la mani fue desconvocada, por lo tanto lo que se haga luego no tiene nada que ver con la mani, es decir, la mani ni se rebentó ni tampoco se hizo nada que los organizadores ubieran dicho, ya que la mani había terminado.
Re: Salvatges?
24 des 2004
¿¿¿¿Quién coño está diciendo que han detenido al hermano de Roger????
Es MENTIRA.
Re: Salvatges?
24 des 2004
Totalmente de acuerdo con UN.
Re: Salvatges?
24 des 2004
Rangel ets més nazis que els que van assassinar en Roger. La diferència és que tu vas d'etiqueta i ells són uns pringats. Ets un fill de puta, t'haurien d'haver pelat a tu, cabró.
Re: Salvatges?
24 des 2004
La propera mani enlloc d'acabar a la plaça sant jaume, que acabi davant un local fatxa o davant de la casa d'un dels que acompanyava l'Aitor en el moment de l'assassinat de'n Roger.

Roger, Guillem, ni oblit ni perdó.
Re: Salvatges?
24 des 2004
Estic a Xile, m'he enterat del que va passar gracies a que en El periódico d'internet ha sortit la noticia destacada, segurament degut a la batalleta campal. Entenc les manifestacions de rebuig a l'agressivitat demostrada, ja que justifiquen la repressió i són com tirar un petard dintre d'un galliner, les gallines s'esveren i comencen a posat el crit en el cel. Espero que s'hagin destrossat bancs del carrer que van molt bé per seure, botigues i altres coses que no interessa a ningú que es fagin malbé, pel demés... pf, que es pot dir? Recordo el final de la cançó "La gent vol viure en pau" de la Dharma, "han de caure les muralles, totes totes. Les trompetes estàn preparades."

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more