Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí
L’acampada a la Diagonal guanya el pols a l'Ajuntament de Barcelona + festa final
23 des 2004
L’ACAMPADA GUANYA EL POLS
A L’AJUNTAMENT DE BARCELONA

S’IMPOSA EL SENTIT COMÚ, TOT I QUE L’AJUNTAMENT NO DÓNA CAP EXPLICACIÓ NI ES DISCULPA

MENYS PROMESES, MENYS EXÈRCIT, MENYS DEUTE I MÉS 0,7


Durant el dia d’avui hem estat fent torns, pintant pancartes i informant a la gent que passava per davant de l’acampada i mostrava interès. A les 19h ens hem reunit en assemblea, en la que s’han fet valoracions i s’ha decidit com acabarem l’acampada. A les 21h hem fet una xerrada sobre perquè diem ‘no’ a la proposta de Constitució Europea. A la nit hem dormit una trentena de persones en 14 tendes.

Per part de l’Ajuntament no hem rebut cap disculpa pels fets que van succeir ahir i abans d’ahir a l’acampada de la Diagonal. A més, l’Ajuntament no ens ha notificat oficialment el seu canvi d’actitud. Nosaltres vam acampar ahir al vespre i ningú ens ha comunicat que no ho podíem fer.

No ens han retornat res del que ens van robar el primer i el segon dia de l’acampada. Esperem que ho facin abans de la cloenda i que ens reembolsin els objectes que van destrossar (tendes, motxilles, sacs, màrfegues,...). Un cop recollits els partes mèdics i acabada l’acampada denunciarem els fets per la via legal.

Hem llegit al llarg del dia d’avui, en més d’un mitjà escrit, que l’alcalde Joan Clos declarava que des de l’acampada no s’ha volgut dialogar en cap moment. Fem les següents preguntes a l’aire: De quin tipus de diàleg fa gala Joan Clos que primer agredeix i després vol negociar? Per què vol dialogar sobre el lloc d’acampada quan està prohibit segons l’ordenança de 1999? Serà perquè no se’ns vegi? Per què volen negociar a la Casa de la Vil·la amb dos o tres representants nostres, quan nosaltres prenem les decisions en assemblea i no deleguem?

Seguim exigint que els responsables de la violència patida no quedin impunes. Demanem la dimissió del regidor de seguretat i mobilitat, Jordi Hereu i l’intendent major del cos de la Guàrdia Urbana, Juan José Vilanova.

Esperem que després del succeït es puguin recuperar alguns drets que teníem negats, com per exemple, el dret a l’acampada en la via pública com a eina de denuncia.

Actes a destacar en els propers dos dies d’acampada:

23 de desembre a les 22h30: Celebració de l’última nit d’acampada amb una assemblea de valoració de l’acampada, lectures, xocolatada, rom cremat i concert.

24 de desembre a els 12h: Roda de premsa a Diagonal (Palau Reial) i fi de l’acampada.Seguim protestant contra els Pressupostos Generals del 2005 i el Pla Director de Cooperació, ja que caldria:
- No augmentar el pressupost militar, ja que actualment augmenta un 4,2% respecte a l’any passat.
- En el seu lloc, destinar aquests diners a arribar ja al 0,7% del PIB en ajuda al desenvolupament (els experts diuen que faria falta el 3,5%), ja que només s’arribarà al 0,29% o 0,30%.
- No donar ajudes en crèdits condicionats a usar productes d'empreses espanyoles, ja que actualment es planteja donar molta quantitat de crèdits FAD i a més comptar-los com a ajuda.
- Anul·lar totalment el deute extern, ja que només es pretenen fer tímids avanços però se segueixen cobrant interessos del deute extern de països que no poden cobrir les necessitats bàsiques.
- Crear una agència que segueixi les actuacions de les multinacionals espanyoles en els països empobrits.

This work is in the public domain

Comentaris

DESPRÉS DE LA MANIFESTACIÓ D'AVUI PER LA MORT DE ROGER
23 des 2004
23 de desembre a les 22h: Celebració de l’última nit d’acampada amb una assemblea de valoració de l’acampada, lectures, xocolatada, rom cremat i concert.
Sindicato Sindicat