Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Activista deportat de Palestina
22 des 2004
Un activista de la Xarxa d'enllaç amb Palestina ha sigut deportat per les autoritats Israelianes nomes arrivar a l'aeroport de Tel Aviv.
URGENT – URGENT – URGENT – URGENT—URGENT-- URGENT




DEPORTAT IL·LEGALMENT UN ESPANYOL A TEL-AVIV QUAN ANAVA A VISITAR UNA AMIGA PALESTINA



Alberto Arce, asturià de 28 anys que actualment viu a Barcelona, ha arribat aquest matí a l’aeroport de Tel Aviv per passar uns dies amb una amiga palestina, aprofitant les vacances de Nadal i coincidint amb el període d’eleccions a Palestina. Quan ha arribat a l’aeroport de Ben Gurion, i després d’un interrogatori de 20 minuts per part dels serveis de seguretat israelians, Alberto ha estat detingut i se li ha comunicat que, per motius de seguretat, li prohibien l’entrada a Israel. Aquesta mateixa tarda ha estat deportat, obligat a pujar en un avió que ha sortit a les 5h (hora d’aquí) de tel Aviv i en aquests moments està volant de tornada a Barcelona.

No és la primera vegada que Alberto viatja a palestina. Simpatitzant de la Xarxa d’Enllaç amb Palestina, plataforma catalana que reuneix diverses organitzacions (Sodepau, RAI, Palestina Resisteix) i persones que treballen a favor del poble palestí, aquest estiu va anar als territoris ocupats amb d’altres joves espanyols per a conèixer de primera mà la situació de la població palestina. Part de les seves experiències a Cisjordània van quedar recollides en un documental enregistrat a la ciutat de Nablus, document que ha estat seleccionat en el Festival de Cinema de Gijón i el festival OVNI de Barcelona, i s’ha projectat en diversos actes públics de solidaritat amb Palestina. Llicenciat en Ciències Politiques i administració, i amb un màster en relacions internacionals, Alberto ha treballat a l’oficina Económica de l’ambaixada d’Espanya a Argentina, a l’Observatori de la Globalització de la Universitat de Barcelona i a l’Institut Espanyol de Comerç Exterior (ICES) de Madrid. És autor de diversos articles sobre temes de Relacions Internacionals que s’han publicat en revistes de Ciències Socials i Politiquees.

La detenció d’Alberto Arce i la seva deportació adduïnt "motius de seguretat" sense més explicacions per part dels serveis de seguretat israelians són accions il·legals i constituyesen una prova més de la democracia de doble raser que aplica l’estat d’Israel. Tenir amics palestins i ser actiu en temas de solidaritat amb Palestina no constitueix en si mateix cap delicte i no hauria de ser motiu per vetar l’entrada d’algú al país. En canvi, detenir i deportar persones arbitràriament amb una manca total de transparencia informativa sí és un acte delictiu. Ni tan sols a l’embaixador española Israel Eduardo Sánchez, amb qui la Xarxa d’Enllaç amb Palestina ha parlat aquest matí, no se li havia comunicat el motiu de la detenció. L’embaixador ha dit que durant el temps que porta exercint el seu càrrec ha conegut més de 100 casos d’internacionals que no han arribat a entrar al país.

Desde la Xarxa d’Enllaç amb Palestina es denuncia aquesta detenció i deportació il·legals i es demana al Govern Espanyol i a la Unió Europea, un cop més, que abandonin la complicitat amb un Estat que porta dècades violant sistemàticament els drets humans i la legalitat internacional amb total impunitat.

MÉS INFORMACIÓ

Telèfon de contacte a Barcelona: 600269538
Mail de contacte en Barcelona: comunicacio ARROBA xarxapalestina.org

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat