Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Protesta dels treballadors/es de l'Ajuntament de Barcelona per la privatització dels serveis públics
22 des 2004
Avui dimecres dia 22 de desembre els treballador@s de Parcs i Jardins ens hem manifestat fins a la Plaça Sant Jaume, on ens hem concentrat juntament amb la resta d'empleats municipals en contra dels pressupostos que es tenian que aprovar avui en el ple municipal i contra la privatització dels serveis públics.
Durant la concentració s'han estat cridant consignes contra les privatitzacions (âNo, No, No a la privatitzacióâ?, âEPES no, no, no,â?,etcâ¦) la causa que ha provocat la protesta dels treballadors/es de Parcs i Jardins i de l'Ajuntament de Barcelona és la decisió que vol adoptar l'equip de Govern Municipal de canviar el sistema de gestió dels Organismes Autònoms (Instituts Municipals) i convertir-los en Entitat Pública Empresarial (EPE), la qual cosa els facilita l'externalització dels diferents Serveis Públics.
La protestas conjunta dels jardiners/es de la ciutat amb la resta d'empleats municipals en contra de les privatitzacions dels serveis municipals per l'Ajuntament i els pressupostos ha estat presidida pel nostre sant "Sant Clos Privatitzat Patró de Sant Calé".

PER UNS SERVEIS PÃBLICS DE QUALITAT !!!!!

NO A LA PRIVATITZACIÃ !!!!!!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Protesta dels treballadors/es
08 feb 2006
Asumpte: L´empenta prepotent d´un guardia urbà:

Denuncia contra l´agent num 19.863

A qui correspongui de l´Ajuntament de Barcelona

Al cap responsable de la guardia urbana de la ciutat de barcelona

A l´opinió pública

A qui li pugui interesar:

El dissabte 17 de decembre del 2005 al mig dia feia un dia fantàstic per anar passejant. Vaig enfilar des del Port Vell la via Laietana fins carrer Ferran. Estic segur que era via laietana perque em vaig ensopegar amb una manifestació de moters, cosa que em va sorprendre perqupè no n´havia vist mai cap de tan multitudinària. Com que no sabía de que anava vaig intentar esbrinar-ho tot llegint els cartells que portaven penjats en el capçal de les motos mentre caminava al costat de la vorera per la banda de l´asfalt, sense interferir a ningú ni fer cap mena de nosa. A l´altura de la pl. de l´Àngel l´agent amb casc i uniformitat que em va dir tenía per numero l´indicat a l´encapçalament ja que nom públic no n´ostentava, em va dir que no podía caminar per allà (jo anava arrapat a la gent) i immediatament sense dona-me temps a dir res, em va espitjar contra la filera de la gent, amb la consegüent alarma social. Fí de la descripció del fet.

Això, a part de representar una mala educació absoluta de l´individu esmentat va en contra de la meva dignititat i no s´ajusta als mínims códis de respecte entre humans. La prepotencia d´aquest ganàpia contrastava amb la meva corpòria, més aviat esquififa. Vaig protestar: digui-m´ho, no m´espitji! però el seu Rambo particular que l´habitava no em va fer cas. La Via Laietana, avinguda especialitzada en manifestacions de protesta, em confirmava que estava a Barcelona i no a Atlàntic City o el Harlem newyorquès. Segurament dintre de 20 anys les policies urbanes d´aquest país (en el doble sentit del mot, tan a Catalunya com de la resta de la España-única, en això se semblen massa les autoritats) es prendran el pret de colpejar gent perque no els hi agrada el seu aspecte o la seva manera de caminar tal com ho fan altres policies del món quedant impunes els seus crims al aporrejar negres fins la mort o com darrerament ho han fet al Regne unit disparant i matant algú perquè per les pintes els hi semblava un terrorista. Mentres que això no arribi intentem viure amb un simulacre de pau tot creient que aquí lagent és més ensenyada que a unes altres bandes del món. Segurament no és veritat però intentem fer com si ho fos sense permetre lessions a mans de personalitats que confonen la pau urbana amb la força bruta.

Senyories, recicleu el vostre personal de a bord abans de que sigui massa tard!

Un policia deixa de ser un agent de l´ordre públic quan es comporta amb un excés d´autoritaritarisme improcedent, les sequeles del qual deixen mala maror i fan extendre la crítica més enllà de la conducta lessiva al cos de guarnició que li tolera i als seus caps que no la revisen. Qui avui t´empenta d´una manera tan grollera i injustificada sense demanar disculpes demà et mata perquè se sap impune. Exigero? Tan de bó que sigui exigeració però els diaris en van plens de gent armada que mata a altre gent desarmada. L´unica manera que s´ha m´acut de posar en el seu lloc aquestes personalitats inflades de domini és denunciant-les públicament i demanar responsabilitats a la institució a la que pertanyen. Digueu-me sisplau quin procediment haig de seguir per denunciar a aquest sospitós de desestabilitat incompatible amb el seu càrrec, per maltracte físic (repeteixo: per maltracte físic i humil.liació).

Per contrarrestar la possibilitat de que em´hagues donat un numero equivocat d´agent, ja que no em va ensenyar cap placa ni m´ho va confirmar cap altre agent, una enquesta elemental us permetrà saber qui era el tipus en questió.

Fins aquí queda exposada lai nteerpretació senzilla. Com que la paraula d´un atgent del cos de la policia es fedetaria i el que diu un ciutadà pot entrar sota la sospita del revantxisme. Aquell pot negar el que acabo d´escriure i jo passar per un busca-tres-peus-al-gat. Els testimonis que ho van veure estan disposats a testificar la veritat.

Si passo per alt aquest fet estic permetent que el molt honorable cos de la guardia urbana,si aquesta parafernàlia li escau, de Barcelona vagi agafant les traces d´altres policies emmalaltides de violencia i que a un altre ciutadà tranquil i del tot inocent como jo, aquesta mena d´home baixat d´unapantalla de cinema farcida de violencia, li torni a fer el mateix.

Em penso que la ciutadania no ha de passar per alt ni la més mínima amb questions d´abús de poder. Consigna: que els policies facin servir la paraula i no desvariïn cap a temes pretèrits. Proposta pere l´agent denunciat: ensenyar-li bones maneres i tretirar-lo de feines de carrer per les quals, pel que fa ami, m´ha demostrat la seva incompetència.
Sindicat Terrassa