Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí
Notícies de l'Acampada a la Diagonal
22 des 2004
Hola a totes i tots.

L'acampada ha vençut a l'Ajuntament (de moment).
Els moviments socials de Barcelona han posat en jaque sobretot al PSC i han tret molts temes a la palestra mediàtica gràcies a la bona prensa (mai millor dit) del moviment 0,7 del 1994. Estant sortint temes com: la cooperació, el 0,7, el deute extern, però evidentment també estan sortint temes com: els drets civils a la ciutat de Barcelona, els fals pacifisme i la falsa solidaritat del Fòrum de les Cultures, l'intent d'apropiament per part dels partits d'"esquerres" del progressisme social, etc...

Ara fa falta que l'acampada creixi en nombre de tendes i de persones i pugui resistir als possibles intents de desallotjament. Construïm una "ciutat" de tendes que sigui espai de debat entre nosaltres.

Avui a les 19h assemblea de l'acampada: Què fem? Com ho fem? Què denunciarem? Com?
I a les 21h xerrada sobre la Constitució Europea.

S'està organitzant torns i activitats. Tothom hi és cridat a aportar la seva creativitat: murals, pancartes, pintures, espectacles, músiques, reunions, etc... I menjar, esterilles i robes d'abric (recordeu que en els anteriors desallotjament la Guàrdia Urbana va robar sacs de dormir i esterilles)

Una abraçada.
Acampada 2004.NOTA DE PREMSA DE L'ACAMPADA:


ACAMPADA: A LA TERCERA VA LA VENÃUDA!
LâAJUNTAMENT âASSUMEIXâ? IMPLÃ?CITAMENT EL SEU ERROR

HEREU PORTA LA GUÃRDIA URBANA, ELS MOSSOS I LA POLICIA NACIONAL PER IMPEDIR ACAMPAR A LâHERBA PERÃ NO AL CIMENT

MENYS PROMESES, MENYS EXÃRCIT, MENYS DEUTE I MÃS 0,7

Podria haver passat, però no es va produir lâabsurt. No hi va haver un tercer desallotjament. Durant tot el dia sâhavien anat succeint les denúncies cap a Jordi Hereu, que sembla que haurà dâacabar dimitint.
LâAjuntament de Barcelona demanava als interlocutors de lâacampada que negociessin, però els interlocutors transmetien una vegada i una altra que no tenien capacitat de decisió perquè la decisió havia de prendreâs a lâassemblea dâacampats, i els polítics es posaven més i més nerviosos. LâAjuntament repetia una i altra vegada que calia negociar. Però no hi havia res a negociar, perquè ells havien desplaçat la relació del diàleg cap a la imposició de la força. Només quedava que ens deixessin o ens reprimissin.

Protegint lâherba de davant de Palau Reial amb un dispositiu policial espectacular, lâAjuntament volia deixar entendre que no sâhavien equivocat al desallotjar-nos, i que havíem de trobar un altre emplaçament.

Però ha quedat molt clar que van cometre un abús cap a uns ciutadans pacífics. Les ordenances són per a la gent i no la gent per a les ordenances. I no hem trobat en aquests dies ningú que trobés malament lâacampada, excepte Jordi Hereu. La doble moral de lâAjuntament havia quedat al descobert: malgrat lâordenança que prohibia les acampades, Jordi Hereu les va permetre quan eren contra la guerra i contra el PP, i ara que els assenyalaven a ells, no la volien permetre. Havia estat clarament un us partidista del càrrec, per tant, cal la seva dimissió en haver donat evidències de no estar preparat per al càrrec que ocupa.

A més a més, Jordi Hereu (que en cap cas ha volgut parlar amb els participants, com pot un regidor de seguretat ordenar càrregues sense parlar amb els que ell creu que representen un problema de seguretat?) volia fer veure que no sâhavia equivocat els dies abans, reiterant-se en la prohibició dâacampar a la gespa. Perquè al ciment sí i a lâherba no? Per no assumir lâerror. Però en cap moment no ha donat un sol motiu raonable per a la no acampada a la gespa de la Diagonal, malgrat haver-nos atiat els antiavalots de la Guàrdia Urbana. Per no reconèixer els seus errors i per enviar antiavalots abans dâesgotar les vies de diàleg, també ha de dimitir.

Lâassemblea ha valorat que els llocs oferts per lâAjuntament no eren adequats per a acampar, ni per a una protesta, i a més que si sâhagués canviat de lloc, sâhagués donat la raó a lâactuació ilògica i indefensable de Jordi Hereu. Lâassemblea ha declinat anar a negociar, perquè no hi havia res a negociar, fins que lâAjuntament assumeixi el seu error, demani disculpes i indemnitzi als acampats agredits injustament.

Sâhan plantat cinc tendes sobre el paviment a uns deu metres de la gespa on ahir van ser reprimits violentament, atemptant contra el dret de manifestació. Finalment, una trentena de persones han passat la nit a les tendes, i demà es mantindran torns durant tot el dia. A les 19h se celebrarà una assemblea i a les 21h es farà una xerrada sobre la Constitució Europea. Se seguirà fins als dia indicat. Sâinsta a la gent a portar abric, menjar, aigua i instrumets de música.

El fons de la protesta, una mica ocultat per la violentació patida, segueix sent contra els Pressupostos Generals del 2005 i el Pla Director de Cooperació, ja que caldria:
- No augmentar el pressupost militar, ja que actualment augmenta un 4,2% respecte a lâany passat.
- En el seu lloc, destinar aquests diners a arribar ja al 0,7% del PIB en ajuda al desenvolupament (els experts diuen que faria falta el 3,5%), ja que només sâarribarà al 0,29% o 0,30%.
- No donar ajudes en crèdits condicionats a usar productes d'empreses espanyoles, ja que actualment es planteja donar molta quantitat de crèdits FAD i a més comptar-los com a ajuda.
- Anul·lar totalment el deute extern, ja que només es pretenen fer tímids avanços però se segueixen cobrant interessos del deute extern de països que no poden cobrir les necessitats bàsiques.
- Crear una agència que segueixi les actuacions de les multinacionals espanyoles en els països empobrits.

Telèfon de contacte: 665.241.781

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Notícies de l'Acampada a la Diagonal
22 des 2004
Fantastic ! Felicitats !

Resistir es crear !

Bon regal de nadal per l'ajuntament i el govern ...

Gracies a tots ;-)

Molta Força per resistir el fred i la policia ;)
Re: Notícies de l'Acampada a la Diagonal
22 des 2004
Endavant amb l'acampada, enhorabona als companys i companyes que s'ho han currat...

Resistir també és vencer!

Molts ànims als acampats.
Re: Notícies de l'Acampada a la Diagonal
22 des 2004
M'entusiasma veure que la gent es mou pel que és just i denunciant tota la ideologia barata que se'ns ven cada dia perquè no ens emprenyem i els engeguem a menjar merda, als polítics. Tot i així no puc deixar de manifestar la meva tristor davant d'una injustícia molt grossa. Ja fa anys i panys que hi ha gent que lluita per evitar que la llengua catalana no quedi relegada a ser un dialecte del castellà. Per què la gent no s'adona que escrivint en català malament fa el pena de la mateixa manera que escrivint el castellà malament? Ja sé que aquesta no és la realitat. Hi ha llengües que es respecten tàcitament, d'altres no. Per què diueu "jaque" per ex. en comptes "d'escac" etc. etc. Respectar les varietats lingüístiques és tota una mateixa cosa amb el respecte cap a la humanitat en els seus trets distintius.
Re: Notícies de l'Acampada a la Diagonal
22 des 2004
COSES QUE FAN FALTA A L'ACAMPADA:

- Més tendes iglu, hi ha suficient espai i sembla que ja l'Ajuntament tolera l'acampada.

- Robes per fer pancartes i visualitzar els motius de l'acampada.

I, encara que no hi acampeu... a la tarda passeu-vos-hi a veure els amics i a fer-ne de nou. L'àmbient està molt bé.

I a les 19h Assemblea.

I a les 21h Conferència sobre la Constitució Europea.
Re: Notícies de l'Acampada a la Diagonal
22 des 2004
Querido pro-acampada:
soy una auténtica defensoras de las lenguas, y sí tienes razón, pero esto no ocurre únicamente con el catalán, ocurre con todas las lenguas del mundo. Si no veáse todos los anglicismos que están acogiendo todas las lenguas románicas.
Podrías mirarlo también como un factor que está enriqueciendo las lenguas... pero eso no me lo creo ni yo. De todas maneras, creo que este no era el espacio más apropiado para hablar de la "llengua catalana".
¿Por qué siempre estáis con lo mismo?
Deprime ver que hasta en el post abierto por Roger se discuten estos temas.
Lo importante es poderse entender, ¿no crees?
Re: Notícies de l'Acampada a la Diagonal
22 des 2004
Yo mañana me paso un rato a ver ke tal.

Yo no acampo, lo siento mucho frío. Pero, traeré papel de embalar que os vendrá bien para hacer pancartas y miraré si puedo traer algo para la causa. A lo mejor el viernes, según como lo tengo ayudo a hacer pancartas
Re: Notícies de l'Acampada a la Diagonal
22 des 2004
Demà anirem i us portarem escalfor, menjar, beure, i solidaritat.
Ens veiem demà!!!
Salut
Sindicat Terrassa