Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
organitzadors acampada 0,7% demanen dissoluciÓ avalots guardia urbana
21 des 2004
Els organitzadors de l'acampada pel 0,7% demanen la dissolució dels antiavalots de la Guàrdia Urbana
21/12/2004 15:57




BARCELONA, 21 (EUROPA PRESS)

Els organitzadors de l''acampada per reivindicar el 0,7% del producte interior brut (PIB) per a l''ajuda als països pobres han reclamat avui la dissolució dels antiavalots de la Guàrdia Urbana, després de denunciar la "repressió" que van patir ahir durant el desallotjament del seu campament a l''avinguda Diagonal de Barcelona a mans d''aquest Cos, al qual han acusat de fer servir porres i "esprais" contra els manifestants, causant una vintena de contusionats.

Respecte a les declaracions del regidor de Mobilitat i Seguretat de l''Ajuntament de Barcelona, el socialista Jordi Hereu, que va negar el caràcter violent del desallotjament, un dels portaveus d''aquest col·lectiu, Joan García, ha assegurat que el regidor "menteix o, el que és pitjor, no s''assabenta de les coses".

Així mateix, Hereu ha assenyalat que "no té sentit que la Guàrdia Urbana tingui un cos antiavalots" si l''utilitza per dissoldre "manifestacions solidàries i pacífiques" i ha tornat a assegurar que els manifestants tenien permís de l''Ajuntament per acampar.

"VIOLACIÓ DE LES NORMES DEMOCRÀTIQUES".

Per part seva, el president de la Federació Catalana d''ONG per al Desenvolupament, Tono Albareda, ha acusat els partits que integren el Govern català de "violar les normes democràtiques" en no reflectir en els Pressupostos de la Generalitat, l''aprovació dels quals finalitza avui, les "promeses" fetes durant la campanya electoral, entre les quals hi havia la consecució del 0,7% del PIB català aquesta legislatura.

Albareda també ha recordat que hi ha altres temes relatius als països pobres que les administracions haurien d''abordar, com el deute extern o el respecte dels drets humans per part de les multinacionals espanyoles instal·lades en la perifèria, com ara Repsol, Telefónica o Endesa.

Una altra de les portaveus d''aquest col·lectiu, Gabriela Serra, ha assenyalat que "no és correcte que s''aixequin les tendes" de l''acampada pel 0,7% i es mantingui una khaima durant mesos en sòl públic", en referència a un dels principals espais de Fòrum 2004.

Les entitats i oenagés que reclamen el 0,7% han aprofitat la trobada amb la premsa per reiterar la seva "crida" a la ciutadania per intentar aixecar, per tercera vegada consecutiva i en el mateix lloc (a l''avinguda Diagonal, a l''altura del metro Palau Reial), la seva acampada avui a partir de les set de la tarda. A més, han manifestat la seva confiança que aquesta vegada seran més que al principi.

This work is in the public domain

Comentaris

Li diuen democracia però no ho és!!
21 des 2004
li diuen democracia però no ho és!!

www.kaosenlared.net
Sindicato Sindicat