Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí
Reflexió i CRIDA a la mobilització d'aquesta nit
20 des 2004
Indignant i esperpèntic va ser l'actuació de la guardia urbana ...pero per mi lo trist va ser que solsament vam ser 20 persones les que varem ser-hi allà; després va anar arribant gent de miqueta en miqueta pero eren les 12 de la nit ...i sols erem 40.

És lo de sempre. La guardia urbana es va atrevir a carregar perque erem 4 gats. Si haguessim estat 1000 persones no haurien gosat.

Per que fa 10 anys erem tants i ahir erem tant pocs? Es que criticar el pp i la guerra atreu més gent (i s'obtenen més permisos) que criticar la insolidaritat del tripartit? S'han fet crides per les llistes, per indymedia, etc.. i malgrat això la resposta ahir va ser mínima. Esperem que avui -jornada de contraatac- siguem força més.

La guardia urbana va fer anit un atac preventiu. Saben perfectament que si perden el control de la situació no hi ha qui ens pari i per això van treuren's els nostres sacs i mantes. La llei és la llei i la llei diu que no es pot pernoctar a la via pública (en aquest cas un tros de gespa), sobretot si ho fas amb una voluntat "reinvindicativa" que molesti als governants de torn. Pro el fet es que la guardia urbana va "aplicar" aquesta llei quan no haviem encara pernoctat ni s'havia consumat cap mena de pernoctació. S'han basat només en indicis de pernoctació; han fet per tant una actuació de "represió preventiva" lo qual revela que l'ajuntament s'ha modernitzat en aquest sentit. Deuen d'estar orgullosos oi?

I la llei sembla que s'interpreta com la biblia. Quan convé s'articula d'una manera i quan convé d'una altre. Fa poc més de mig any vam fer una acampada al vell mig de la rotonda de Francesc Macià i ens hi varem estar una setmana exigint la fi de la ocupació a l'irak i instant a que el psoe és comprometés a retirar les tropes espanyoles a l'irak si guanyaven les eleccions a més d'altres elements de reivindicació. Un any abans varem fer acampades contra la invasió de l'irak que es van prolongar durant mesos en diversos punts de barcelona. Els poders polítics catalans ens van permetre aquestes acampades perque les consideraven legítimes. Sembla ser que reivindicar el 0'7% dels pressupostos generals i autonòmics per a la cooperació amb el tercer mon NO ÉS una cosa legítima. Potser és un tema que,per lo vist, com diria el jordi pujol ..."No toca".

Bastants mitjans de comunicació han dit que hem intentat fer una acampada ilegal a la diagonal i que naturalment -com es d'esperar- s'ha prohibit.
Amb aquesta naturalitat i simplificació s'informa d'uns fets indigestos quan "no toquen" (valga la redundància)i s'espera que la opinió pública és quedi calladeta i normaleta i passi a mirar la següent noticia -potser d'esports, d'algun altre conflicte ..o sencillament el següent anunci de televisió de mòbils telefònics-

Desitjo que avui la cosa vagi diferent i que si que "toqui". ..Desitjo que aquest vespre siguem molts a l'avinguda diagonal i que fem sentir la nostra veu per al tercer mon en aquests dies d'anestèsia i hipocresia nadalenca..
Instem a tothom a que vingui i portin abrics i mantes i cartrons (ja que els sacs i les tendes son ilegals) així com xubasqueros per si ens volen ruixar amb els aspersors com varen intentar fer ahir. Posem en evidencia l'esperpent de les ordenances municipals i mantenim l'esperit de la reivindicació que ens va portar a ser aqui ara fa 10 anys. Car les coses no han canviat desde aleshores. La política d'insolidaritat amb el tercer mon apenes ha variat tot i el canvi de govern. Ni a espanya ni a catalunya. El 0'7%, com tots recordem era una xifra símbol en les reivindicacions d'ença; avui en dia caldria destinar-ne molt més que això pro es que NI tant sols s'ha aconseguit aquest míser 0'7!.
Malgrat anys i anys de promeses ..La nostra paciencia no se la pot bandejar ni burlar. Pensem que és hora de tornar a posar els puns sobre les is, amb permís de les ordenances municipals o sense. ..Considerem que hem de dir prou a la mentida, a la hipocresia i a la falsa cara solidaria del ajuntament i dels altres poders d'ambit nacional i estatal.

No poden muntar un forum mundial solidari i de pau ...Mentres no actuen en consonancia amb el que diuen i a més, reprimeixen sense escrúpols -en una altre banda de la ciutat- ... una reivindicació solidaria per un mon sencillament més just.

Anem-hi tots avui, reitero, davant de Palau Reial! A les 19h; i portem tots els estris que cadascú cregui oportuns per instalar-nos i reivindicar tot allò que essent d'una petita part del mon ..Creiem que hauria de ser de tots.

No hi ha volta de fulla

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Reflexió i CRIDA a la mobilització d'aquesta nit
20 des 2004
un incís: fa 10 anys no hi havia el PP al govern, hi havia el PSOE (i a Catalunya, CiU, es clar)
Re: Reflexió i CRIDA a la mobilització d'aquesta nit
20 des 2004
Tota la rao "Marc.b"

Drets a la carta!Aquesta és la seva falsocracia!

Salut rEvolució i boikot a l'Estat!
Re: Reflexió i CRIDA a la mobilització d'aquesta nit
20 des 2004
comprende que hay muchos que por temas de curro estudios o mil historias no podemos ir, auque creo qe es un tema clave y algo que hay que reivindicar, porque estos cerdos corruptos ven que 100.000 pers. se mueren de hambre cada dia, y lo unico que hacen, aparte de nada, es desalojar y callar a los que no estamos de acuerdo.
espero que quien tenga tiempo se pase, por desgracia yo no puedo

salud y desobediencia
Re: Reflexió i CRIDA a la mobilització d'aquesta nit
20 des 2004
VISCA TERRA LLIURE!!!
GOTA ETA MILITARRA!!!
VISCA ELS GRAPO!!!
VISCA LA LLUITA ARMADA!!
MENYS FER EL HIPPIE!!!
EL KE CAL AL 3R MÓN ÉS ENSENYAR-LOS AUTODEFENSA ANTI-OCCIDENT, ENSENYAR-LOS A LLUITAR AMB LES ARMES A LA MÀ CONTRA ELS RACISTES BLANCS IMPERIALISTES!!
I REPRETEIXO:
VISCA, VISCA, VISCA...VISCA TERRA LLIURE!!!
GOTA ETA MILITARRA!!
Re: Reflexió i CRIDA a la mobilització d'aquesta nit
20 des 2004
totalment d'acord amb criticar l'hipocresia dels partits d'esquerra, em solidaritzo amb tots els que van ser represaliats i estic al costat de totes les lluites quan son justes. Però no estic d'acord amb el comentari de que la gent no es movilitza perque ara no esta el PP, la rao principal es que s'ha perdut l'esperit de denuncia original i atraient que havia fa un temps. Tornar a treure les urnes per enesima vegada amb lo de la consulta europea es va demostrar un fracas i ara tornar a treure les tendes per millonesima vegada dona idea de les poquetes ideas que es tenen . Les reivindicacions per desgràcia, no es només el que es reivindica sino el com. Fa temps que s'ha demostrat que la gent no va a chapas de conferències, a manis de diumenge al mati, ni es llegeix panflets i manifestos horribles.

fem un pas més en la desobediencia, anem més enllà en la lluita
Re: Reflexió i CRIDA a la mobilització d'aquesta nit
20 des 2004
Les coses canvien.
Avui han reprimit l'acampada i erem ja més d'un centenar.
Demà dimarts a les 19h a la Diagonal davant de Palau Reial.
No només és 0,7. Estem podent colar moltes critiques al Forum, tractament immigració, repressió, autovisió de liders socials per part dels partits d'esquerres (no accepten el lideratge de la ciutadania), etc...
Tu mateix...
Sindicato Sindicat