Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: sexualitats
El Govern socialista es reafirma en la seva voluntat d'aprovar els matrimonis entre persones homosexuals(?)
19 des 2004
El Periódico - edició impresa

SOCIETAT // GLTB

19/12/04


EL GOVERN ES REAFIRMA SOBRE LES BODES GAIS

• ASSEGURA QUE TINDRA EN COMPTE L'INFORME DEL CONSELL D'ESTAT


EL PERIÓDICO
MADRID
El secretari d'Estat de Justícia, Luis López Guerra, va reiterar ahir que la voluntat del Govern és que les unions entre homosexuals tinguin la mateixa denominació i règim de què gaudeixen les heterosexuals. Amb aquestes declaracions, l'Executiu va sortir al pas de les objeccions plantejades pel Consell d'Estat a utilitzar el terme matrimoni en l'avantprojecte de llei del Govern que ha d'equiparar les unions gais amb les heterosexuals.


Encara que no serà fins demà que es coneixerà íntegre el dictamen del Consell d'Estat, López Guerra va afegir que l'informe inclou millores tècniques i vies alternatives, que el Govern tindrà en compte. No obstant, "és responsabilitat de l'Executiu incloure en la norma allò que consideri convenient per aconseguir la màxima igualtat", va indicar.


El polític va afirmar que el Govern considera més adequat mantenir la via del matrimoni per aconseguir una equiparació efectiva entre les unions d'heterosexuals i les gais.


Diverses organitzacions homosexuals van rebutjar ahir l'informe del Consell d'Estat, "ja que el document atempta contra la igualtat". La presidenta de la federació estatal de gais i lesbianes, Beatriz Gimeno, va dir que les apreciacions del consell li semblen "absurdes", i va afegir que no creu que prosperin, perquè es dividiria la societat en dos tipus de ciutadans diferents.

DISCRIMINATORI

Miguel �ngel Sánchez, president de la Fundació Triangle, va comentar que el plantejament del Consell d'Estat "no pot ser acceptat en nom de la no discriminació". "Si es crea una figura segregadora per als matrimonis de persones del mateix sexe estarem llançant el missatge que els homosexuals són diferents i necessiten lleis diferents", va dir.

Per una altra part, també ahir, uns 250 catòlics es van manifestar davant la Catedral de l'Almudena de Madrid per protestar contra "el laïcisme" que vol imposar el Govern i el matrimoni gai.


-------------------------------------------------

INFORMATIVOS TELECINCO




LAS ORGANIZACIONES HOMOSEXUALES RECHAZAN EL INFORME DEL CONSEJO ESTADO

19/12/2004

LA FEDERACIÓN ESTATAL DE LESBIANAS, GAYS, TRANSEXUALES Y BISEXUALES (FELGT) Y LA FUNDACIÓN TRI�NGULO RECHAZARON EL INFORME DEL CONSEJO DE ESTADO SOBRE LOS MATRIMONIOS HOMOSEXUALES EN LO REFERIDO A QUE ESTAS UNIONES NO SE DENOMINEN MATRIMONIO.

Estas organizaciones creen que ese planteamiento del Consejo de Estado atenta contra la igualdad.



La presidenta de la FELGT, Beatriz Gimeno, dijo que las apreciaciones del Consejo de Estado, cuyo informe no es vinculante, le parecen "absurdas; así es como lo siento, y recogen demasiado fielmente las posiciones conservadoras y contrarias al Gobierno".
Ese planteamiento de que sí se puede regular pero no como matrimonio es "absurdo", ya que se trata de una cuestión de "voluntad política", como ha sucedido en países como Canadá, Holanda o Bélgica, agregó Beatriz Gimeno.



De seguir las consideraciones del Consejo de Estado, que "yo creo que no se van a seguir, se marcarían dos tipos de ciudadanos".



La presidenta de la FELGT señaló que el informe del Consejo de Estado no hace alusión alguna a la adopción, y resaltó que el debate sobre si es conveniente o no que los homosexuales adopten "es un debate falso que se lanzó desde la derecha para asustar; el anteproyecto no menciona la adopción, y con ello se permite que se haga, igual que los matrimonios heterosexuales".



La ley actual ya permite adoptar individualmente, y lo que permitirá la nueva ley es poder coadoptar al hijo biológico de la persona con la que se forme pareja, ya que "será muy difícil" adoptar a niños fuera de España, en China u otros países, ya que sus legislaciones no dejan adoptar a parejas homosexuales, explicó Gimeno.



Sobre el informe del Consejo de Estado también se pronunció hoy en un comunicado la Fundación Triángulo por la Igualdad Social de Gays y Lesbianas, quien apuesta por "no crear un matrimonio gueto para los homosexuales".



Miguel Angel Sánchez, presidente de esta Fundación, señaló que "a la espera de conocer en su integridad el dictamen del Consejo de Estado sobre la propuesta de modificación del Código Civil en materia de matrimonio parece que ese organismo apoya el fondo del anteproyecto del Gobierno, aunque sugiere que se pudiese cambiar el nombre al matrimonio entre personas del mismo sexo".


"Esto no puede ser aceptado en nombre de la igualdad y la no discriminación. Si se crea una figura segregadora para los matrimonios de personas del mismo sexo estaremos lanzando el mensaje equivocado de que los homosexuales son distintos y que necesitan leyes diferentes, leyes gueto", afirma Sánchez.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El Govern socialista es reafirma en la seva voluntat d'aprovar els matrimonis entre persones homosexuals(?)
19 des 2004
Arriba las bodas de los monfloritas!!
Re: El Govern socialista es reafirma en la seva voluntat d'aprovar els matrimonis entre persones homosexuals(?)
25 gen 2005
trob que això dels matrimonis homosexuals està bé. Ara ho troben malament alguns perque no hi estam acostumats, però ens pot dur avantatges.Com per exemple que els nins que siguin adoptats per ells tendran una llar, una educació, una familia...

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more