Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anunci :: educació i societat
Palestina: Una quinzena de joves catalans marxen a Palestina per Nadal
18 des 2004
Testimonis de primera mà per conèixer la vida quotidiana de la població palestina
Aquest Nadal una quinzena de joves catalans de diferents pobles i ciutats marxen a Palestina per participar en diverses activitats, però sobretot per ser testimonis de la situació que actualment es viu als territoris ocupats palestins. Tots ells marxen durant el que queda de mes de desembre i tornen al gener. Alguns hi seran presents a les eleccions palestines previstes per al 9 de gener del 2005.


D'una banda, cinc dels joves participen en un camp de treball que es fa a Jericó, organitzat per l'associació de joves d'Hebron, International Youth League (IPYL, http://www.ipyl.net). Durant l'estiu passat membres d'aquest entitat ja van visitar Barcelona.

De l'altra, vuit de joves del col·lectiu Palestina Resisteix (http://www.palestinaresisteix.org), del Garraf, marxen a fer una visita pels territoris ocupats organitzada per l'Alternative Tourism Group (ATG, http://www.patg.org) i tenen previst visitar llocs com Jerusalem, Betlem, Hebron, Ramal·lah, nablus, Jenin, Tulkarem, Jenin i Qalqilia, la ciutat envoltada pel mur que construeix Israel. També s'entrevistaran amb unes quantes entitats que treballen en l'àmbit de la salut, la informació o l'educació, entre altres. Palestina Resisteix també visitarà escoles de camps de refugiats d'Hebron per encetar un projecte d'intercanvi i correspondències amb cinc escoles del Garraf, cara el proper curs.

Un any més, des de la Xarxa d'Enllaç amb Palestina, facilitem el camí per a aquells que volen saber què està passant a Palestina, trencar el setge a què la població és sotmesa, i explicar-ho a la tornada. En aquests moments, després de la mort de Iàsser Arafat i amb les eleccions palestines a la vista, la situació als territoris és convulsa. Pel que fa a les accions israelianes, durant els darrers mesos la construcció del mur no s'ha aturat, i la presència militar als pobles, ciutats i carreteres palestines tampoc no ha desaparegut.

Us convidem a fer difusió d'aquests viatges i a posar-vos en contacte amb els joves que els protagonitzen per a entrevistar-los o tenir el seu testimoni en les vostres cròniques.

Per a qualsevol informació que us pugui fer servei no dubteu a contactar amb nosaltres.

Atentament,

Xarxa d'Enllaç amb Palestina
http://www.xarxapalestina.org

E-mail: comunicacio ARROBA xarxapalestina.org
Telèfons de contacte: 600269538, 93 301 01 71

La Xarxa d'Enllaç amb Palestina aplega diverses entitats i persones que treballem per la causa del poble palestí. Neix de les associacions Sodepau i RAI el maig del 2002. Posteriorment s'hi adhereix, també, el col·lectiu Palestina Resisteix. Centrem els nostres esforços a articular iniciatives per promoure la presència internacional de catalans a Palestina i de palestins a casa nostra. Una altra part de la nostra activitat se centra en l'àmbit de la sensibilització i la mobilització social, i puntualment en projectes de cooperació internacional. Volem facilitar el coneixement entre la societat palestina i la catalana amb l'objectiu que aquesta interrelació generi llaços de cooperació i solidaritat entre les organitzacions i persones de tos dos pobles.

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa