Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí
Qui s'apunta?
17 des 2004
SORTIM A ACAMPAR!!!
Sí, sí, no és un rumor, és un fet!!!. Us sumeu?...

Del diumenge 19 de desembre (aquest diumenge) al dia 24 des.

Acamparem davant de la Facultat de Física i Químiques (a la Diagonal). Començarem el diumenge a les 16h.

Tot seguit us passem el manifest que hem fet perquè veieu entre dâaltres coses quins són els motius dâaquesta acampada.

Les raons i el moment són prou importants com per sortir. Com més serem, més pressió farem.

Ãnims!!!

__________________________________________________

JUSTÃ?CIA AQUÃ? i ALLÃ

MENYS PROMESES, DEUTE I ARMAMENT I ANAR MÃS ENLLÃ DEL 0'7

EL PRESSUPOST ESTATAL 2005 I EL PLA DIRECTOR DE COOPERACIÃ TORNEN A NO APOSTAR PER L'ERADICACIÃ DE LA POBRESA


Fa 10 anys exigíem el 0,7% del PIB en ajuda als països empobrits en una acampada i el govern del PSOE prometia que en un futur pròxim hi arribaríem.

Ara han tornat el socialistes, apuntalats per altres partits dâesquerres, i les noves majories de progrés a Espanya i Catalunya segueixen prometent el 0,7% per a més endavant. No obstant la xifra 0,7% ja està obsoleta. Els experts calculen que enguany caldria un 3,5% en qualitat i canviar les estructures del sistema capitalista que generen aquestes desigualtats.

No ens està agradant el que sâestà coneixent dels pressupostos generals del 2005 i del Pla Director de Cooperació per als propers quatre anys. Volem dir-li al govern que estem i estarem alerta i que lâassenyalarem si no aplica polítiques decidides dâeradicació de la pobresa del món.

A casa nostra, en el Pacte del Tinell sâestablia la voluntat dâassolir el 0,7% dels tributs propis per aquesta legislatura (96 milions dâeuros el 2007). El passat 10 de desembre, el president Maragall confirmà que seran només 80 milions, és a dir, el 0,58%. Per a quan el 0,7% a Catalunya?

Algunes dades:

- L'Ajuda Oficial al Desenvolupament de lâEstat espanyol és queda en el 0,29% (0,23% amb el PP en el 2003), i no volem esperar els 8 anys que diu el PSOE per arribar al 0,7%.

- I diners nâhi ha perquè es preveu augmentar la despesa militar un 4,2% respecte lâany passat (fins a 7.024,79 milions dâeuros). Aquests diners contribuiran a la pau i la justícia mundials?

- Es fan tímids avanços en matèria de cancel·lació del deute extern i se segueixen cobrant els seus interessos. Volem que el govern deixi de reclamar aquest deute injust i il·legítim a països que no poden cobrir les seves necessitats bàsiques.

- A més sâaugmenta el volum de crèdits FAD per als països empobrits en els que seâls obliga a comprar els productes a empreses espanyoles (les xifres exactes sâestan ocultant fins a darrera hora). Dâaquesta manera contribuïm a incrementar el seu deute extern a compte de subvencionar les transnacionals espanyoles.

- Volem que es creï una agència de seguiment de les activitats de les empreses espanyoles (Repsol, Telefónica, Endesa, BBVA, BSCH, La Caixa, Aigües de Barcelona,...) als països empobrits, perquè sovint sâenriqueixen generant més pobresa o més perjudicis (contaminació, desertització, danys en reserves naturals, desplaçaments forçats de persones per explotar certes àrees o directament violacions dels drets humans). No volem desfer per un cantó el que tractem de refer amb lâajuda al desenvolupament.

Per tots aquests motius es realitzarà una acampada de denúncia a la Diagonal de Barcelona i a altres poblacions des de les 16h del diumenge 19 fins al 24 de desembre.

T'hi apuntes?

T'esperem,


Hi participem persones de diferents iniciatives: Xcade, 0'7 i més, No a la Constitució Europea, Aturem la Guerra, Assemblea per la Comunicació Social, Xarxa Contra el Tancament dâEmpreses, Resistències al Fòrum, Boicot Preventiu,...

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Qui s'apunta?
17 des 2004
Ostia, mola.
Cal portar tenda o n'hi haurà allí?
Re: Qui s'apunta?
17 des 2004
Petons.
Re: Qui s'apunta?
18 des 2004
1- Hem parlat fins al moment (que jo sàpiga) amb: El Punt Diari, Ràdio Ribes, Catalunya Cultura, RAC1 i El País. A la Federació d'ONGD diuen que feia temps que no veien als mitjans amb tant d'interès.

2- A Palencia i Cadiz també surten. A Palencia només aquest cap de setmana 17-18-19. A veure si se sumen a altres llocs de Catalunya i de l'Estat.
Re: Qui s'apunta?
18 des 2004
Ho organitza la federacio d'ONGs?
Re: Qui s'apunta?
18 des 2004
No, ho organitza gent de moviments socials, el que passa és que els hem demanat als de la Federació d'ONGD si ens podien enviar la nota de premsa a tots els mitjans que tenen a la seva base de dades.
Re: Qui s'apunta?
18 des 2004
anims,
jo hi era a la primera acampada del 07 %, vaig ser dels primer a acampar i al final ens van desallotgar de plaça sant jaume.
ara tinc 32 anys i un nen de 1 any.
Tornem a acampar, anirem dilluns.
anem-hi tots i tornem a omplir la Diagonal.
Sindicat Terrassa