Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
marxes de torxes 2004
17 des 2004
PER NADAL I PER SEMPRE
ELS VOLEM A CASA!!!


Des de RESCAT, colâ¢lectiu de suport als presos i preses polítiques catalanes, volem denunciar una vegada més la situació dâaïllament a la que són sotmesos els nostres companys i companyes i la resta de persones preses per les seves conviccions polítiques.
Considerem que lâaïllament és un càstig afegit a la pena imposada a cada pres/a, i que aquest aplicat de forma continuada es converteix en un mètode de tortura més. Aquesta situació vulnera els drets humans, la dignitat de les persones preses i resta al marge fins i tot de la seva pròpia legalitat.
Quan una persona es troba empresonada ârepresentaâ? que ja està complint el càstig que li han imposat, doncs no és així, lâestat i Institucions Penitenciàries ho porten més enllà i ho fan aplicant una sèrie de mesures repressives a lâinterior de les presons de les quals una de les més destacades és lâaïllament.
Sâaplica en molts casos i a la majoria de la població reclusa, però contra qui sâaplica de forma sistemàtica i continuada és contra les persones que han estat preses per motius polítics i contra aquelles persones que un cop preses han pres consciència i han fet respectar els seus drets.
La intenció de lâaïllament és la destrucció de la persona presa. Per un cantó intenta minvar la resposta física, quan lâapliquen traslladen al pres a un mòdul dâaïllament. Les dimensions de tot són molt més reduïdes, la celâ¢les són més petites, el pati és més reduït i separat del pati comú, perds la possibilitat de realitzar tant tallers com activitats esportives, i estàs obligat a romandre de 20 a 22 hores a la celâ¢la sense poder sortir-ne. Això comporta clarament un afebliment físic. Per un altre cantó és un atac psicològic directe contra la persona presa, al separar-la del seu mòdul es trenca lâentorn que sâhavia creat el pres/a, la petita família que són els companys i companyes preses i que és un dels pocs lligams que pot establir. El mantenir una persona tancada en un espai reduït durant quasi tot el dia, el no poder establir converses, el fet de tenir restringit el règim de trucades i visites,... aquest fets són només alguns dels molts que afecten a la vida psicològica de la persona presa.
Un altre element a destacar i a denunciar i que amplifica encara més la situació dâaïllament és la dispersió. Aquesta mesura completament alâ¢legal la va iniciar lâantic govern del psoe, la va continuar el govern del p.p. i avui en dia la manté de nou els que la van iniciar. âSegons les seves lleis una persona presa ho ha dâestar el més a prop possible del seu entorn familiar, emocional i social, ja que així la âressocialització del pres/aâ? després de complir la pena és més favorable i ajuda a complir la tasca reinsertadora que tota presó ha de tenir.......â?. Per molt que ens ho vulguin vendre això no sâho creuen ni ells. La dispersió és un instrument repressiu penitenciari que consisteix en el trasllat, cada cert temps, del pres/a dâun centre penitenciari a un altre. I sempre es realitzen en presons allunyades del seu lloc dâorigen.
La dispersió és una eina dirigida contra la persona presa, però també contra els seus familiars, amics i grups de suport. El fet de ser traslladat dâuna presó a una altra afecta directament a la vida del pres, i intenta trencar la seva integritat tant a lâinterior com a lâexterior. A lâinterior, aïllant-lo del seu cercle, la seva relació amb els altres presos queda tallada, ha de conèixer el funcionament de la nova presó, ha de tornar a demanar permís perquè el puguin visitar,....; i aïllant-lo de lâexterior dificultant les visites dâamics i familiars a base dâafegir quilòmetres entre ells.
A més hi ha nombroses denúncies per agressions durant els trasllats per part de la guàrdia civil. Per una altra banda la dispersió també afecta als familiars, amics i grups de suport ja que han de recórrer cada vegada més quilòmetres per poder visitar al pres/a, amb tots els problemes que comporten les carreteres (accidents de tràfic, retencions, ...). També és molt important la despesa econòmica que suposa realitzar aquests desplaçaments tan llargs.
En aquesta situació es troben els nostres companys i companyes preses polítiques catalanes. En Diego es troba empresonat a Madrid a la presó de Soto del Real. En Zígor es troba a la presó provincial dâ Albacete, però ja ha passat per Soto, per Aranjuez, i per Valdemoro. La Laura després de passar per Soto i Alcalá-Meco, fa un any que es troba empresonada a Badajoz. En Juanra després de lâextradició de lâestat holandès al espanyol, va estar a Soto i ara es troba empresonat a la presó de Villanubla a Valladolid. I per acabar la nostra companya Lola que està patint una peregrinació per diverses presons de lâestat francès.
Als nostres companys i companyes i a la resta de persones preses per les seves conviccions polítiques els dediquem les diferents marxes de torxes que es realitzen aquest desembre del 2004. Perquè tant per aquestes dates de Nadal com per sempre els volem a casa, volem que els deixin anar !Ja¡ Perquè la presó no és la solució sinó part del problema i perquè per molt que ens reprimeixin i per molt que ens empresonin no ens faran creure, continuarem lluitant per la llibertat de les persones preses i contra aquest sistema capitalista, veritable enemic, opressor i generador de misèria i desigualtats.

NI AÃ?LLAMENTS NI DISPERSIÃ NI MALALTS A LA PRESÃ!!!
LLIBERTAT PRESOS I PRESES POLÃ?TIQUES CATALANES!!!
US VOLEM A CASA!!!

CONVOCATÃRIES DE LES MARXES DE TORXES A DIFERENTS POBLES I CIUTATS CONVOCADES PER RESCAT:

Totes les marxes es realitzaran per la tarda-vespre, però hi ha alguna convocatòria on ens falten les dades.

Dissabte 18 de desembre:

⢠    Barcelona / Rambla Canaletes / 18:30
⢠    Girona / Plaça del Vi / 19:00
⢠    Lleida / /
⢠    Manlleu / /
⢠    Vilafranca / /
⢠    Vilanova / /
⢠    Esparraguera / / 19:30
⢠    Terrassa / davant lâajuntament / 20:00
⢠    Sabadell / Plaça dels Maquis / 18:00

Diumenge 19 de desembre :

⢠    Manresa / Plaça de Sant Domènech / 19:00

Divendres 24 de desembre :

⢠    Capellades / /MARXES DAVANT DE LES PRESONS
convocades per diferents colâ¢lectius de suport a presos i contra les presons:

Divendres 31 de desembre :

⢠    A les 12 h. / presó de dones de Wad-ras / C/Dr. Trueta 76-98 / Metro parada Bogatell
⢠    A les 17 h. / presó dâimmigrants-Comissaria de la Verneda /Rmbla. Guipúscoa 74/Metro St. Martí- Bac de Roda
⢠    A les 20 h. / presó dâhomes de La Model / C/Entença 155 / Metro parada EntençaRESCAT, com a colâ¢lectiu que participem de les marxes davant les presons, fem una crida a participar massivament tant a les marxes dâaquest dissabte 18 com a totes les concentracions davant les presons del dia 31.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: marxes de torxes 2004
17 des 2004
Berga: 19h a la Plaça St Pere
Lleida: 18.30h a la Plaça Catalunya
Vilafranca: 20h a la Plaça de la Vila
Vilanova: 20h a la Plaça Pau Casals
Esparreguera: 19.30h a la Plaça de l'Ajuntament
Re: marxes de torxes 2004
17 des 2004
Aupa!
Solidaritat amb els presos politics catalans i amb els presos socials amb lluita!
No hi ha presó,
no hi ha llei,
que tanqui els nostres somnis!
Re: marxes de torxes 2004
17 des 2004
OStia, una mica de cordura, cony. No hi han presos socials en aquest pais!!! Si de cas, hi ha marginalitazió del discurs, però encara hi ha llibertat per la lluïta....que això no son els EEUU, ni el Tercer Reich....
Re: marxes de torxes 2004
18 des 2004
diumenge 19 també hi ha marxa de torxes a Sant Cugat del Vallès. a les 20.00 a la Plaça del monestir.

salut
Sindicat