Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : corrupció i poder : criminalització i repressió : pobles i cultures vs poder i estats
[Avui] Un nen de 14 anys jutjat per "terrorista" per demanar etiquetatge en català.
17 des 2004
El noi que demanava etiquetatge en català segueix acusat de terrorisme
EL CAS DELS CORREUS ELECTRÒNICS

El noi que demanava etiquetatge en català segueix acusat de terrorisme

El jove que va enviar e-mails de l'Exèrcit del Fènix declara a l'Audiència Nacional, que pot imputar-li també "ultratge" a la bandera espanyola

Ferran Casas
MADRID

Afirma que se'l vol jutjar "per independentista" i per defensar la llei de política lingüística


La fiscal de menors de l'Audiència Nacional, Blanca Rodríguez, manté la imputació per un delicte d'amenaces terroristes del noi de 14 anys Èric Bertran. Després que ahir declarés durant quatre hores a Madrid avui hi haurà de tornar perquè la fiscal vol sotmetre a un examen psicotècnic el noi, els seus pares i el seu germà.
Aquest noi de Lloret de Mar va enviar el 19 de setembre e-mails als departaments d'atenció al client dels supermercats Dia i Mercadona i de Llet Pascual per demanar-los que etiquetessin en català. Els va instar a fer-ho advertint-los de les "conseqüències" que rebrien si no ho feien, en referència a un bombardeig de correus electrònics similars. Tot plegat ho va firmar com a cap de l'Exèrcit del Fènix, una organitzció fictícia que apareix en les novel·les d'aventures d'un heroi juvenil, el mag Harry Potter.


Dia manté l'acusació

Una de les empreses, supermercats Dia, va presentar una denúncia -que encara no ha retirat- i una vintena de guàrdies civils es van presentar a casa seva el 30 de setembre per escorcollar el domicili, endur-se el seu ordinador i el del seu germà i citar-lo a declarar per amenaces terroristes.

La seva declaració davant la fiscal va tenir, segons va explicar el seu advocat, Emili Colmenero, episodis que van fregar el surrealisme. L'Èric, que va exigir un traductor per poder exercir el seu dret a declarar en català, va demanar a la fiscal que li mostrés on eren els mails amenaçadors. La fiscal va opinar que hi havia amenaces a partir d'algunes converses de l'Èric amb amics seus de l'escola a través del Messenger, pel qual, segons sembla, intercanviaven alguns visques a ETA i Terra Lliure. També li va mostrar la seva pàgina web, dedicada a l'Exèrcit del Fènix i amb motius independentistes, on entre d'altres coses hi apareix gent cremant banderes espanyoles obtingudes d'altres llocs de la xarxa. La fiscal va advertir-lo seriosa que, a més del delicte d'amenaces terroristes, això podia suposar-li afrontar una acusació d'"ultratge a la bandera espanyola". Unes fotos que, segons va explicar el menor, només eren per "provocar" i fer broma amb companys d'institut que visitaven la seva web i que són d'idees més aviat espanyolistes.
L'Èric es va presentar davant la fiscal amb 2.000 firmes de suport recollides en dos dies i amb una bona colla de diputats catalans, cosa que aquesta va opinar que era "una anècdota que et pots guardar de record".

El menor, que està prenent tranquil·litzants arran dels fets, estava bastant impactat i va recordar que si les empreses complissin la llei del català "tot això no hauria passat". Després de declarar denunciava directament que "la cosa és més greu perquè volen jutjar les meves idees independentistes". En tot cas no l'espantava, ni a ell ni als seus pares, fer declaracions públiques perquè, com deia, "val més sortir als diaris i a la televisió defensant el català, la meva llengua, que no pas al Salsa rosa". També denunciava que se li havia incautat el seu diari personal i violat la correspondència amb amics.


Avui, 16-12-04
Mira també:
http://paisoscatalans.org/succedaniweb

This work is in the public domain

Comentaris

"No se espanta", pero toma tranquilizantes...
17 des 2004
¿Por qué toma tranquilizantes si "no se espanta"? La verdad parece ser que está literalmente cagado de miedo. Se confirma una vez más: en Catetonia no hay cojones.
Re: [Avui] Un nen de 14 anys jutjat per "terrorista" per demanar etiquetatge en català.
17 des 2004
els tranquil.litzants serveixen per als nervis, no per als "espants"
Re: [Avui] Un nen de 14 anys jutjat per "terrorista" per demanar etiquetatge en català.
17 des 2004
Y mientras a los ultras esos que detuvieron ayer va y el juez los suelta: ya están en la calle. Y al chico Harry Potter de 14 años le aplican la ley antiterrorista.
Qué mierda, la justicia ecspañola
Sindicat Terrassa