Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
S'ha inaugurat l'Oficina d'Okupació
17 des 2004
Aquest matí s’ha inaugurat l’Oficina d’Okupació okupant l’Oficina contra la violència immobiliària de l’Ajuntament de Barcelona, situada a la Rda.Sant Pau.
Durant lâokupació sâha realitzat una roda de premsa en la que sâha presentat lâOficina dâOkupació i en la que també han participat Pere Pujol, dâArquitectes sense fronteres, i Marco Aparicio, professor de dret constitucional de la Universitat de Girona. Després de la roda de premsa i mentres una banda de música interpretava el tema âOkupa tú tambéâ?, sâha repartit canapés i cava per celebrar la inauguració.

Us fem arribar el comunicat de l'Oficina d'Okupació:

ES PRESENTA LâOFICINA DâOKUPACIÃ AMB UNA ACCIÃ CONTRA LA VIOLÃNCIA IMMOBILIÃRIA
LâOficina començarà a funcionar a partir del gener del 2005

Avui divendres 17 de desembre diversos col·lectius i associacions veïnals han participat a la presentació de lâOficina dâOkupació, promoguda per lâAssemblea dâOkupes de Barcelona. La presentació sâha realitzat a lâOficina contra la Violència Immobiliària que lâAjuntament de Barcelona va obrir lâany 2003 a la Ronda de Sant Pau, okupant-la i fent una roda de premsa on sâha donat per inaugurada la nova Oficina dâOkupació. Lâacció es realitza en aquestes dependències de lâAdministració per denunciar la brutal violència immobiliària que actualment es pateix a Barcelona, de la qual lâAjuntament nâés un dels principals responsables implicats.

LâOficina dâOkupació, que començarà a funcionar a partir del mes de gener de 2005, és un projecte que pretén estendre i divulgar la pràctica de lâokupació com una de les possibles formes de lluita contra la precarització generalitzada de la vida i la dificultat creixent dâaccés a lâhabitatge que es produeix a Barcelona. Lâoficina sâencarregarà dâoferir assessorament de caràcter legal i tècnic sobre okupació, de construir un arxiu documental sobre la matèria, i de dur a terme accions i campanyes públiques per divulgar lâokupació com una resposta pràctica a la creixent violència que suposa la situació del mercat de lâhabitatge a Barcelona, on cada dia sâefectuen una mitjana de vint desnonaments.

Sota el lema â+ espai, + temps, + vida = + K, okupa tu tambéâ? lâOficina inicia una primera campanya que convida tothom a omplir les cases buides que hi ha actualment a Barcelona, entre 20.000 segons lâAjuntament de Barcelona i 70.000 segons la Generalitat (es tracta dâuna dada tan fosca que ni les mateixes administracions sâhi posen dâacord). Atès que les polítiques dâhabitatge públic són irrisòries i lâhabitatge de protecció oficial és inaccessible per a la majoria de gent que més el necessita, lâOficina vol promoure que nosaltres mateixes ens donem els espais de vida. A més, lâOficina vol difondre lâokupació no només com a resposta al problema de lâhabitatge, sinó com a resposta a la precarietat generant espais alliberats de la lògica mercantil i de la soledat. Actualment a lâÃrea Metropolitana de Barcelona hi ha una trentena de Centres Socials Okupats, 150 kases okupades reivindicades i un número desconegut de no reivindicades.

El 2004 ha estat lâany del Fòrum i del civisme, lâany en què lâAjuntament de Barcelona ha culminat un model de ciutat âaparadorâ?, invivible per als seus habitants. La Barcelona turística i comercial sâha creat a costa dâuna política urbanística devastadora, de la destrucció del teixit social dels barris i de la persecució de qualsevol forma de dissidència. El 2004 ha estat lâany del +B. El 2005 serà lâany del +K, lâany dâuna Barcelona on hi càpiguin totes les persones.

Qualsevol persona que es vulgui adreçar a lâOficina pot escriure a: oficinaokupacio ARROBA sindominio.net

This work is in the public domain

Comentaris

Re: S'ha inaugurat l'Oficina d'Okupació
17 des 2004
Aquesta iniciativa és genial, llàstima que la bona voluntat del poble no pugui contra la màquina capitalista.
Re: S'ha inaugurat l'Oficina d'Okupació
17 des 2004
No crec que es tracte de la bona voluntat del poble
ni que la intenció sigui acabar amb la màquina capitalista.
Mes aviat, que aquesta no acabi amb nosaltres, que ja es prou
Okupa i no desisteixes!
Re: S'ha inaugurat l'Oficina d'Okupació
17 des 2004
akesta iniciativa es genial, KINA ALEGRIA , tot i q la maqina capitalista es gran, cruel i, constantment ultraviolenta; sempre hi han persones disposades a pararla i, lluitar dia adia xviure amb dignitat i,som + cada dia els q fem tot el posible x fer +solides alternatives autogestio i resistencia. AMB AMOR HUMOR Y RESPECTE. ANIM LOCOS/KES
Re: S'ha inaugurat l'Oficina d'Okupació
17 des 2004
jo voldría participar a un CSO, está obert a la colaboració?a badalona no conec ningú que el motivi massa la idea, i algún projecte d'okupació?

Crec en la okupació com una forma de lluita pel canvi social a mes d'una forma per demanar el dret a l'habitatge, pero que feu en les cases perquè es produeixi aquest canvi?

No tinc una idea clara de com funcioneu, si es nomes un lloc per fer tallers o va més enllà y es un lloc per informar, debatre y coordinar accions perqué el poble canvi d'actitud.


ale, agrairia una resposta, salud
Re: S'ha inaugurat l'Oficina d'Okupació
18 des 2004
T'he respos en un altre comentari mes recent, busca'l company.
Re: S'ha inaugurat l'Oficina d'Okupació
18 des 2004
jo tambe jjeje venga gracies i haviam si em decideixo
Re: S'ha inaugurat l'Oficina d'Okupació
18 des 2004
jo tambe jjeje venga gracies i haviam si em decideixo
enhorabuena!
20 des 2004
Felicitaciones por este nuevo emprendimiento
y un fraternal y (sobre todo) caluroso abrazo desde la Buenos Aires rebelde
Re: S'ha inaugurat l'Oficina d'Okupació
16 ago 2005
yo necesitaria de la vostra ajuda.Per motius economics em veig obligat a tenir que okupar algun lloc per poder viure sote sostre jo y la meva parella,pero necesito assedorament legal.desconec les posibles consecuencies de okupar una casa amb lo que aixo comporta com es forzar la entrada y enganxar electricitat i aigua.ya os he enviat un correo a la direccio oficinaokupacio ARROBA sindominio.net.On em puc dirigir?.Hem podeu contestar al mail?
Sindicat Terrassa