Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Maig»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
            01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Anunci :: ecologia
Salvem la platja llarga!
17 des 2004
La Platja Llarga conserva encara ecosistemes dunars i zones humides, que constitueixen l'últim reducte del que antigament era una extensa zona d'aiguamolls, en un entorn totalment urbanitzat.
Plataforma Salvem la Platja Llarga!!! 17.12.2004
La Platja Llarga és una franja de terreny d'unes 10 Ha situada entre la línia de tren i la mar, al sud del terme municipal de Vilanova i la Geltrú. En aquesta Platja es pretén construir 259 habitatges, 39 locals, desenes d'aparcaments i un hotel de 5 plantes, a primera línia de mar.

La Platja Llarga conserva encara ecosistemes dunars i zones humides, que constitueixen l'últim reducte del que antigament era una extensa zona d'aiguamolls, en un entorn totalment urbanitzat.

Als seus aiguamolls i dunes hi ha comunitats vegetals molt interessants -com salicorniars, canyissars, jonqueres, tamarigars, etc.-, algunes de les quals estan considerades d'interès prioritari per la Unió Europea.

Al costat de la platja hi ha una extensa zona agrícola, coneguda com a Mas de l'Esquerrer o Prat de Vilanova, o­n apareixen també zones humides i sectors de màquia litoral. Davant la platja, al mar, hi ha extensos alguers de Posidonia, una altra comunitat cada cop més infreqüent i d'elevadíssim interès natural.

La Platja Llarga és un espai natural molt interessant que constitueix l'última "finestra al mar" sense urbanitzar en tot el tram que va des del Delta del Llobregat fins a les Madrigueres (al Vendrell), en desenes de km de costa (si exceptuem els penya-segats del Garraf, o­n fa poc es va construir la urbanització dels Colls).

És per això que és extraordinàriament important conservar aquest espai natural i preservar-lo de la urbanització que s'hi vol dur a terme, evitant seguir un model de turisme de sol i platja totalment obsolet i heretat d'èpoques anteriors.

El sector "Platja Llarga" està classificat com a sòl urbà des dels anys 60, en què la sensibilitat i la normativa ambiental eren molt diferents a les actuals. Diverses entitats ecologistes, excursionistes i veïnals de Vilanova i d'altres indrets creiem que aquesta herència del passat no pot condicionar el futur de la platja fins a l'extrem de determinar-ne la destrucció, com si fos una mena de sentència de mort inapel·lable.

Per això ens oposem a l'urbanització de la Platja i demanem la reclassificació dels terrenys a sòl no urbanitzable i la formació d'un espai natural protegit, l'Espai Natural Platja Llarga - Mas de l'Esquerrer- Prat de Vilanova. La urbanització de la Platja no és compatible amb la seva preservació.

La situació actual és la següent: L'Ajuntament ha paralitzat durant l'estiu les obres d'urbanització, després d'haver concedit una llicència a finals de maig per fer un dels blocs de pisos. El motiu de la paralització ha estat que l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) va demanar el mes d'abril un estudi d'inundabilitat del sector, atès que segons la seva informació és inundable. L'ajuntament ha encarregat aquest estudi als promotors, l'ha rebut i al setembre l'ha enviat a l'ACA. L'Agència Catalana de l'Aigua ha de decidir ara sobre la inundabilitat del sector.

La Plataforma ha presentat a les diferents administracions -sobretot a l'Agència Catalana de l'Aigua- nombrosa documentació que demostra el caràcter inundable de la Platja Llarga, així com el seu caràcter de zona humida i d'espai d'altíssim valor, i per tant ha demostrat que no és edificable segons la normativa vigent.

També estem recollint signatures i ja en tenim més de 5.000. Podeu signar o­n-line des de http: //www.depana.org/platjallarga/signa.htm

Ara està a les nostres mans evitar la urbanització de la Platja Llarga i tots els esforços són importants per aconseguir aquest objectiu.

platjallargavilanova ARROBA hotmail.com
http://www.depana.org/platjallarga

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more