Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
23 de desembre: d'Aravaca a Fontana
17 des 2004
Article interessant sobre atacs feixistes a l'Estat espanyol

www.transversalweb.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 23 de desembre: d'Aravaca a Fontana
17 des 2004
23 de desembre: d'Aravaca a Fontana

El 1992, l’Estat espanyol va despertar del somni plàcid -fals i il•lusori- de l’absència d’una extrema dreta homologada amb la modernitat de la vella Europa. Corrien els temps de la crema d’albergs d’asilats a Rostock (Alemanya), de l’auge del FN francès i el MSI/AN italià i d’una violència feixista revifada que es començava a cobrar noves víctimes mortals. La serp començava a sortir de l’ou.


El 13 de novembre d’aquell any moria assassinada a Aravaca (Madrid) Lucrecia Pèrez. El seu únic delicte era ser pobra i ser dona immigrant. Un guàrdia civil membre d’un grup nazi vinculat a Bases Autònomas la va assassinar a trets.


Als Països Catalans, ens vam desvetllar de la mateixa violència exactament cinc mesos després. L’11 d’abril de 1993 era assassinat a Montanejos (Alt Millars), el jove militant antifeixista valencià Guillem Agulló. Les osques dels assassinats de Lucrecia i de Guillem van certificar –aleshores- l’equiparació europea de l’extrema dreta espanyola després de la seva llarga travessa pel desert de la dècada dels 80, només trencada per les connexions amb els GAL i l’assassinat del diputat Josu Muguruza.


Però des d’aleshores, cada nou assassinat feixista ha volgut ser presentat –injustament i faltant a la veritat- com un cas aïllat. Malauradament, el que li va passar a en Roger va ser exactament el que li va passar el 1995 a Madrid a Ricardo Rodriguez, assassinat per feixistes a Costapolvoranca. Com a David Martín al barri madrileny de Moncloa i a un altre David –Gonzalez- al barri de Moncloa. O el que quasi li passa abans d’ahir a un jove punk de Saragossa, apallissat per skins per lluir una xapa contra el racisme. Entremig ens han matat també la Sònia –transexual assassinada al Parc de la Ciutadella pel grup ‘Aguilas Negras’ de Badalona-, al jove basc Aitor Zabaleta (assassinats per ultres de ‘Bastión’) o al jove Amar Amhamdi, assassinat el 2000 per skins a San Andreu de la Barca...


Víctimes col•laterals de segona que no acaparen mai ni grans condemnes, ni grans consensos ni sumptuoses rodes de premsa I entre mig, també, sempre els mateixos esbaixos: la minimització policial dels fets, els dobles rasers judicials i, fins i tot, la impunitat i la complicitat del sistema.


La Lucrecia, en Guillem, la Sònia, en Roger, l’Amar... tots ells tenen una característica comuna. Sempre han rebut doble. Reben de l’Estat i la societat que els discrimina i els exclou i reben –a més- dels ‘valents’ ultres que s’acarnissen amb els febles i amb els dissidents. La violència feixista serà qualsevol cosa menys cega. Com cec és no voler veure ni assumir que la violència feixista –com a símptoma i com a realitat- està tombant la cantonada. A la Vila de Gràcia, d’això, en podríem dir cínica obvietat. Perquè tombant la cantonada del carrer Sèneca roman oberta –encara- la llibreria Europa, que ha estat durant dècades el principal exportador d’un odi neonazi a Europa i l’Amèrica Llatina que es concreta en joves urbans desbarrats i embogits que després diuen que no són ‘feixistes’.


Per això, entre d’altres coses, el 23 de desembre sortirem pels carrer de Barcelona. Amb tots els colors (i els dolors) units contra el feixisme. Sortirem amb la pobresa immigrant de la Lucrècia, amb la opció sexual lliurement escollida de Sònia, amb la militància antifeixista d’en Guillem, amb la cultura basca d’Aitor Zabaleta, amb la vida precaritzada d’Amar i amb l’okupacio i els somnis llibertaris d’en Roger...


El 23 serà, tan sols i encara, un jorn més de lluita contra el feixisme, que és com dir contra la mort i contra l’oblit. Un jorn més d’una lluita encara oberta i que encara –malauradament- serà llarga.


El 23, va per tu, Roger... Perquè no hi ha adéu possible i la lluita continua...
Re: 23 de desembre: d'Aravaca a Fontana
17 des 2004
Molt emotiu "Gràcia". Salut

Salut Revolució i el 23 tots serem Roger!
Re: 23 de desembre: d'Aravaca a Fontana
17 des 2004
"Gràcia", hem podies donar informació sobre els "Aguilas Negres" de Badalona...no ho coneixia aquest cas...gràcies...Lhomaire2004 ARROBA hotmail.com

Salut i REvolució
Sindicato Sindicat