Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sexualitats
Som gais paletes, mecànics, pintors, estudiants...!
17 des 2004
...sóc gai i no se res de moda, ...sóc gai i no tinc idea de cuinar,...sóc gai i treballo en un taller mecanic...
Sí, aquesta es la realitat, la realitat de gais, lesbianes i transexuals, una vida en la que no només som especialistes en "moda i confección" no tenim sous de 4.000 eurus, no ens vestim amb Armani....som gent tan bona o dolenta com a qualsevol altre que si no fos perque en la majoria de casos hem de fugir i hem de viure amagats fins i tot podriem arrivar a ser feliços. Desde el FAGC volem aixecar la veu un cop més per denunciar el lamentable programa que Diumenge passat va estrenar A3, un "docu-show" en el que ridiculitzen als gais, en el que potencian els pilars patriarcals i masclistes de la nostra societat, potencien la societat capitalista de consum que empeny a les persones a viure en economies sumergides, crea un estereotip de gai "pijo" e inmadur que no te res a veure amb el que som la majoria de nosaltres. Ens agradaria que un d'aquets 5 professionals -que no dubtem, ni critiquem la seva forma de ser, simplement creiem que no s'adecua a la majoria de gais- li expliques a un jove de 16 anys que tot just s'acaba de adonar que no li agraden les noies, que el que realment li agradan son els nois, els seus pares treballen 10 hores per a poder donar-li una educació i un sostre, que ha de fer. Ell sap clarament que el seu pare educat en una societat conservadora com la nostra, mai acceptara que ell sigui gai. Aquest noi amb 18 anys esta condemnat a independitzar-se a treballar en precari per poder malviure i crear-se un mon clandesti on despres de patir moltes injusticies podra ser ell mateix a canvi de viure amagat. Ell sap que els seus pares sempre han pensat "obertament" i que potser acceptarien que el vei sigui gai, però clar quant es el seu fill, tot canvía! Ell te clar que no li pot explicar als seus amics com esta sentint el que pasa al seu interior, segur que coneixen algu que es gai, pero quant es el seu amic tot canvía!

Exigim al Director de Antena 3TV la retirada inmediata d'aquest programa per:

· Perque és mostra un estereotip del que no es realment un gai, com hem explicat molt clar hi han tantes realitats com a persones, cada un de nosaltres és un mon i te una forma diferent de ser.

· Perque potencia un model de consum capitalista i absurd, creiem que per a conquistar algu només cal mostrar els nostres sentiments, no cal vestir-se amb roba cara i anar a restaurants "megapijos"

· Perque continua amb la linea que "ralla la estupidez" d'altres programes on s'intenta deslegitimar els fets diferencials que com a persones ens fan ser lliures, s'hauria de començar a pensar en persones no en sexes!
La qüestió és que al jove gai o a la jove lesbiana que està veient aquest programa se li està oferint un estereotip fals sobre la seva pròpia identitat sexual. Aquest programa crea un model identificatori distorsionador del fet homosexual. S'ha arrivat a un punt en el qual el model de societat actual, basat en les desigualtats socials, ha engullit qualsevol forma d'alliberament i intenta per tots els mitjans homogenietzar i uniofrmar el comportament i els àbits de la comunitat gai/lesbiana.

FAGC 29/10/2004
------------------------------------------------

Tot i que el manifest va en concret contra un programa d'A3, crec que és molt bo, senzill i clar i serveix per tantes d'altres ocasions.

Ànims al FAGC,
una abraçada!

This work is in the public domain

Comentaris

totalment d'acord
13 gen 2005
tic molt dacord amb akest manifest. Fins quan haurem de suportar els seus referents estereotipats marikes?¿? ni tan sols volem referents, volem igualtat, llibertat i respecte sexual. Fins quan haurem de seguir sortint de l'armari?¿? no volem sortir de l'armari perquè rebutjem el simple concepte, no hem de demostrar res a ningú, sóm el que sóm, tan sols desde la normalitat es combat l'homofòbia, i no, creant estereotips. quan dic normalitat em refereixo a la normalitat de portar la nostra sexualitat sense donar-li més importància de la que té, no se si m'enteneu.... no estic dient que haguem de ser normals desde l punt d vista estètic o social o lo que sigi... VISCA LA DIVERSITAT!!!!!!!!
Re: Som gais paletes, mecànics, pintors, estudiants...!
14 gen 2005
Sóc hetero i tembé hem sembla molt bé aquest article!!
Sindicato Sindicat