Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
El poderoso Estado español pretenden aterrorizar un crío de 14 años!! Están locos estos Romanos !!
16 des 2004
Se está produciendo un fenómeno alucinante un crío o de 14 años perseguido como el peor de los terrorista internacionales. Y solo por decir a unas empresas que quería las etiquetas de los productos en catalán.
CRONOLOGIA DELS FETS

Tot va començar el dia 19 de setembre d'aquest any, entre les 18.00 i 20.00h crec. Estava a la meva habitació utilitzant l'ordinador com habitualment. Estava berenant tranquil·lament, m'entres navegava per la xarxa. Em vaig fixar amb les etiquetes dels productes, i vaig veure, que estaven amb castellà, anglès, rus, xino, japonès, àrab... no hi havia la llengua del nostre país, però si d'altres països. De fet ja m'havia fixat en aquest assumpte en altres ocasions, però com aquell dia estava tan avorrit, vaig decidir reclamar.

Vaig anar a la web dels dos supermercat o­n acostumo a anar a comprar i a una empresa lletera bastant coneguda, vaig entrar a "Atenció al Client", els vaig dir que si si us plau podien etiquetar els seus productes al català, que som molts consumidors catalans, que no ens discriminin, i que volia una resposta del motiu per el qual no ho feien i no volia que passessin del missatge.

També els vaig dir que si havans del 1 d'Octubre no rebia cap resposta tornaria a enviar e-mails amb més protestes. Vaig firmar el missatge com a Cap del Exèrcit del Fènix, la meva web.

Total jo em vaig apuntar en un paper que el dia 1 d'Octubre havia d'enviar més e-mails a aquestes empreses.

El dia 30 de setembre vam anar a l'institut i tot normal, de fet jo ja no m'encordava d'aquests e-mails.

La meva mare durant el sopar ens va explicar que havia vist un home molt estrany al carrer mirant-se la casa, i que havia vist un cotxe mig creuat a la carretera d'entrada (vivim en una urbanització molt solitària i es molt estrany això) al veure l'home es va espantar una mica.

Jo ja m'estava anant a dormir quan piquen a la porta va baixar el meu germà i els meus pares, llavors em van cridar a mi.

Quan vaig sortir em vaig espantar molt, perquè hi havia molta gent a fora mirant tot el pati amb llanternes, i a l'entrada del pati hi havia molta gent amb els meus pares. Un home em va dir que era el capità de la brigada antiterrorista i que venien des de Madrid, em va ensenyar una ordre d'escorcoll, i una placa. El capità em va preguntar que si havia enviat amenaces a les tres empreses. Jo els hi vaig dir que amenaces no però els demanava que etiquetessin al català.

Van entrar tots hi havia una secretaria del jutjat que anava apuntant tot el que feien.

Van pujar a casa i es van ficar a la meva habitació, el primer que van dir a l'entra va ser "mirar una bandera de Cataluña".

Van començar a empaquetar l'ordinador i a posar-lo en caixes.

A dins de la meva habitació (és una habitació mitjaneta) i vaig contar 10 guàrdia civils, al passadís 5 més. al pati més gent, al cotxes... (van venir 8 cotxes que estaven rodejant la casa, més els que hi havien a la carretera que suposem que eren ells per barrar-nos el pas si volíem fugir).

Em van remenar tota la habitació, els llibres me'ls van mirar full per full els bolígrafs de l'institut mels van mirar a contra llum. Em van agafar també el meu diari personal, molts disquets i CD's papers meus personals, papers amb contrasenyes direccions de webs, etc.

Vam tenir sort de que el capità era bon tiu, i per la cara que feia semblava que s'estava donant conte de que l'estaven cagant, evidentment ells només complien ordres d'algun senyor simpàtic...

Em va deixar quedar a dormir a casa amb la meva família però em van fer anar l'endemà a declarar a la Guàrdia Civil de Blanes.

Després van anar a registrar l'habitació del meu germà, se li van emportar l'ordinador perque estava connectat amb el meu.

I s'en van anar.

L'endemà vaig anar a declarar em van llegir els meus drets, i em van començar a fer preguntes sobre mi, el EdF i coses que havien vist en el meu diari personal i en papers meus.

Em van deixar en llibertat. Des de ales hores el meu advocat ha estat trucant a Madrid cada dia demanant els ordinadors. Fins que finalment el passat dijous dia 2 de Desembre li van dir que li enviarien el disc dur de l'ordinador del meu germà, l'advocat va dir que volíem l'ordinador sencer no només el disc dur, i ells van dir que no sabien o­n estava la carcassa, després sembla que la van trobar i ens van dir que el dia 15 he d'anar a Madrid a declarar davant l'Audiència Nacional.

Després ens han dit que si volem el dia 15 quan anem allà ens emporten l'ordinador del meu germà, però desmuntat perquè no tenen temps per muntar-lo ells. A mi això m'ha sapigut greu entre altres coses perquè només tenia 3 setmanes quan me'l van confiscar.

Del meu ordinador encara no s'en sap res, era del nadal.

Durant tot aquest temps han sortit moltes notícies a molts mitjans de comunicació, la majoria ho han fer molt bé. Però es fals que jo amenaçava en bombardejar d'emails.

Durant tot aquest temps jo he necessitat ajuda psiquiàtrica i medicació, jo utilitzava molt l'ordinador, per estudiar, fer una web, coneixia a molta gent. Porto temps sense fer res d'això estic nerviós i em costa concentrar en els estudis, em costa dormir...

Ara estem recollint signatures de suport.

Estic molt agraït a tots els que m'estan donant suport, a ERC i a la Plataforma per la Llengua que m'ajuden molt en tot això.



http://usuarios.lycos.es/suportfenix/index.php

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El poderoso Estado español pretenden aterrorizar un crío de 14 años!! Están locos estos Romanos !!
16 des 2004
"Si han arribat fins aquí, no sé fins o­n poden arribar"

x Joan Escofet (laMalla.net)

Als cinc anys va tenir el seu primer ordinador i va començar a tafanejar a Internet. Ara, l'Eric en té 14 i és a Madrid per declarar davant de l'Audiència Nacional. L'acusen de terrorisme ja que va enviar correus electrònics a tres empreses (Dia, Mercadona i Leche Pascual) demanant l'etiquetatge en català. El xicot de Lloret de Mar (la Selva) va signar com l'Exèrcit del Fènix (nom tret de les novel·les de Harry Potter) i això va activar els mecanismes de la lluita antiterrorista. Aquest dimecres és a Madrid declarant i la por no l'abandona. Abans de viatjar cap a la capital d'Espanya, l'Eric va passar per laMalla.net per explicar les seves sensacions. Té una certa angoixa que no el deixa viure. "Si han arribat fins aquí, no sé fins o­n poden arribar" ens diu.
Et fa por trobar-te davant de l'Audiència Nacional i haver de declarar com un terrorista?
Una mica de por sí que em fa. Però tinc molt suport, estic molt ben acompanyat i això em fa sentir una mica més tranquil. També m’ajuda el fet que hàgim obert aquest web per recollir signatures. Rebo molts missatges de suport en molts fòrums d'Internet. També m'acompanyen ERC, ICV i la Plataforma per la Llengua. A més, hem anat a la Generalitat per demanar ajuda.

A nivell personal com et sents?
Quan estic acompanyat per la gent em sento bé. Més tranquil. Però quan estic sol o me'n vaig a dormir comença a donar voltes el cap. Començo a pensar què és el que passarà. Si han arribat fins aquí no sé fins o­n poden arribar. Dono voltes al mateix tema constantment. Estic prenent tranquil·lizants per poder agafar el son!

¿Què et passa pel cap tenint en compte que ets un xicot de 14 anys que es limitava a defensar l'etiquetatge en català?
És una injustícia. Hem de marxar ràpid d'aquest país perquè les coses no funcionen. No poden fer això que han fet.

T'esperaves aquest ressò mediàtic?
Jo no m'ho hauria imaginat mai. De tota manera, ja em van avisar que quan la història sortís a la premsa tindria un gran boom. La gent m'acostuma a preguntar què posava en els correus electrònics.

I què hi posaves?
Els deia que si, si-us-plau, podien etiquetar en català els seus productes. Els demanava que no passessin del missatge, que en fessin cas i que el llegissin. Els demanava que contestessin i els deia que si abans de l'1 d'octubre no obtenia cap resposta interpretaria que no m'havien fet cas i que els tornaria a enviar més missatges.

Què diràs a l'Audiència Nacional?
Contestaré el que em preguntin. Jo defensaré que no he incomplert cap llei i que les que no compleixen la llei són les empreses que no etiqueten en català.

Com va anar la detenció?
Acabàvem de sopar. Jo anava a dormir. Van trucar a la porta i em van cridar. Vaig sortir a fora i, com estava tot fosc, vaig veure policies amb llanternes per tot arreu. La casa envoltada per vuit cotxes... Em van ensenyar les plaques i les ordres de recerca i em van dir que havia amenaçat empreses. Jo els vaig contestar que no havia amenaçat ningú però que reclamava l'etiquetatge en català. En un principi, no sabia què és el que em deien, ja que no recordava haver enviat els correus electrònics. Quan els policies, que van venir expressament des de Madrid, van entrar a la meva habitació i van veure la bandera catalana que hi tinc, van dir alguna cosa semblant a que allò era una mena de prova definitiva. Es van endur el meu ordinador i el del meu germà. Van mirar a contrallum fins i tot els bolígrafs de l'habitació i van llegir el meu diari personal!

Com se't va acudir la idea d'enviar els correus electrònics?
Era a l'habitació berenant. Estava avorrit i no tenia res a fer. Vaig veure que aquestes empreses etiquetaven en grec i en molts idiomes però no hi era el català. A partir d'aquí, se'm va acudir demanar-los que ho fessin.

Tot no deuen haver estat, però, missatges de suport. Algú t'ha mostrat rebuig?
Hi ha gent que diu que alguna cosa hauré fet més. També em va entrar un hacker al meu compte de correu i va deixar missatges de Viva España i de Gloria y Patria. A més, va escriure's amb els meus amics fent-se passar per mí.

Per què vas signar com l'Excèrcit del Fènix?
Vaig veure que l'Au Fènix és un animal que ressorgeix de les seves cendres. Vaig pensar que era com Catalunya!

Mercadona i Leche Pascual asseguren que no l'han denunciat

Fonts de les empreses de Mercadona i Leche Pascual s'han mostrat molt preocupats per la sort de l'Eric i han assegurat que no l'han denunciat. De fet, des de l'empresa valenciana afirmen que estan "al·lucinats" amb el tema. Reconeixen que van rebre el correu electrònic però asseguren que no li van donar importància. Insisteixen que no han denunciat l'Eric i asseguren que "tampoc ho pensen fer ara". Prometen que tenen en consideració l'etiquetatge en català, diuen que tenen un conveni amb Normalització Lingüística i argumenten que estan "treballant en el tema" de l’etiquetatge tot i que "és molt complex" per la "gran quantitat de proveïdors" que tenen.

De semblant opinió són els de Leche Pascual. Valoren "com una pena" la situació del xicot de Lloret però asseguren que ells tampoc l'han denunciat perquè "nosaltres no vam arribar a rebre el correu electrònic". "Tenim moltes adreces però vam fer una recerca exhaustiva i aquest email no ha aparegut mai" diuen. Sobre l’assumpte de l’etiquetatge en català valoren que volen "complir la llei" costi el que costi.

LaMalla.net ha intentat posar-se en contacte amb l'empresa Dia però no hem trobat interlocutor.

--------------------------------------------------------------------------------

Kaosenlared [2004-12-15 21:23:10]

Si vol solidaritzar-te amb l'Eric pot fer-ho al correu: suportfenix ARROBA gmail.com
Re: El poderoso Estado español pretenden aterrorizar un crío de 14 años!! Están locos estos Romanos !!
16 des 2004
El president dels centres comercials Carrefour és Rafael Arias Salgado, ex-ministre de Foment del govern d'Aznar.
Re: El poderoso Estado español pretenden aterrorizar un crío de 14 años!! Están locos estos Romanos !!
16 des 2004
Canya als supermercats DIA !!!, no en tenen prou en ser els més cutresalxixeros de tots, que encara volen entalegar un adolescent. CANYA ALS DIA !!!!
Re: El poderoso Estado español pretenden aterrorizar un crío de 14 años!! Están locos estos Romanos !!
16 des 2004
Contra la caspa:Boicot a DIA
Re: El poderoso Estado español pretenden aterrorizar un crío de 14 años!! Están locos estos Romanos !!
16 des 2004
Es veritat això del Salgado, amo del Carrefour-Dia ?
Realment això ja faria entendre moltes coses.
Re: El poderoso Estado español pretenden aterrorizar un crío de 14 años!! Están locos estos Romanos !!
16 des 2004
Contra els supermercats casposos, per uns passadissos amples i confortables, contra les caixeres maleducades i bigotudes, contra l'apilotonament vertignòs i alienant de productes i contra el disseny pre-soviètic, CANYA ALS DIA !!!!
Re: El poderoso Estado español pretenden aterrorizar un crío de 14 años!! Están locos estos Romanos !!
16 des 2004
si pero que baratos que son e??? cuando entras a un DIA lo primero que te quieren hacer sentir es que no tienes un duro, y que estas en un super de "bajo coste", con unos productos de mala calidad, unos trabajadores nada motivados y malumorados (habría que conocer su situanción laboral, seguro que da igual de pena que el servicio que prestan), colas, calor... solo les falta de decir... ers un acabao!!!
Re: El poderoso Estado español pretenden aterrorizar un crío de 14 años!! Están locos estos Romanos !!
16 des 2004
Completament d'acord amb tu litio, només els més depauperats dels i les membre dels sectors populars acudim a aquells horribles supermercats, però ja també cobro una merda de sou, amb una merda de contractes que em renoven cada quinze dies i no tracto a la gent als clients de l'empresa on curro com si fossin una puta merda. L'únic a qui no li demostro estima és al meu jefe, així que canya a les caixeres bigotudes i lletges també !!!
Re: El poderoso Estado español pretenden aterrorizar un crío de 14 años!! Están locos estos Romanos !!
16 des 2004
Partint del fet que la criaturada que ha fet aquest txaval ha estat molt poc afortunada (a ningú li agrada rebre amenaces anònimes, i menys sense saber que darrere hi ha un gamberro de 14 anyets o un ganàpia anat de l'olla)... ni la reacció dels jutges és normal ni la vostra és racional... que preteneu ara?, fer-lo màrtir de la causa de la llengua? on creieu que anem per aquest camí? si precissament tonteries com aquestes son les que fan que la mort del català s'atanci... com els circs que munten els d'ERC al congrés (política-espectacle de lo més saltxiter)... entre les tonteries que surten per sota del bigoti del Carod i les perfomances dels diputats al Gran Circ del Congres... anem llest@s!!

cal demanar sentit comú als jutges (que veuen terroristes a la sopa!) i que al txaval els seus pares li limitin internet i que li comprin llibres, que la lectura no li farà cap mal (mireu l'informe PISA, si no) i a tots els que demaneu boicots i històries d'aquestes: no veieu que sou tan ridiculs com els que demanen el boicot al cava català? encara que gràcies a l'anonimat no puc saber si sou uns criajus o uns que s'aburreixen.
Re: El poderoso Estado español pretenden aterrorizar un crío de 14 años!! Están locos estos Romanos !!
16 des 2004
Gràcies a l'anonimat no puc saber qui ets per trencar-te la cara, sabatot!
Re: El poderoso Estado español pretenden aterrorizar un crío de 14 años!! Están locos estos Romanos !!
16 des 2004
jaja, les avantatges de l'anonimat! vinga nois, sense acritud! (com deia el sr. X)

utilitzem el seny i no la rauxa
El chaval es un niñato pero las gentes de los organismos oficiles que lo persiguen y pagamos todos mucho más. Están locos estos Romanos y algunos de sus amigos... más !!
16 des 2004
Origen de la traducció i la noticia

www.esfazil.com/kaos/noticia.php?id_noticia=6989
Re: El poderoso Estado español pretenden aterrorizar un crío de 14 años!! Están locos estos Romanos !!
17 des 2004
El chaval de catorce años es un producto de dirigentes tan responsables como <<Robireche de Perpiñan>> así que no es al chaval sino a esos elementos que tanto daño hacen a Cataluña. Yo quiero unirme a ese chaval y enviar todo mi apoyo a los señores Pérez Carod Rovira y Maragall, creo que deben presionar a las empresas ubicadas en Cataluña para que estas etiqueten todos sus productos en catalán, y multar severamente aquellas que no lo hagan, así sabremos que es lo que tenemos que comprar, yo por si acaso, este año me he pasado a la sidra y, a un cava madrileño que se hace en Morata de Tajuña y que es estupendo, y no me faltará alguna botellita de Rioja y, de la Ribera del Duero.

Juan Escribano Valero
Madrid
Re: El poderoso Estado español pretenden aterrorizar un crío de 14 años!! Están locos estos Romanos !!
17 des 2004
tan responsables como <<Robireche de Perpiñan>> (que no se por que se ha borrado en el original
Re: El poderoso Estado español pretenden aterrorizar un crío de 14 años!! Están locos estos Romanos !!
17 des 2004
en primer lloc, ja que sembla que tens tant d'interes a ponderar les opinions segons l'edat (sense manifestar la teva clar, deus passar una etapa critica) et dire que en tinc 40

En segon lloc, veig un gran expert en la lluita per la llengua (es veu en teu vocabulari sense castellanismes ni gal·licismes; ah, pero potser es un seguidor de l'Ivan Tubau i companyia; oh, pero qui s'enrecorda d'aquesta, ara a l'orbita de Convivència Civica Catalana)

Com que ets un gran expert en la lluita per la llengua (alumne de'n Mas?) només recordar-te que el noi ha rebut el suport de: La Coordinadora d'Associacions per la Llengua, la Plataforma per la Llengua (no cal que et possi les seves webs, assiduu com ets de l'activisme linguistic), el govern de la Generalitat de Catalunya, etc. Mes que res perque et posis al dia dels que li donen suport. Evidentment cap d'ells amb l'experiencia que tu deus tenir en la defensa del català.

Com corres per aqui Indymedia, de ben segur que a més d'expert, ets un bon activista en moviments socials. Només vull recorrer a l'experiencia que aixo té aporta, a més del seny que et deu conferir la teva edat per recordar-te algunes accions de la Crida en el seu moment sobre la llengua. No cal que et recordi pero, el caracter no violent d'aquella organitzacio. Si home, s'enviaven cartes a empreses importants que no normalitzaven la seva retolacio a la llengua del pais. Si no es rebia resposta o l'empresa no normalitzava es procedia a fer una "accio radical" que se'n deia aleshores: pintar-la, boicotejar-la, etc. Practica que no era exclusiva de la Crida. Els GDL tambe la portaven a terme. Fins i tot, i no et dire qui, anaven més lluny. Encara recordo com vam normalitzar una estacio de RENFE en una coneguda ciutat catalana una manifestacio d'unes mil persones d'un 23 d'abril (ja et dic jo que no va ser demanant el Libro de Reclamaciones). D'acord, no vam demanar permis a l'autoritat, pero es que clar, aixo es la diferencia entre ser revolucionari o reformista (en la defensa dels drets linguistics nacionals en aquest cas).

Ves per on, ara em ve el cap, com aquesta practica de fer "accions radicals" s'ha fet servir a d'altres moviments: encadenades als moviments antimilitarista i pacifista, okupacions al moviment okupa, vagues al moviment obrer (es fan piquets saps?).

Moltes vegades aquestes accions es fan per visualitzar un problema determinat. Clar que sempre surt el corus de reformistes o venguts dient que aneu massa depressa, sou bojos etc.

Amb el que tu dius la seva criaturada, aquest nano ha fet visualitzar dues coses (no importa l'ordre): que vivim sota el perill de que uns energumens que ens tenen d'allo més controlats se'ls creui els cables, ens facin una visita nocturna inoportuna i ens trametin a la capital del Estado sense més ni més (amb una festa de viatge ple de sensacions fisicament i psicologicament desagradables normalment). D'aixo se'n diu control policial, estat feixista, terrorisme d'Estat, etc. I primera deduccio que se'n deriva: LA LEGISLACIO ANTITERRORISTA ES UN PERILL PER TOTHOM, perque a més de ser injustificable es caracteritza per l'ARBITRARIETAT MÉS ABSOLUTA, a mes de que qui l'aplica te el cap al cul.

Segona cosa: el bilinguisme és una falacia que amaga que no es pot viure en catala a Catalunya. Els catalanoparlants som discriminats una i una altra vegada com a "usuaris" d'aquesta determinada llengua. Els nostres drets linguistics no son respectacts, perque la nostra llengua al territori on historicament s'ha usat, no arriba als minims.
Personalment se m'en fot tant amb quina llengua el capitalisme etiqueta, com amb quin grau de toxicitat fa els seus productes, com quin respecte te a les seves empreses als drets de les dones, com en quin grau explota els "seus" precaris. Es a dir, no se me'n fot gens.

Fixa't el que es pot arribar a fer amb criaturades (per sort).

PD. Et recordo que per a la teva informacio en format digital un ja pot trobar molta cosa que fins ara només estava feta en format paper (ho dic per la mania que sembla que tens al mitja)
Re: El poderoso Estado español pretenden aterrorizar un crío de 14 años!! Están locos estos Romanos !!
17 des 2004
Sereu hipocrites aquí tenim motius suficients per boicotejar-vos de per vida els vostres productes, a sobre aneu de victimes per una puta merda d'olimpiades, per mi com si voleu beure Champagne francès, me la sua, ni guanyo ni perdo, els que guanyen són els de sempre, els ricatxons del cava, però l'actitut i l'orígen d'aquest boicot és vergonyòs. No se que cony us passa als espanyols que les vostres ofenses sempre són el triple que les dels demés, el vostre orgull patriòtic fa fastic, el món te motius suficients per boicotejar-vos de per vida, si tota llatinoamerica tingues memòria, si els catalans, bascos i gallecs en tinguessim, us anaveu a menjar els mocs. Quina gran ofensa la de no recolzar a Madrid, quina gran ofensa la de boicotejar el cava, a problemes idiotes solucions encara més idiotes.
ELS QUE MANEN A CATALUNYA SÓN LA GENT DEL CAVA... LA GENT DEL KAPITAL!!
17 des 2004
El problema no és si tu veus cava o xampany o si veus sidre el problema és que has de veure el que et diguin i fer el que et diguin i si no ha fas així "palo y tente tieso", peruqe qui mana a catalunya és el capital.

Carod replega veles perque el capital en la seva batalla económica fa servir la ideologica de l'interés nacional com qualsevol altra. La gent del cava diu si no venc cava redueixo llocs de feina i això us fara´perdre vots, peruqe el que esta prou clar és que la classe obrera i la resta de forces subalternes al kapital no volen ni sentir parlar d'aixzó i justament és el que fabn servir aquest homes del capital per recordar-nos qui mana i tos cagats a obeïr.

ESTO ES LO QUE HAY!!!

www.kaosenlared.net
Re: El poderoso Estado español pretenden aterrorizar un crío de 14 años!! Están locos estos Romanos !!
20 des 2004
Amigo “un�: He leído tu escrito y tengo la impresión de que eres un hombre equilibrado y hasta buena persona, me gustaría conocer tu nombre ¿por qué lo escondes? ¿Es que es tan feo?. Noto en tu escrito un cierto reproche por lo que crees una discriminación de quienes habláis catalán y, pienso sinceramente que no eres objetivo, lo que ocurre es que el castellano lo hablan más de 400 millones de personas y el catalán algunos menos. Pero el catalán, el vascuence, el valenciano, el gallego, el castellano y si me apuras un poco hasta el aranés y el <<chapuriau >> forman el gran tesoro cultural de esta gran nación que todavía se llama España y, que en un futuro (por mi deseo próximo) será con la unidad de todos, un influyente estado de la gran nación de los Estados Unidos de Europa; a propósito de cultura ¿sabes que pronto los españoles tendremos el orgullo de tener un nuevo premio Novel, catalán y en catalán? No te digo el nombre para que te esfuerces en buscarlo, solo te digo que es un gran poeta y, ya que hablo de poesía ¿sabes de quien es esto?
Escolta, Espanya,- laveu d’un fill
que et parla en llengua- no castellana;
parlo en la llengua-que m’ha donat
la terra aspra:
en’questa llengua- pocs t’han parlat;
en l’altra, massa.
Re: El poderoso Estado español pretenden aterrorizar un crío de 14 años!! Están locos estos Romanos !!
21 des 2004
jajaja parlant de "cultura", és premi Nobel no "novel", capullin...
Re: El poderoso Estado español pretenden aterrorizar un crío de 14 años!! Están locos estos Romanos !!
21 des 2004
¡Hola! No es a ti a quien me dirigía sino, a “un�. Tú eres un jajaja, pero te doy las gracias por la corrección que es muy oportuna, resulta que estaba realizando un trabajo sobre “National Novel Writng Month� y el subconsciente me traicionó, de todos modos encantado de saludarte.
Juan Escribano Valero.
Sindicato Sindicat