Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : pobles i cultures vs poder i estats
Bola de drac Z ataca el terrorisme
15 des 2004
Un vailet de 14 anys de la Selva acusat de terrorisme per reclamar a algunes empreses que etiquetin en català
magnum.jpg
(extret de la plana de suport al noi)
Cronologia dels fets

Tot va començar el dia 19 de setembre d'aquest any, entre les 18.00 i 20.00h crec. Estava a la meva habitació utilitzant l'ordinador com habitualment. Estava berenant tranquil·lament, m'entres navegava per la xarxa. Em vaig fixar amb les etiquetes dels productes, i vaig veure, que estaven amb castellà, anglès, rus, xino, japonès, àrab... no hi havia la llengua del nostre país, però si d'altres països. De fet ja m'havia fixat en aquest assumpte en altres ocasions, però com aquell dia estava tan avorrit, vaig decidir reclamar.

Vaig anar a la web dels dos supermercat on acostumo a anar a comprar i a una empresa lletera bastant coneguda, vaig entrar a "Atenció al Client", els vaig dir que si si us plau podien etiquetar els seus productes al català, que som molts consumidors catalans, que no ens discriminin, i que volia una resposta del motiu per el qual no ho feien i no volia que passessin del missatge.

També els vaig dir que si havans del 1 d'Octubre no rebia cap resposta tornaria a enviar e-mails amb més protestes. Vaig firmar el missatge com a Cap del Exèrcit del Fènix, la meva web.

Total jo em vaig apuntar en un paper que el dia 1 d'Octubre havia d'enviar més e-mails a aquestes empreses.

El dia 30 de setembre vam anar a l'institut i tot normal, de fet jo ja no m'encordava d'aquests e-mails.

La meva mare durant el sopar ens va explicar que havia vist un home molt estrany al carrer mirant-se la casa, i que havia vist un cotxe mig creuat a la carretera d'entrada (vivim en una urbanització molt solitària i es molt estrany això) al veure l'home es va espantar una mica.

Jo ja m'estava anant a dormir quan piquen a la porta va baixar el meu germà i els meus pares, llavors em van cridar a mi.

Quan vaig sortir em vaig espantar molt, perquè hi havia molta gent a fora mirant tot el pati amb llanternes, i a l'entrada del pati hi havia molta gent amb els meus pares. Un home em va dir que era el capità de la brigada antiterrorista i que venien des de Madrid, em va ensenyar una ordre d'escorcoll, i una placa. El capità em va preguntar que si havia enviat amenaces a les tres empreses. Jo els hi vaig dir que amenaces no però els demanava que etiquetessin al català.

Van entrar tots hi havia una secretaria del jutjat que anava apuntant tot el que feien.

Van pujar a casa i es van ficar a la meva habitació, el primer que van dir a l'entra va ser "mirar una bandera de Cataluña".

Van començar a empaquetar l'ordinador i a posar-lo en caixes.

A dins de la meva habitació (és una habitació mitjaneta) i vaig contar 10 guàrdia civils, al passadís 5 més. al pati més gent, al cotxes... (van venir 8 cotxes que estaven rodejant la casa, més els que hi havien a la carretera que suposem que eren ells per barrar-nos el pas si volíem fugir).

Em van remenar tota la habitació, els llibres me'ls van mirar full per full els bolígrafs de l'institut mels van mirar a contra llum. Em van agafar també el meu diari personal, molts disquets i CD's papers meus personals, papers amb contrasenyes direccions de webs, etc.

Vam tenir sort de que el capità era bon tiu, i per la cara que feia semblava que s'estava donant conte de que l'estaven cagant, evidentment ells només complien ordres d'algun senyor simpàtic...

Em va deixar quedar a dormir a casa amb la meva família però em van fer anar l'endemà a declarar a la Guàrdia Civil de Blanes.

Després van anar a registrar l'habitació del meu germà, se li van emportar l'ordinador perque estava connectat amb el meu.

I s'en van anar.

L'endemà vaig anar a declarar em van llegir els meus drets, i em van començar a fer preguntes sobre mi, el EdF i coses que havien vist en el meu diari personal i en papers meus.

Em van deixar en llibertat. Des de ales hores el meu advocat ha estat trucant a Madrid cada dia demanant els ordinadors. Fins que finalment el passat dijous dia 2 de Desembre li van dir que li enviarien el disc dur de l'ordinador del meu germà, l'advocat va dir que volíem l'ordinador sencer no només el disc dur, i ells van dir que no sabien on estava la carcassa, després sembla que la van trobar i ens van dir que el dia 15 he d'anar a Madrid a declarar davant l'Audiència Nacional.

Després ens han dit que si volem el dia 15 quan anem allà ens emporten l'ordinador del meu germà, però desmuntat perquè no tenen temps per muntar-lo ells. A mi això m'ha sapigut greu entre altres coses perquè només tenia 3 setmanes quan me'l van confiscar.

Del meu ordinador encara no s'en sap res, era del nadal.

Durant tot aquest temps han sortit moltes notícies a molts mitjans de comunicació, la majoria ho han fer molt bé. Però es fals que jo amenaçava en bombardejar d'emails.

Durant tot aquest temps jo he necessitat ajuda psiquiàtrica i medicació, jo utilitzava molt l'ordinador, per estudiar, fer una web, coneixia a molta gent. Porto temps sense fer res d'això estic nerviós i em costa concentrar en els estudis, em costa dormir...

Ara estem recollint signatures de suport.

Estic molt agraït a tots els que m'estan donant suport, a ERC i a la Plataforma per la Llengua que m'ajuden molt en tot això.

Fènix1123

(de Vilaweb)
> El govern català dóna suport a l'adolescent de Lloret acusat de terrorisme per demanar etiquetatge en català

Considera que tot plegat és 'absurd'
El secretari de Política Lingüística de la Generalitat, Antoni Mir, ha expressat avui la 'solidaritat' del govern català amb el menor acusat de terrorisme per l'Audiència per haver demanat a diferents empreses que etiquetessin en català. Mir ha assegurat que aquesta tarda ha parlat amb la família del jove per expressar-li el suport del govern i que esperava que aquesta 'desproporcionada' situació acabés d'una vegada. El secretari de Política Lingüística ha explicat que només es tractava d'un jove de catorze anys que 'jugava', que és ''absurd' que la situació hagi acabat a Madrid i que 'no s'hagi solucionat amb més naturalitat'. Avui, el jove ha declarat davant la fiscalia de menors durant quatre hores i l'Audiència ha decidit mantenir la imputació de terrorisme. L'adolescent va enviar correus electrònics a nom de 'Exèrcit del Fènix’ a empreses com Mercadona, Dia o Leche Pascual demanant que etiquetessin en català. El minyó ha declarat durant quatre hores i demà la fiscalia li farà passar un examen 'psicològic i social'. El noi ha rebut el suport de molts col·lectius socials i polítics catalans, amb signatures en favor seu. També té el suport de l'Ajuntament de Lloret, que ha emès un informe favorable. A declarar, li han acompanyat diputats d'ERC i CiU, entre altres entitats.
Mira també:
http://www.suport-fenix.tk/
http://www.vilaweb.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Bola de drac Z ataca el terrorisme
16 des 2004
nosaltres ja hem signat i tu?

KTBs
(Komando les tres bessones)

http://www.suport-fenix.tk
Re: Bola de drac Z ataca el terrorisme
16 des 2004
Al diari Avui diuen que van ser els supermercats Dia els que varen posar la denuncia contra l'Eric i que encara no l'han retirat.

Si això es confirma venen temps molt difícils pels supermercats Dia ... jo d'ells ja m'afanyaria a retirar la denuncia i a començar a etiquetar en català.
Re: Bola de drac Z ataca el terrorisme
16 des 2004
Que delirant tot plegat. Començant per la criaturada del txavalet aquest (que no se en que estaria pensant, pero en fi, tots em sigut joves i l'hem cagat algun cop)... per la desmesurada reacció de la justícia (amb un toc d'atenció n'hi hagués hagut prou... i que siguin els seus pares els que el castiguin sense veure el Club Super 3!)... i per acabar el paperot dels polítics (en especial dels payassos d'ERC, que només es dediquen a muntar circs com aquest).

Tot plegat, ridicul.
Re: Bola de drac Z ataca el terrorisme
16 des 2004
estaria bé saber quines cadenes de supermercats, amés del DIA , o si nomès va ser el dia, són les responsables d'aquest evident i extremat abús de poder.
Solidaritat. No al'estat policial
16 des 2004
Manel [2004-12-15 21:06:40]
Estoy de acuerdo... está locos estos romanos!!

Está tarde he visitado su web y la cosa está muy clara, es un crío, simplemente un crío de 14 años y punto. Tratarlo como si fuese un terrorista me parece digno de idiotas.

Poco trabajo deben tener algunos que en lugar de perseguir el terrorismo de verdad o la delincuencia organizada se dedican a perseguir a adolescentes.

Esto es alucinante y típico de un pais de pandereta y de muy mala leche!!

Por favor un poco de sensatez, un poco de por favor!!

castellà

www.esfazil.com/kaos/noticia.php?id_noticia=6989
Quins collons!
16 des 2004
I mentre a l'eric l'han fet anar dues vegades a madrid per declarar davant la fiscal anti terrorista, l'assassi del roger ha estat quatre mesos lliure pel carrer i l'han hagut de prendre ara perque si no cantava massa la cosa.
Justicia?
ja,ja,ja,ja,ja,ja,ja,ja,ja
Re: Bola de drac Z ataca el terrorisme
16 des 2004
Que el supermercats Dia el denunciesin... bé, no sabrien que era un nen, però si no han retirat la denuncia es greu. Un pobre vailet de 14 anys que l'estan traumatitzan i alguns grups politics l'estan fent servir com exemple. Crec que tots han ficat la pota.
per alguns (txibecaire i altres)
16 des 2004
(Sap greu en una web tant llibertaria i alternativa com aquesta tenir que recorrer aixo, pero es que si no s'entenen ni els minims que qualsevol posicionament d'esquerres hauria de tenir sobre la llengua hem d'anar a petar a les miseries legals que tenim).

En sintesi, la Llei de Politica linguistica estableix com a criteris generals la defensa del català com a llengua propia de Catalunya. Aixo es tradueix en que com a minim tant administracions com entitats i empreses privades han d'usar i atendre en català, sense perjudici dels drets linguistics individuals de cadascu. Fet obvi doncs l'objectiu es la defensa i la promocio de la llengua minoritzada historicament, el catala (i l'aranès).

Pel que fa a l'etiquetatge de productes la llei només estableix l'obligatorietat de fer-ho en català, sempre com a minim, en una minsa serie de productes (denominacio d'origen del pais, etc).(1)

Pel que fa a sancions per incompliment de la Llei, com es sabut no n'existeixen (o sigui, com diuen en castellà, és un "brindis al sol"). Ara bé, per l'incompliment d'alguns articles, es fa una argucia legal adreçant l'individuu/individua a la legislacio sobre drets dels consumidors i usuaris.
Es gracies a aquesta intringulis que s'ha sancionat a l'empresa publica privatitzada "Correos" amb una multa irrisoria per les queixes reiterades de consumidors.

Per tant, en aquest cas del noi selvatà, tot i la seva edat, ha procedit d'una forma no tant allunyada de la Llei: s'ha queixat com a consumidor. Potser el que havia d'haver fet era queixar-se directament a l'Admnistracio passant de les empreses, pero be.

Pel que fa a que firmes com Exercit del Fenix o el Club de la Granota verda, be... criticar-li aixo a un vailet de 14 anys es tenir una concepcio victoriana de l'adolescencia, concepcio que a tota la tradicio educativa esquerranosa del segle passat faria posar els cabells de punta... o tenir 17 anys i fer allo que popularment es coneix com "fer el ganàpia".

El noi ha fet una cosa ben obvia i logica que es reclamar els seus drets linguistics, els de molta de la gent que viu a aquest pais. Si més un coneix el grau de minoritzacio i anorreament que un pot arribar a sentir si és català a una zona tant turistica com Lloret pot entendre més coses.

I la resposta de l'Estat és clara: se li aplica l'antiterrorista. Consequencies: l'ensurt per ell i la familia, haver de gastar-se una pasta en advocats i anar a declarar a Madrid, li pispen l'ordinador, i ha de rebre assistencia psiquiatrica.

Es cosa del "nuevo talante" o es que són aixi de bèsties i curts i no hi ha res a fer?.

-----
http://www6.gencat.net/llengcat/index.htm
(1) pero si diu:
"3. El Govern de la Generalitat ha de regular per reglament la informació a les persones consumidores i usuàries de sectors determinats, i l'etiquetatge i les instruccions d'ús dels productes industrials o comercials que es distribueixen en l'àmbit territorial de Catalunya, d'una manera especial els dels productes alimentaris envasats, els perillosos i els tòxics, i també el tabac, per a garantir-hi la presència progressiva del català, seguint els principis d'aquesta Llei, de les normes de la Unió Europea i de la resta de l'ordenament jurídic."
Re: Bola de drac Z ataca el terrorisme
16 des 2004
Supermercats DIA = Terrorisme
Re: Bola de drac Z ataca el terrorisme
16 des 2004
doncs , diria que a la llei que cites no posa que es puguin enviar amenaces anònimes a empreses privades... vaja, diria jo, desde un possicionament totalment d'esquerres, oju!

des d'aquest possicionament també et dic que tots plegats, sobretot els d'ERC, estan fent el paiasso... i els jutges, una barbaritat, clar.
feixistes!!
16 des 2004
NOBLE.psd
NOBLE.psd (85,92 KiB)
sabotatge als feixistes!!!!!
Re: Bola de drac Z ataca el terrorisme
17 des 2004
crec que t'equivoques de lloc, la plana de denuncies per amenaces a grans empreses es una altra, ull!

i si em deixes el teu e-mail te n'enviare un, d'email, diguent-te que d'aqui 10 dies te n'enviare 40 (a la part de bloquejar spam hi has arribat?) Ara demana que m'apliquin l'antiterrorista.

I si's plau, si la llengua t'importa un borrall no vinguis a dir que qui sigui fa no se que (pallasso s'escriu).

Perque és deduible que si fos per el teu compromis (fa nosa la paraula, ja ho se) estariem cantant en cristiano aquella de "montañas nevadas, etc". Per cert, avui he vist a la tele una reposicio d'un programa on grups feixistes i espanyolistes parlavan en català i dien que els preocupaven els catalans.

Per cert en Jimenez Losantos o en Rajoy tambe critiquen als d'ERC i d'esquerres d'esquerres... doncs no ho son pas massa. (i per cert, per a mi un partit interclassista i reformista com Erc no em fan saltar d'alegria)
Re: Bola de drac Z ataca el terrorisme
17 des 2004
Pallasso o paiasso de circ (com + t'agradi), no entris en el camp dels atacs ortogràfics pq tu no passaries ni el nivell A.

Et falten arguments i intentes marejar la perdiu (que si el PP tbé ataca a ERC, que si taliqual), siusplau, que som grandets ja (o no)
Re: Bola de drac Z ataca el terrorisme
17 des 2004
els supermercats DIA són provocadors per sistema.

Etiqueten els seus productes que vénen a Catalunya en Castellá i Argentí (?!) entre altres (grec, portugués) i NO etiqueten en Català, tot i q estem a Catalunya.
estem amb tu !!
18 des 2004
eric !! tot catalunya esta amb tu ! lluitem per a la llivertat !! visak catalunya ! resistim contra el fetxisme !
Re: Bola de drac Z ataca el terrorisme
18 des 2004
cataluñya llivre! llivertat! bisca la gent! arriva las faldes! avaix les bragas! etc etc i sobretot bisca els nens de 2n d'ESO que ens alliveraran de la tiranía españyola! bisca els yutges qe es fan palles pensant que yutjen terroristes! i bisca sobretot els polítics que les aprofiten totes per escampar la seba merda! bisca erc i bisca el pp i els del pseo i el tripartit ila selecsió de jokey i i les olimpiades de madrit i la ecspo de saragoça i la copa america de balencia i el catala es valencia i el valencia no es catala bisca el llemosi i no menjeu animals que es dolent no som monstres bes en bici no fumis fuma porros drogat no et droguis okupa si no tens un cotxe no ets ningu si no vas d'okupa no ets ningu tot son marques tot son poses tot es una gran farsa
Sindicat Terrassa