Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anunci :: un altre món és aquí : ecologia : educació i societat
VI Mercat d’intercanvi a Gràcia
15 des 2004
VI Mercat d’intercanvi a Gràcia amb la introducció de moneda social

Vine a la Plaça de la Virreina el diumenge 19 de desembre, d'11 a 19 hores
Cada any comença més aviat la invasió de publicitat dels Nadals consumistes. Ens trobem submergits en una societat de consum que no para de repetir-nos : compra, compra, compra... compra compulsivament... per a la mare, el pare, el germà, la tieta ... no importa el què ni per a qui sigui, compra, compra, compra...


Desde Xaingra (Xarxa d'intercanvi de la vila de Gràcia) proposem ser crítics en aquesta època de consum irracional i volem que el mercat d'intercanvi del dia 19 sigui una alternativa real al consum d'aquestes dates.


Com cada tres mesos, tornem a fer el mercat d'intercanvi a la plaça Virreina del barri de Gràcia. Com sempre, les normes son portar coses velles o noves d'utilitat que no facis servir i intercanviar-les.


Com a novetat, a més dels habituals intercanvis bilaterals, es comencarà a experimentar amb la introducció d'una moneda social per fer els "trueques". Aquesta moneda social portarà el nom de Gràcies i es un experiment que té la intenció de continuar consolidant una xarxa estable de intercanvis de coneixements, bens, productes i serveis al barri de Gràcia (Xaingra) que ja funciona per Internet amb gairebé 500 membres. Xaingra vol donar així un pas més en la construcció d’una alternativa econòmica solidària i real en un món on manen els diners i el consum. En aquest mercat s'obrirà també un espai pels nens i nenes, esperant que es portin jocs i joguines en bon estat. Xaingra és una iniciativa sorgida de l’Ateneu Rosa de foc (espai d’acció i pensament crític de la vila de Gracia).


Vine, doncs, i porta llibres, musica, electrodoméstics, roba, mobles, menjar o el que tinguis que estigui bé per intercanviar. Tenim taules i estarem des de les 11 del matí fins a les 7 de la tarda. Al migdia farem un dinar popular a la mateixa plaça, però has de portar menjar per a compartir a la taula comú. El que es proti cru, ho cuinarà el col.lectiu Olla Movil, tambe de l'Ateneu Rosa de Foc.


Ens veiem diumenge al mercat.


Difón el missatge...


Xaingra - Ateneu Rosa de Foc (c/Verntallat 26)

This work is in the public domain

Comentaris

Re: VI Mercat d’intercanvi a Gràcia
15 des 2004
Sembla que el Solstici d'Hivern provoca la febre intercanviadora.

El Dissabte dia 18 de Desembre a partir de les 5 de la tarda a la plaça dels ninots de Mataró (Pl. Ajuntafems) també es fa un mercat d'intercanvi.
Ja és el quart any que el fem per aquestes dates

http://musaik.net/estella/activitats/cartellfira.gif

Si voleu veure l'historial de mercats d'intercanvi

http://musaik.net/mercats

Vinga,

Salut i desobediència!
Sindicato Sindicat