Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Judici a tres maulets de València
14 des 2004
Salutacions des de Maulets de l’Horta;

    El proper 22 de desembre es realitzarà un judici contra tres militants de Maulets als quals se’ls imputava en un principi un delicte de desordres públics ( que podia implicar presó).

    Fa aproximadament un any dos companys van tenir un judici de faltes per defensar l’horta de La Punta, aquests van decidir no defensar-se ja que quan la raó del judici és política aquest no és més que un teatret on no importa el que digues o quines proves tinguen perquè sempre acostumen a executar les màximes penes. En realitat és un càstig per lluitar contra un sistema cada vegada més injust i desigual.

    Així que els acusats van llegir un manifest que deia que defensar l’horta no és jutjable i que haurien de ser els empresaris i polítics responsables de tal aberració social i medioambiental, els que haurien de seure als banquets dels acusats.

    De públic hi havia unes 10 persones amb samarretes en defensa de l’horta. Quan els dos companys acusats van començar a llegir l’escrit en valencià que havien preparat la jutgessa es va posar molt nerviosa ( bàsicament perquè deia que no els entenia, fent al·lusions menyspreatives respecte la nostra llengua) i va manar desallotjar la sala. Mentre la gent que feia de públic s’alçava per anar-se’n, la jutgessa, sense raó, aparent va demanar als policies de paisà que havien vingut per testificar en contra dels acusats, que els detingueren. Els policies nacionals es van llançar literalment contra els dos acusats detenint-los violentament. La gent que feia de públic va ser tancada en la sala i no se’ls deixava abandonar-la, mentre es queixaven dels colps que es sentien darrere de la porta d’un despatx on havien tancat a un dels detinguts.

    Minuts més tard vingueren més unitats de policia i la jutgessa els digué que ens detingueren a totes. El fiscal sent conscient que la jutgessa havia exagerat la situació i perdut totalment el control, li va dir que era millor no detindre’ns ja que hi havia premsa fora. Després de més de mitja hora de detenció en els mateixos jutjats ens deixaren anar.

    Mesos després 11 persones eren imputades en un delicte de desordres públics. Després de declarar les imputades passaren d’11 a 3 i el delicte a vàries faltes. Ja sabem que és difícil condemnar en un judici on hi ha molts imputats per això sempre acaben reduint la llista a dues o tres persones perquè exerceixen de caps de turc.

    Aquesta manera de castigar a organitzacions i col·lectius polítics, hauria d’espantar a qualsevol ciutadà o almenys indignar-lo, al veure com cada dia moren dones en mans dels seus marits i no es fa res per impedir-ho, i en canvi poden demanar condemna de presó a persones simplement per treure a la llum les corrupcions i injustícies de polítics i empresaris que l’únic que busquen es omplir més la seua butxaca.

    La repressió tant policial com judicial, és una manera de pressionar del sistema per esporuguir a les persones que denuncien els abusos del poder espanyol i les injustícies del capitalisme. Maulets hem pagat en multes judicials per raons polítiques, en el 2003-04 més de 2 milions de les antigues pessetes, creuen que amb aquesta tàctica de desgast acabaran amb la dissidència política, i en aquest cas amb l’independentisme. El que no saben però, és que els seus nous abusos ratifiquen les nostres conviccions , però també és cert que per aconseguir que no acaben amb la dissidència hem d’unir forces, especialment en els casos de repressió política.

    Per tant us esperem el dia 22 de desembre a la porta de la Ciutat de la Justícia a les 11:00 hores per mostrar als companys jutjats que no estan soles i que la repressió no ens atura!!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Judici a tres maulets de València
14 des 2004
Solidaritat amb els companys de València!!
No hi ha repressió que aturi a l´esquerra independentista als Països Catalans!!
No hi ha repressió que aturi la solidaritat!!
No hi ha repressió que aturi l´okupació!!
Re: Judici a tres maulets de València
14 des 2004
Teniu la meva solidarita, però he aqui unes reflexions...
12.000 euros són molts molts diners, que poden ser més utils inverits en altres coses que en multes.
cal ser conscients que les multes les posen pq les paguem, i si ho fem, els seguim el joc.
no pagar una multa et pot portar a la presó, però cap persona que no està disposada a patir la repressió/presó, sovint no està disposada a lluitar, a lluitar amb totes les conceqüències.
Que fareu/farem el dia que hi hagui multes per valor de 18000-30000 euros, també les pagare-ho?
Només pagareu les vostres i els altres detinguts ja s´ho faran. cal debatre internament la finalitat de les multes i com des de l'esquerra anticapitalista afrontem aquestes situacions!
Re: Judici a tres maulets de València
15 des 2004
Joana, ja sabem tots que les multes ens les posen per a que les paguem. És una altra forma de repressió, aquesta vegada econòmica. Però tot i així, t'agraïria que et posessis a la pell de qualsevol encausat i multat. Si per tu 12.000 euros no són res, no deus anar pas malament, no? I anar a la presó no fa pas cap gràcia. D'altra banda, dius "Que fareu/farem el dia que hi hagui multes per valor de 18000-30000 euros, també les pagare-ho?" dir-te que d'aquestes multes ja n'hi ha. Mira, els tres nois de Torà saps quan van haver de pagar per sortir-ne, de la presó? entre 25.000 i 30.000 euros! I tu seràs la llesta que critiqui això?
Re: Judici a tres maulets de València
15 des 2004
Vols dir: Judici als 3 maulets de València, no? Ji, ji,. ji.
Sindicato Sindicat