Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
La Contaminació Audiovisual al Metro de Barcelona
14 des 2004
L'espai públic ens diuen tothora hauria de ser un espai obert de pau i civisme. La realitat, però, és ben bé una altra.
Els usuaris del metro de Barcelona estem assistint impassiblement a la destrucció d'un espai públic que hauria de ser de tothom i per a tothom. El metro de Barcelona està esdevenint un pot-pourri gràcies a la tasca desenrotllada per l'Ajuntament que ven l'espai públic a empreses privades que no tenen ni la més mínima idea del que és "la cultura" si considerem és clar com a cultura allò que beneficia la societat en general i no pas els interessos d'una oligarquia que es desplaça amb transport privat. Cada dia se'ns planta davant dels nassos una gran televisió i es deixen sentir musiquetes i sorolls de tota mena anunciant productes de la manera més escandalosa i cridanera possible. En un espai públic això hauria de ser inadmissible ja que l'espai públic l'estem pagant tots amb els nostres impostos -el metro amb el preu del bitllet-, i el bé general diu que el millor entre ésser humans en aquesta mena d'espais és un cert silenci. És la dinàmica del Big Brother el que s'escau al metro de Barcelona. Injeccions de so i d'imatges que van directes al cervell, prevenint la sortida de tota pensa intel.ligent ... Els usuaris, crec jo, no paguem un bitllet cada dia perquè se'ns programi la vida d'aquesta manera en darrera instància. Hi ha molta gent que prefereix comprar-se el diari o llegir un llibre -encara- al metro (en comptes de llegir les notícies prefabricades del seu diari o de la seva televisió -les biblioteques públiques n'estan plenes). O fins i tot escoltar privadament música en un walkman és signe en aquest cas d'individualitat i de criteri. El problema dels diaris és solucionable, hi ha un cert marge de llibertat, si no el vols no l'agafes. Ara bé, el problema amb els altres mitjans d'expressió empresarial, agressió consentida o no, és que no hi ha cap remei per evitar-los i s'estan vulnerant els drets fonamentals de tota persona que només usa un transport públic per a la seva funció originària: desplaçar-se. Semblantment ara els mòbils serveixen per fotografiar, filmar, etc. El resultat de tot plegat és que la gent no té temps per a pensar, no perquè la seva vida sigui molt intensa, tal com els diuen contínuament, ans perquè materialment, amb tanta distorsió, no poden ni els està permès de fer-ho.

*La música al metro, estic pensant en el festival que s'està desenvolupant ara mateix, és una cosa agradable sempre que es tingui en compte que en una democràcia de debò el que no vol escoltar música per desplaçar-se té el dret primerament de no sentir-la i que és preferible que no es mesclin espais d'entreteniment amb espais públics si no es volen vulnerar certs drets elementals. Aquest article, però, mira de centrar el problema en una altra realitat que ens incumbeix dia rere dia: la destrucció dels espais públics per part de persones que se'n volen defensors.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La Contaminació Audiovisual al Metro de Barcelona
14 des 2004
El debate sobre musica de fondo en el metro es eterno. El problema es que ya no sólo se contentan con poner televisores, también les ponen sonido. Y que sale en esos televisiores, información interesante? pues no, anuncios y más anuncios..
Re: La Contaminació Audiovisual al Metro de Barcelona
14 des 2004
Si al menos la publicidad sirviese para bajar el precio del ticket... Pero no! El precio sigue subiendo y nosotros más saturados de publicidad. Viva la hipocresía!!!
Re: La Contaminació Audiovisual al Metro de Barcelona
14 des 2004
Si os quejais de que en el metro os echan publicidad de productos que no podeis pagar y creeis que es injusto utilizar un espacio público para esto que deciis ..peor es cuando vosotros ocupais otros espacios publicos a lo bestia (lease: toda la via layetana, la plaza cataluña, san jaime, etc.. espacios asi), parais las circulación de la gente que va a trabajar, rompeis cristales en un sitio, robais jamones en otro, grafiteais a lo guarro, plantais tiendas guarras, haceis mercadillos de intercanvio de residuos, chillais contra el resto del mundo y encima exigiis abogados para que os defiendan de la pasma.

Menos hacerse de víctimas, menos presumir de revolucionarios, menos reinvindicar, menos hacer el vago, menos ateneos, menos tonteria y mas currar y dar el callo.

Solo así algunos podreis resarcios un poco de vuestros pecados -aunque alomejor antes os dan unos cuantos palos-.

-Comité de concienciación y educación por una ESPAÑA digna-

http://www.geocities.com/CapitolHill/6368
Re: La Contaminació Audiovisual al Metro de Barcelona
14 des 2004
ho diu: "el comite de concienciación y educación por una ejpania digna"...jajaja

que enfermo

eso "futuro" tu sigue esclavo de tu patrón
Re: La Contaminació Audiovisual al Metro de Barcelona
14 des 2004
Los vagos como vosotros los fachas que vivís del cuento y de nuestro sudor. Yo soy currante y a mi no me vas a líar con tu mierda. Seguro que eres como uno de mis jefes que es de la falange y se toca los huevos todo el día jajaja
Sindicato Sindicat