Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Retorna l'acampada! Menys promeses, menys deute, menys armament i anar més enllà del 0,7
13 des 2004
EL PRESSUPOST ESTATAL 2005 I EL PLA DIRECTOR DE COOPERACIÓ TORNEN A NO APOSTAR PER L'ERADICACIÓ DE LA POBRESA
Fa 10 anys exigíem el 0,7% del PIB en ajuda als països empobrits en una acampada i el govern del PSOE prometia que en un futur pròxim hi arribaríem.
Ara han tornat el socialistes i segueixen prometent el 0,7% per a més endavant. No obstant la xifra 0,7% ja està obsoleta. Els experts calculen que enguany caldria un 3,5% en qualitat i canviar les estructures del sistema capitalista que generen aquestes desigualtats.


No ens està agradant el que s'està coneixent dels pressupostos generals del 2005 i del Pla Director de Cooperació per als propers quatre anys. Volem dir-li al govern que estem i estarem alerta i que l'assenyalarem si no aplica polítiques decidides d'eradicació de la pobresa del món.

- L'Ajuda Oficial al Desenvolupament és queda en el 0,29% (0,23% amb el PP en el 2003), i no volem esperar els 8 anys que diu el PSOE per arribar al 0,7%.

- I diners n'hi ha perquè es preveu augmentar la despesa militar un 4,2% respecte l'any passat (fins a 7.024,79 milions d'euros). Aquests diners contribuïran a la pau i la justícia mundials?

- Es fan tímids avanços en matèria de cancel·lació del deute extern i se segueixen cobrant els seus interessos. Volem que el govern deixi de reclamar aquest deute il·legítim i injust a països que no poden cobrir les seves necessitats bàsiques.

- A més s'augmenta el volum de crèdits FAD per als països empobrits en els que se'ls obliga a comprar els productes a empreses espanyoles (les xifres exactes s'estan ocultant fins a darrera hora). D'aquesta manera contribuïm a incrementar el seu deute extern a compte de subvencinar les transnacionals espanyoles.

- Volem que es creï una agència de seguiment de les violacions de les empreses espanyoles (Repsol, Telefónica, Endesa, BBVA, BSCH, La Caixa, Aigües de Barcelona,...) que s'enriqueixen amb impunitat als països empobrits, per tal de no desfer per un cantó el que tractem de refer amb l'Ajuda al Desenvolupament.


Per tots aquests motius es realitzarà una acampada de denúncia a la Diagonal de Barcelona i a altres poblacions des de la nit del diumenge 19 al 24 de desembre.

T'hi apuntes?T'esperem,
Persones de diferents iniciatives: Xcade, 0'7 i més, No a la Constitució Europea, Aturem la Guerra, Assemblea per la Comunicació Social, Xarxa Contra el Tancament d'Empreses, Resistències al Fòrum, Boicot Preventiu,...

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Retorna l'acampada! Menys promeses, menys deute, menys armament i anar més enllà del 0,7
14 des 2004
com i a on m'hi apunto??

+ informació?? si us plau
Re: Retorna l'acampada! Menys promeses, menys deute, menys armament i anar més enllà del 0,7
14 des 2004
Seguirem informant més endavant aquí a Indymedia.
Sindicat Terrassa