Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juny»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: indymedia
altre cop indymedia
10 des 2004
El tema es repetitiu, si em de censurar o no certes noticies fatxes-sionistes-trolls, censurar l'insult moltes vegades absurd dels comentaris, o en canvi em de permetre aquestes descualificacions i infiltracions en nom de la llibertat d'expresió de la xarxa.
Jo aposto per buscar un conscens, per modificar la pagina de manera que cadascu trovi el seu espai.
Actualment la columna central es un espai poc dinàmic. Ja fa mes d'una setmana que es va publicar el tema de la precarietat, i en un mitja d'informació ràpid com indymedia no vas a buscar temari de lectura de fons. Crec que aquest espai hauria de ser per l'agenda que actualment te una dificil visualització. Per aixó molts actes es publiquen a la columna de la dreta en contes de a l'agenda i alli es perden en el mogollon. I el que ara hi ha a la columna central canviar-ho a l'esquerra per si puntualment vols consultar temari.
Així es guanyaria molt la visualització dels actes que es el que molta gent busca quan es conecta.
Però el tema de la discordia es la columna de la dreta. Pot seguir sent de lliure expresió, ha de seguir sent de lliure expresió!!! ningú nega la llibertat d'informació, peró pot estar dividit en dos: un espai moderat on es destacan alguns dels articles publicats en el espai de lliure expresió. El fet que el espai sigui moderat i no permeti la replica pot evitar el intrusisme fatxa i les descualificacions impertinents dels iluminats. Separant els dos espais, el moderat i el de lliure expresió cadascu tria per on vol rebre la notícia.
Moderar un espai així tampoc es tant de curro, només falta la voluntad de fer més obert una eina d'us horitzontal
Ara podeu insultarme xque no puc anar a les assambleas a barcelona, podeu despotricar xque tal cosa o tal altre de la meva proposta no us agrada, però teniu que reflexionar que així sense fer res això no va.
Em de buscar un conscens de com millorar, però cal fer alguna cosa ja!!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: altre cop indymedia
10 des 2004
Estic totalment d' acord. Quan es va a buscar informació o notícies rellevants i no es para de trobar basura o discussions estèrils, quan no idiotes, un acaba per, simplement, sortir de la pàgina i deixar de banda indymedia. Abans era un habitual, d'un temps ençà em conecto esporàdicament a causa del poc interès que, en general, desperten aquestes discussions sobre qui és més fatxa o si s'ha de reconquerir no sé què o si... bé, em sembla perfecte lo de seleccionar mantenint un espai obert a tothom. Així cadascú és lliure de decidir si vol entrar a un xat similar a Tómbola o vol informació discutible però ben intencionada.
Re: altre cop indymedia
10 des 2004
Estic totalment d' acord. Quan es va a buscar informació o notícies rellevants i no es para de trobar basura o discussions estèrils, quan no idiotes, un acaba per, simplement, sortir de la pàgina i deixar de banda indymedia. Abans era un habitual, d'un temps ençà em conecto esporàdicament a causa del poc interès que, en general, desperten aquestes discussions sobre qui és més fatxa o si s'ha de reconquerir no sé què o si... bé, em sembla perfecte lo de seleccionar mantenint un espai obert a tothom. Així cadascú és lliure de decidir si vol entrar a un xat similar a Tómbola o vol informació discutible però ben intencionada.
Re: altre cop indymedia
10 des 2004
estic molt d'acord!!!!!!
Re: altre cop indymedia
10 des 2004
estem reflexionant i fent. per favor paciencia!!
Re: altre cop indymedia
10 des 2004
Esto pasa en muchos mas forums de internet. Es inherente a internet. Es increible la poca paciencia que tiene la gente y lo poco que se valora el trabajo de la gente de mantenimiento. No pidas que la gente haga lo que tu quieres, implicate y colabora a resolver los problemas sin imponer tu opinion.

Por cierto ¿puedes poner todos esos insultos? Yo no los veo.
Re: altre cop indymedia
10 des 2004
Caldria censurar: el feixisme, la conspiranoia i les repeticions.
Tiene que haber censura, sin duda
10 des 2004
No hay que permitir la entrada a los guarros, a los polacones y a los izquierdosos.
¡Fuera rebuznos de Indymedia!
Re: altre cop indymedia
10 des 2004
hem de descobrir qui és i trencar-li els morros, es veu que estudia filo. Com a anarquista li tinc unes ganes...
Re: altre cop indymedia
10 des 2004
Ara mateix hi ha dos noticies anteriors a la columna dreta tocant el mateix tema.Ho trobo una mica repetitiu.La meva opinió no la repetiré pero si nosaltres mateixos ens auto-bombardejem amb les noticies no crec ke anem en lloc:Penso ke podrem acabar una mica paranoics tots plegats,perké els insults i els fatxes-trolls ja fá dos anys com a minim ke corren per akí i el debat es com el Guadiana;Lo ke sí et dono la raó es ke els insults, les dekualificacions de franc no tindrien ke esser a cap debat pero com diu un áltre company pasa a tota la xarxa.No sigui ke al final amb el tema de la censura o kom se li vulgui dir hi hagui alguna persona o grup intersesat amb controlar la eina.Salut
a favor d'IMC tal com està
10 des 2004
1.-Hi ha un terme molt clar, una cosa son els misatges clarament nazis o feixistes i l'altra son les "conspiparanoies", discusóns estèrils... qui ha de decidir si una idea és "paranoica" (l'us del llenguatge psiquiatric sempre fa tuf a totalitarisme) o una discussió estèril???, qui discuteix, un altra "paranoic"???. Es sencill veure de que va un misatge pro-españa2000, altres coses són purament subjectives, és normal considerar que la pròpia subjectivitat és "normal" i l'altra "anormal" però plantejaments com aquests no entren (crec jo) als plantejaments inicials d'IMC.
2.-De moment, mentres ningú demostri el contrari, la majoria de llocs IMC no tenen censures de cap mena, i sembla que funcionene, a lo millor no fan tant de cas a personatges com l'AVC.
3.-Fins i tot, hi ha llocs dels que tamisen les notícies, tenen un apartat (consultable) on van a parar les notícies xenòfobes, masclistes, nazis, comercials .... de tota manera a un lloc francés d'aquest estil va anar a parar a aquest apartat un misatge en català, anunciant un acte de nivell europeu, sols per el fet d'estar escrit en català (al "tamitzador" sempre transllueix unprejudici, fins quin nivell de prejudici es pot tolerar???).
4.-El "tamisat" te riscos greus, en alguns dels llocs IMC on s'aplica, l'objcetiu clarament visible és deixar en segon termini (o totalment fora) posicions, actes o idees, contraries o no coincidents amb un estret sector del que s'anomenen "moviments socials", el resultat és un IMC que no s'ajusta al que és la major part de l'univers IMC i que per tant s'aprofita d'un prestigi, nom, pràctica... per uns objectius limitats a uns pocs.
5.-Quan es vol descualificar a algú, al marge de l'us de la terminología psiquiàtrica (que per si sola hauría de descualificar al decualificadors) s'usa el de troll, molt més neta, amb menys efectes secundaris per l'emissor i amb poques possiblitats d'argumentació de defensa per l'afectat. Crec que caldría eliminar aquest terme de les discussions a IMC, i sobretot foragitar el seu us com comodi per anular a "l'altre".
6.-Potenciar l'agenda pot ser una bona idéa, però la vitalitat d'una pàgina IMC ve donada per la capacitat de la columna de la dreta (a BCN) de ser flexible, creativa i rápida, tots els filtres van en contra d'aixó, crec que per exemple IMC Madrid (ja ha sortit l'exemple...) és un exemple, la columna dreta de la pàgina principal (la que es veu més) és sovint lamentable, amb un coeficient de renovació que la fan quasicentral, notícies puntuadísimes (10 sobre 10) tenen un nombre de visites menor que les de la pàgina amagada (que ja son fo´ça baixes). Bona idea l'agenda, mala idea reformes de la dreta que no siguin un calaix de fatxes amb possibilitat de defensa dels afectats.
7.-Hem costa pensar que personatges com el que signa Aleix Vidal (i la resta de la confraría de pesats impenitens).... siguin realment el que prediquen, semblen un guió d'Hermano Lobo quan imitaven el llenguatge dels fatxes, la mateixa signatura (apòcrifa de totes totes)l'allunya d'un fatxa real. Per ser una broma és massa insistent, molta feina, em temo que el "trollisme" a niat en arbres que es consideren inmaculats, a veure si se n'adonen.
8.-Pot ser que l'objectiu de qui fa soroll de fons i de superfície a IMC sigui precisament aquest, establir cedaços, carregar-se el que´ha estat el senyal d'identitat d'IMC a tot el mon indygena si vols pensar, pensa en tot.
Infesten Indymedia de missatges desestabilitzadors i provocadors
10 des 2004
La pàgina web d'Indymedia Barcelona ha patit durant les darreres setmanes un bombardeig sistemàtic de missatges força curiosos. Tot va començar amb les reiterades intervencions al fòrum de notícies -on tothom qui vulgui pot publicar informacions fins i tot de manera anònima- d'una persona o persones que, sota el pseudònim de "Racional", carregaven contra la política informativa de la pàgina web, acusant-la d'estar "al servei del terrorisme d'ETA" i d'encobrir actituds violentes. Tots els textos estan amanits de la retòrica típica del ministeri de l'Interior sobre els grups antiglobalitzadors i alternatius.

Les reiterades intervencions de "Racional" van motivar les queixes de més d'un usuari. El parer general era que les seves sortides de to eren obra d'elements feixistes o bé de la mateixa policia. Tot i això, des d'Indymedia es va optar per no retirar cap missatge per provocador o estrany que fos. (continua...)

I tal dia farà un altre any

salut
deconstruyendo mitos
10 des 2004
> De moment, mentres ningú demostri el contrari, la majoria de llocs IMC no tenen censures de cap mena, i sembla que funcionene, a lo millor no fan tant de cas a personatges com l'AVC.

es un mito, acabo de dar una vuelta por los imcs del estado, el panorama es el siguiente:

canarias:

Aún siendo la publicación abierta uno de los objetivosprincipales de indymedia, el colectivo editorial de indymedia canarias podrá retirar las aportaciones que no respeten los principios del
proyecto, en concreto aquellas que sean discriminatorias, insultantes o que incriminen gratuitamente a personas identificables por su
nombre, apellidos o cualquier otro dato personal. Las que sean publicidad y aquellas que deliberadamente sean falsas. Además se retirará aquellas otras que sean spam, estén repetidas o tengan problemas técnicos graves.


estrecho:

no encontrado, supuestamente sin restricciones


euskal herria:

no encontrado, existe papelera:
http://euskalherria.indymedia.org/es/trashbin/trashbin.shtml


galiza:

...
Tamén poderám ser escondidas aquelas contribuções que atentem contra os principios expostos nos Critérios de Filiação ou nesta mesma Política Editorial.


la plana:

no encontrado, supuestamente sin restricciones


madrid:

hace falta puntuacion positiva para llegar a la pagina principal


en el otro lado del charco:

argentina:

no encontrado, se sabe que eliminan mucha basura, existe papelera:
http://buscador.argentina.indymedia.org/news/?display=f


bolivia:

no encontrado, supuestamente sin restricciones


brasil:

Serão imediatamente retiradas da coluna da direita as publicações que:

- sejam de cunho racista, sexista ou em qualquer sentido discriminatórias;
- contenham ofensas pessoais;
- façam qualquer tipo de propaganda comercial;
- visem promover algum candidato, candidata ou partido político;
- estejam em oposição aos princípios e valores do CMI Brasil.


chiapas:

no encontrado, supuestamiente sin restricciones


chilesur:

el enlace a la politica editorial no funciona


colombia:

no encontrado, existe papelera:
http://colombia.indymedia.org/news/?display=f


ecuador:

no se me abre bien la pagina


mexico:

Eliminar colaboraciones (artículos o comentarios) sin consultar al autor, si en la opinión de los editores:

* están duplicadas (mantendremos la colaboración más reciente)
* contienen un lenguaje soez y/o con ataques u ofensas a la
* dignidad de las personas.
* incitan a la represión o a la censura en contra de cualquier
* grupo de individuos.
* contiene algún tipo de lenguaje racista,sexista o que intente
* menospreciar cualquier grupo social.


peru:

Bajo esa perspectiva los únicos límites que le son impuestos a nuestra tolerancia los constituyen los de la propia intolerancia presente de modo explícito o implícito en individuos, grupos o discursos que busquen construir, bajo nuevos o viejos nombres aquellas relaciones de poder y jerarquías contra las cuales nos hemos manifestado.


qollasuyu:

no se me abre bien la pagina


rosario:

no encontrado, existe papelera:
http://buscador.argentina.indymedia.org/news/?display=f


santiago:

La censura será aplicada en los casos en que: individuos, grupos o discursos busquen reagruparse bajo relaciones de poder y jerarquías contra las cuales nos hemos manifestado. Así mismo, comentarios o noticias sexistas, racistas, homofóbicas o xenofóbicas que atentan
contra la diversidad. Además se censurará a cualquier individuo o grupo que se exprese por medio de ataques personales y/o cagüines. Las
noticias absurdas que no posean contenido alguno y las incitaciones a formar parte de alguna religión o partido político no son bienvenidas. Por último, las organizaciones funcionales al estado y/o
apoyadas por él, no tienen cabida en este espacio.


sonora:

no encontrado, existe papelera:
http://sonora.indymedia.org/newswire/hidden/index.php


tijuana:

no encontrado, supuestamente sin restricciones


uruguay:

Se ocultarán los artículos y comentarios que impliquen discriminación, es decir que afirmen que un grupo o individuo es superior o inferior a otro por razón de su sexo, raza, religión, orientación sexual, etc. Tampoco se permitirán insultos, amenazas o información demostrablemente falsa. Las denuncias contra personas concretas se ocultarán a menos que pueda entrarse en contacto con su autor.


valparaiso:

Muy raramente alguien abusa de nuestra confianza, anunciando una historia que no corresponde con la finalidad del sitio, en tal caso podemos quitarla.
Re: altre cop indymedia
10 des 2004
M'agrada aquest debat..."stik fart d'insults inapropiats"...et copio el nom, però jo no hem farto mai...tinc Paciencia (Ciència de la Pau...)

Molt d'acord amb tu...però jo crec que lo més important és l'autocensura, és a dir, no caure a l'insult...resultat de l'experiment...qui insulta, no te credit...game over!No el contestem, funciona l'autocensura d'aquesta manera i el tio pesat que no para d'insultar...ja es cansarà!

L'altre cosa, que crec i aporto, es que tinguem un temps limitat (de dies) a l'hora de publicar una "historieta" a la columna "D" dreta. No sé...tres dies, el mateix IP?

Endavant, propostes, i qui tingui la clau, que la faci servir, no?

Salut Revolució i endavant, sempre amb llibertat i com no, d'expressió també!És un fi, no un medi (la llibertat d'expressió)!
Re: altre cop indymedia
11 des 2004
D´acord amb MALGRAT TOT ke kuan he utilitzat la paraula "paranoics" no era la adient,pero en tot cás no ho he volgut fer amb una terminologia psikiatriva o autoritaria(dictatorial).Endavant amb els companys ke fan posible ke el IMCBCN funcioni,perké sense la seva implicació personal no podria funcionar.Salut.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more