Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Antia,ericanisme dels militars - Alfons Quintà
09 des 2004
Les declaracions antinord-americanes del principal militar espanyol -el cap d'Estat major de la defensa, general Félix Sanz-, que vaig comentar ahir, van ser objectivament un fet històric.
Mostren a l'exèrcit espanyol que aquest pot jugar a l'antiamericanisme. Seria una manera de ser ben considerat per l'actual poder polític. Atès que tots els militars del món cerquen lògicament aquesta bona consideració, que els pot ajudar a fer una bona carrera, es pot sospitar que s'ha aixecat una veda que pot atraure molts caçadors.
Els militars que es puguin considerar d'extrema dreta no tindran cap escrúpol a l'hora d'afegir-se a aquesta demagògia, malgrat que hagi estat revifada des de l'esquerranisme primitiu del PSOE. En particular, pel lamentable ministre de Defensa, José Bono.
Ho escric recordant la reiterada fraseologia del franquisme que considerava els Estats Units representants de la "plutocracia internacional" i protectors "del gran enemigo, el judaismo", per dir-ho en expressió de l'almirall Carrero Blanco. (España y el mar, Editora Nacional, Madrid, 1941).
Podria afegir que l'ideari antiglobalització i antiamericà l'ha fet seu l'extrema dreta feixistitzant d'arreu del món.
Pel PSOE, aquest desig de politització, ara estès a l'exèrcit, no és res de nou. Com tots els altres partits, ha practicat una política d'atracció i d'intent de manipulació de sectors que, pel bé de la societat, haurien d'estar allunyats de la política, per poder fer de contrapès respecte a la sempre creixent ambició del poder polític. Penso en els sectors de la cultura (periodistes i mitjans de comunicació compresos), en la judicatura i en el conjunt del funcionariat.
En fer-ho, el PSOE oblida que un dels grans desastres del segle XIX i XX espanyols ha estat la participació activa dels militars en la política. Ara bé, els polítics primitius -i Bono ho és per antonomàsia- encara poden preferir un exèrcit polititzat a un exèrcit allunyat de la política, com ho són tots els de països democràtics.
És incomprensible que davant intents de retorn a un passat tan abominable, marcat per l'intervencionisme militar en la política, encara puguin donar-se fets com el que comento sense que gairebé ningú cridi contra aquest llop, que va existir i pot retornar.


Avui, 09-12-2004

This work is in the public domain

Comentaris

Alfons Quintà, feixista català
09 des 2004
Aquest personatge és famós pels seus articles absolutament neoliberals i contra tot allò que faci olor a revolucionari, amb això no parlo d'aquest article concret, si no de la seva trajectòria.
Re: Antia,ericanisme dels militars - Alfons Quintà
10 des 2004
sempre el mateix no pengis res mes d'aquest payo! que per aixo te el seu diari a mida , aqui no hi cap.

Salut i força!
Re: Antia,ericanisme dels militars - Alfons Quintà
10 des 2004
Quin fàstic de personatge el tal Quintà, jo ja fa temps que passo per alt els seus lamentables articles a l'Avui... és el típic convergent ressentit amb el cul cremat des que van perdre la Generalitat.
Re: Antia,ericanisme dels militars - Alfons Quintà
10 des 2004
>és el típic convergent ressentit amb el cul cremat
>des que van perdre la Generalitat.

Perdona, però això justament no ho pots dir d'en Quintà. En Quintà porta més de 10 anys cagant-se en tothom i això l'honra.

De CiU no n'és ni de conya.

Això sí que podries aplicar-ho a en Joan Oliver, o a en Salvador Sostres, però en Quintà fot uns anàlisis la mar d'interessants. Es pot discrepar més o menys, et pot avorrir més o menys (tot sovint és víctima de l'excés verbal) però és un outsider de debò.
Re: Antia,ericanisme dels militars - Alfons Quintà
18 gen 2005
Aquest personatge és un dels més grans demagogs que han escrit articles d'opinió. Una màquina estereotipadora que quan li convé posa tot en un mateix sac o quan no fa distincions que no s'aguanten ni amb pinces.

Crec que li deparà un bon futur ara que l'Avui ha estat comprat per Planeta (principal accionista del diari la Razón.
Sindicat