Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Comentari :: indymedia
Indymedia dels moviments?
08 des 2004
Es molt interessant treure el debat del que es Indymedia-Barcelona i quina utilitat te com a eina dels moviments socials (que es pel que havia nascut) perque s’ha arribat a uns nivells com a minim inacceptables.
En un primer lloc, caldria preguntar-nos: qui/que es Indymedia? els administradors-voluntaris (o com li vulgueu dir) o la gent que fa possible l’existencia de la propia eina, es a dir, tots aquells i aquelles que participem quotidianament i col.lectivament en l’elaboracio de noticies, en la creacio de debat, en la contruccio de discurs...?
La frontera entre el dins i el fora, la democratitizacio de les eines dels moviments socials, no poden quedar relegades a la tradicional i conservadora concepcio del “qui no ve cada dia a les reunions, no te dret a opinar�. D’aquesta manera, doncs, crec que el mes sa per Indymedia seria que la discussio sobre el que es i com a de ser la propia eina fos oberta, i a traves de diferents mecanismes (no nomes amb una assemblea presencial per consens –quina obsessio amb la cultura del consens!-), al conjunt de moviments socials que l’utilitza, i en aquest cas es l’ambit dels Països Catalans (tot i el desafortunat nom centralista d’Indymedia Barcelona).
En segon lloc caldria deixar clar que hi ha certs elements que son previs a qualsevol tipus de discusio. La no acceptacio d’insults, de difamacions, de linxaments personals... es quelcom basic i que no ha de cabre en cap instrument comunicatiu, i menys dels moviments socials. I aixo no es censura, es una questio de respecte minim. Els primers douments que es van generar quan va neixer la xarxa d’Indymedia ho deixaven molt clar.
A veure si s’anima aquest debat. El que si que es cert, es que si Indymedia Barcelona continua d’aquesta manera acabara essent una eina no dels moviments socials sino contra els moviments socials (creant tensions on no hi son, provocant conflictes entre grups quan quotidianament sempre han treballat junts...).

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

Re: Indymedia dels moviments?
08 des 2004
Es verdad que esto, que tendría que ser un lugar para las noticias y para el debate, se convierte en una perrera a la que van a ladrar todos los fanáticos, y en la que vomitando exabruptos subliman unos cuantos -cada vez más- sus frustraciones. Han convertido Indymedia en un simple y puto campo de fútbol, en el palacio del berrido, del insulto, del linchamiento; algunos han hecho de esto una especie de iglesia de lo políticamente correcto (otra política correcta, pero política correcta, al final) y quien se sale de lo políticamente correcto es simplemente vapuleado, corrido a injurias sin mayor análisis de lo que dice.

Vienen unos a cagarse en los guarros; otros, a cagarse en los fachas; los de más allá en los nacionalistas; des de acullá en los anarquistas.

Esto no sirve para nada.

No interesa.
Re: Indymedia dels moviments?
08 des 2004
Estoy muy de acuerdo con los dos, pero sería mejor centrarse en el primer punto que el otro está ya muy sobao(o no...), saber quienes son los que administran indymedia, seleccionan los contenidos, toman decisiones sobre la forma del medio,...


Nunca he visto que este medio este abierto a la gente más que para insertar noticias en la columna derecha, nunca he visto un comentario animando a la gente a la asamblea(quizá esto falla en muchas "organizaciones").

Decir que creo igualmente que indymedia es una gran herramienta informativa y de movilización pero nunca viene mal mirar hacia donde vamos.
Re: Indymedia som totes, treballa amb IMC-Barcelona !!!
09 des 2004
Entonces te equivocas:

1. Lee el "Qui som?": http://barcelona.indymedia.org/mod/info/display/suport/index.php

2.

3. http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/88484

4. http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/65213

5. http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/90051

6. http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/135578/index.php

7. http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/139532/index.php

8. Ens calen traductors, necessitem traductors! http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/129974/index.php

Preguntes freqüents:
http://docs.indymedia.org/view/Global/FrequentlyAskedQuestioncat
Re: Indymedia dels moviments?
09 des 2004
Nunca he visto que este medio este abierto a la gente más que para insertar noticias en la columna derecha, nunca he visto un comentario animando a la gente a la asamblea(quizá esto falla en muchas "organizaciones").

Esto es sencillamente falso. Estas aprovechando un espacio de debate muy interesante que ha abierto una usuaria para meter cizaña sobre un tema que "es mentira".

Estás actuando como los trolls para decir una falsedad, indymedia siempre anima a aquellas que quieran colaborar a venir a cualquier asamblea, pero este no es el tema, así que no voy a caer en tu juego.

troll
Re: Indymedia dels moviments?
09 des 2004
cada vegada hi ha més gent que vé a indymedia a fer mal, i saben molt bé com fer-ne, per on atacar i quins discursos utilitzar... em refereixo als feixistes disfrassats que entren aquí dia si dia també per confondre i extendre tòpics. Per tant ens hauriem de plantejar una solució a aquest problema, jo la tinc molt clara... la eliminació d´aquest tipus de notícies, que es veuen clarament. Nosé qui hauria d´actuar, suposo que els administradors... si em llegiu jo us demanaria que obrissiu un debat o una votació vinculant sobre aquest tema per a veure què en pensa la resta de la gent que entra però que escriu poc, i així vosaltres prendre les mesures oportunes i desencallar això d´una vegada.
Re: Indymedia dels moviments?
09 des 2004
yo meter cizaña?para nada, simplemente tenía unas dudas y ya me han respuesto, pues de puta madre, todo aclarado.

Entro habitualmente y yo precisamente sudo bastante de hacer el gilipollas insultando o llevando debates que no van a ningún lado, espero que quien tenía las mismas dudas que yo se las hayan aclarado

salud
Re: Indymedia dels moviments?
09 des 2004
be, jo nomes voldria sotoliniar un aspecte de la primera usuaria: no oblidar-nos del tema del respecte, no en el sentit de "bona conducta", sino com a principi per comencar els canvis socials que volem desde nosaltres mateixos i la nostra practica i vida quotidiana; aixi ho fem quan no anem a comprar a grans superficies, quan evitem el consum, quan intentem ocupar, etc., i tambe ho hauriem de fer en les relacions humanes i propugnar-ho des d'aquesta pagina. La rabia i els comentaris agressius (el 90%?)no son la cultura que volem per a la nostra societat i per aixo son denunciables. Jo acostumo a fugir d'aquests espais carregats de violencia verbal (encara que hi torno sovint, que he de fer...) pero suposo que per molta gent aixo en un fre al seu activisme. Be, i ja se que amb aixo no soluciono res, pero de tecnologia no en se i a BCN no hi soc mai. Petons i gracies per la vostra activitat
Re: Indymedia dels moviments?
09 des 2004
perdona, alomejor estoy un tanto susceptible

maría
uns apunts sobre actituds
09 des 2004
ja se que emprenyara, pero no vull deixar de dir un parell de coses.

Segurament pq soc burro encara no se quan i a on es fan les assemblees. Dit aixo, vull afegir un parell de coses.

Es d'una logica gairebe mecanica que un mitja que es defineix per la seva "virtualitat" (informatica vull dir) l'assistencia a assemblees i altres formes d'organitzacio "presencial" no es corresponguin ni de bon tros amb el gran volum de persones que participen al mitja. Imc es moltes coses, pero la seva gran aportacio (i ho subrratllo) es de fer de punt de trobada "virtual", aprofitar Internet etc. L'assistencia presencial MAI sera la mateixa que la participacio a un Ateneu per exemple. Es més entre tots i totes hem de potenciar que aquesta participacio "virtual", BASE del mitja, sigui alla on hi hagi la capacitat de decisio. Mai en els "tecnics" o organismes aliens a la BASE, que es la participacio de tots i totes.

Es obvi que el mitja necessita de tecnics. No sere jo el que desmereixi la feina de ningu. Pero el comentari ve en relacio a que veig moltes vegades gent que estira les orelles dels altres. No veniu, no feu, etc.

N'hi havia un que deia que en tota revolucio, quan hi ha fam, fan falta policies que controlin les cues (era l'exemple que feia servir aquest paio per explicar com es genera la burocracia). No, no vull comparar a ningu amb aquesta gent. Només és, tambe, una estiradeta d'orelles. Pero des de l'altre canto.

La base del mitja no pot ser mai ni les assemblees ni molt menys "tecnics". Si aixi es genera o es creu, es creu en l'existencia d'uns gestors, els pencaires, els compromesos etc (es pot buscar molts epitets i ideologies que justificaven aixo) i la plebs que no participa prou, no ho te clar prou etc. Tampoc es tracta de tenir "secretaris" -en ambdos sentits-: cal participacio i rotacio a tots els nivells.

Precisament, ara que hi ha gent que parla tant de xarxes difusses, multituds i altres virgueries conceptuals (jo soc més carca i encara crec que a la llarga allo important son les faves comptades de la militancia organitzada, i tenint en compte aixo) el que cal es potenciar la capacitat (d'accio i decisio) d'aquestes noves xarxes i els nous mitjans.
ah
09 des 2004
i cremades i perdua de nervis n'hi ha a per tot, i quan es penca, encara mes
Re: Indymedia dels moviments?
09 des 2004
No,sé...doncs ja sé algo...

El meu diari personal, la meva experiència íntima amb indymedia...

Jo, declaro, que entro a indymedia a informarme...

També declaro que entro a indymedia a contrastar opinions...la meva amb la dels altres...

Segueixo declarant que molta gent entra a indymedia, no a construir, sino a destruir...aqui inclueixo, els "trolls" de la caverna que insulten (no els que tenen diferent opinió que tu)...

Tindre diferent opinió que jo és respectable, encara que l'opinant contrari a mi, sigui seguidor de Pio Moa o del mismissim Franco Bahamonde...

La censura no serveix, l'autocensura...si!

A mi, per exemple (és la 20a vegada que ho dic), m'han censurat a Espanya2000...no fem com ells, escoltem-los, encara que de vegades sigui molt obvi lo que diuen en el sentit que confirmin les nostres idees!

Ara, això si...jo faria un "filtre", en el sentit de que un mateix "nick" o "IP" o lo que sigui, no pogués penjar, a la columna oberta de la dreta més d'una noticia...alo dia per exemple, cada dos dies...altre exemple...

D'aquesta manera, ningu, independentmedia de les seves idees, pugui abordar el vaixell amb comentaris i fent que la nau, s'escori a la dreta per la cantitat d'egocomentaris a la columna dretrana...ahi...és que la dreta se,pre té problemes!

Bueno...aquest és el meu diari d'abord...encara diria moltes més coses, però per avui...res més..

Salut Revolució i endavant amb indymedia, els que tiren del carro, els que van pujat a ell i ajuden a que d'altres pujin i que caray, també als "trolls de les cavernes" que intoxiquen però que fan que trobem bons i molt bons antídots contra aquestes enfermetats, que existeixen i existiran!
Sindicato Sindicat