Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
El Tuning Show abans en angles que en catala!
06 des 2004
Els saló Barcelona Tuning Show, organitzat per Fira de Barcelona i Motor Press Ibérica (amb seu a Barcelona), i dedicat a la personalització de vehicles i car àudio, presenta una pàgina web en castellà-espanyol i anglès, però no en català, tot i ser un saló celebrat a Barcelona per organitzadors catalans o amb seu a Barcelona.
pan.png
El Consell General de Fira de Barcelona està presidit per l'alcalde de Barcelona, Excel·lentíssim Sr. Joan Clos i Mateu, i té com a Vicepresident Primer l'Honorable Sr. Josep Huguet i Biosca, membre de l'executiva d'ERC i Conseller de Comerç, Turisme i Consum.

http://www.bcntuningshow.com
Mira també:
http://www.cal-llengua.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El Tuning Show abans en angles que en catala!
06 des 2004
¿Significa esto que no te importa de lo que va la fira? y que ¿estarías de acuerdo con ella si se hablara el catalán?

puffffff
Re: El Tuning Show abans en angles que en catala!
06 des 2004
Això és el que volem? que es fagin fires de "tunning" però en català?

La defensa de la llengua és important però potser en aquest cas (i en d'altres) hauría de primar la crítica a una moda que ens avoca al consumisme per a personalitzar el nostre cotxe, no creieu?

En aquestes situacions recordo les paraules d'un col.lega que presagiava (de forma hirònica) que al final acavarem demanant que sen's torturi en català, en comissaries catalanes del català cos dels mossos d'esquadra.

Ah,i aquests no són ni excelentíssims ni honorables... són butiflers i enemics del poble.

Salut.
Re: El Tuning Show abans en angles que en catala!
06 des 2004
La qüestió no és cap de les que haveu dit als comentaris... la qüestió és A SANT DE QUÉ HAN DE FER UN ESDEVENIMENT A CATALUNYA EN ANGLÉS I NO EN CATALÀ?... que sembleu curts!

Volem que el català tinga les mateixes condicions que el castellà o l'anglés, a Catalunya i al món.
De mica en mica, home!
Re: El Tuning Show abans en angles que en catala!
06 des 2004
a més, qué pasa?, que perque a vosaltres no us agradi el Tunning no ha d'existir?... sou uns dictadors de collons!
Re: El Tuning Show abans en angles que en catala!
06 des 2004
O sigui que som curts i dictadors....

-Dictadors per tenir la convicció que la moda del tunning respon a una bogeria consumista, dirigda al cotxe, que ens volen vendre com prolongació de la nostra masculinitat... Moda que a part de ser cutrissima no és res més que una estratègia d'alienació més.
A mi no, no m'agrada, ho trovo pèssim, ho compararía amb l'imbecilitat de personalitzar el telefon mòbil (tant si és amb el toro, amb el burro o amb una estrella porno).
No dicto, nomès exposo que ens volen temorosos, submissos, tranquilets, alienats i sobretot idiotitzats... molt idiotitzats.

-Curts perqué no ens estranyem de que uns burgesos catalans no utilitzin el nostre idioma, perqué no ens estranyem de que per ells sugui més important l'obtenció de beneficis que el que hauría de ser un fet normal com l'utilització del nostre idioma.

Està clar que si estiguèssim en una situació de "normalitat" viuriem plenament en català, però jo no anava per aquí... i qui ho hagi volgut entendre ho haurà entès.

P.D. A la merda els seus superalerons, les seves llanties extra brillants, les seves discoteques mòbils i les seves llumetes de neo. Cutregen per tots cantons. "Muerte por tunning".

Salut.
Re: El Tuning Show abans en angles que en catala!
06 des 2004
I si en comptes d tenir conexio adsl com molts k diuen molt i fan poc, prefereixo gastarme 40 euros al mes en modificar el meu cotxe k?
Sembla k amb la conya d k no és prioritari molts aprofitenb per tirar enrrera el catlà, el mateix k amb les seleccions.
kina vergonya.
Re: El Tuning Show abans en angles que en catala!
06 des 2004
Si, realment a mi també em fa molt a vergonya.

Jo dic el que penso i faig el que bonament puc (com tothom suposo).
No tinc adsl, encara que com tothom engreixo i sustento aquest sistema, per molt que no vulgui. Intento tenir les mínimes contradiccions possibles entre les meves convissions i la meva existència.


Pel que fa al tema del català i les seleccions:

L'ús del català si que el considero un tema prioritari (encara que no ho hagi deixat molt clar entre les meves descualificacions al tunning), però volía fer reflexionar al personal sobre si volem ser un país capitalista com els altres, perqué volguem o no el llenguatge fa el discurs.

Pel que fa a les seleccions (i preparantme per quan us tireu sobre la meva jugular), no; no ho trovo un tema prioritari. Considero que sería un signe de normalitat d'un poble lliure.
De totes maneres ho trovo una reivindicacció honesta, encara que tinc les meves reticències: Que no ens vulguin fer caure en el perany de que amb les seleccions ja està tot fet. Perquè que jo sàpiga unes seleccions catalanes no implicarien cap canvi ni en la situació de la classe obrera ni en la situació d'opressió del nostre poble. Tant de bó fos tant "fàcil".

Ah, "ben dit"; em sembla ke jo no he dit a ningú amb que s'ha de gastar els diners. Tu gastetel's en makejar el teu cotxe que jo mel's gastare en pagarme el sotre.

Salut.
Re: El Tuning Show abans en angles que en catala!
06 des 2004
és dir, el model consumista, imperant i majoritari i hegemonic, que es faci en espanyol....
no embrutessimm i barregessessim el català i el consum, no fos cas que aquesta llengua deixés de ser tan revolucionària com ara ho és. Fantastic raonament, oi'

menys romanços, que el català a tot arreu el volem. Com ciutadans tenim que lluitar pels nostres drets linguistics més elementals. Ni diglossia, ni assimilació ni substitució! En català a tot arreu i en tot l´ambit linguistic.

Salut
Re: El Tuning Show abans en angles que en catala!
06 des 2004
Llibertat de Mercat i Mercat Lliure ??

A Catalunya no hi ha mercat: el que hi ha es simplement suplantacio del mercat per part d'un estat omnimode. La llengua espanyola i l'estat espanyol viuen d'ocupar l'espai que hauria de tenir el nostre mercat.

Es simple i facil d'entendre. Es tracta de vendre llibres espanyols en espanyol a catalans. O cotxes, o assegurançes, o hipoteques.O films espanyols o doblats a una especie d'espanyol "para catalanes" creada pel franquisme a catalans --un tipus d'espanyol que no serveix per a parlar a Mexic, per cert. O qualsevol producte de signe cultural a catalans.

Primer es prohibeix tota manifestacio en catala. Despres es prenen els llocs de control de la industria editorial, cinematografica, televisiva i informatica. Previament s'han d'haver controlat els diaris i els altres mitjans, i en especial la radio (encara record "radio nacional de espana, centro emisor del nordeste...").

Com que no saben treballar, depenen d'algun espaviladet. Un que arriba "con botas de montar, y el latigo en la mano" a Barcelona el 26 de gener de 1939. S'hi casa i viu d'ella i de la familia d'ella fins que un amic tambe falangista li fa un credit estatal a interes zero. Com que no sap llegir i no sap que ha de fer (els qui feien i venien llibres son tots morts o a l'exili) acaben recordant-li que els catalans, per ell sempre "catalanes", tenen llibres per "decorar" el menjador de casa. Aixi que els vendra enciclopedies --havia vist llibres cremant, a milers, davant la casa de Pompeu Fabra a Badalona i davant milers d'altres cases catalanes, abans: recorda la forma que tenien.

els cotxes, i els carros, tene millor sortida en espanyol, i en anglès,, Resultats: ara tots els Lares i Polancs depenen de nosaltres. Telefonica fa dos tercos del seu negoci a Catalunya, Mallorca, Eivissa i Valencia sempre incloses. Mal negoci. Molta de feina tindreu per a destruir i dividir i controlar. El setanta per cent dels llibres produits a l'execrable regne d'eCspanya son comprats per catalans. Mal negoci. El noranta per cent dels viatges a fora d'aital esperpentic reialme son fets i pagats per catalans. I els racistes espanyols, valgui la redundancia, no viatjau ni en sabeu ni us ho imaginau --tan sols sabeu fer veure que ens dieu que hem de viatjar, i tota la vostra vida us la passau fent veure que sou tot lo mon i que podeu donar consells. Mal negoci. El setanta cinc per cent de les exportacions industrials espanyoles son productes manufacturats al Principat, alguns amb etiqueta mierdalenya --pero es igual: ells ja saben que pagam sense manar, aixi que no ve d'aqui: ningu no es molesta a pensar en una eina feta a Granollers pagant imposts a Madrid. Mal negoci. I dels ingressos turistics... la familia saudita i els americans desviats pertinacment a Torremolinos no compten gaire: el vuitanta per cent paren a la Catalunya cispirinenca, que va de Portbou a Torrevella. Mal negoci. El vostre pais es un desert i un conjunt de ciutats i regions assistides, per nosaltres o pels europeus, i no sabeu fer res de bo. Mal negoci. No puc recordar un sol espanyol capac de tenir una sola conversa amable amb qualcu, i mirau que n'he coneguts! Mal negoci.

No us preocupeu. Guanyarem. L'unica cosa que passa es que hem d'aprendre a perdre l'interes en el que diuen ells, els eCspanyols, com els espanyolitos racistes i mentiders, que no tenen cap moral enlla de l'utilitarisme de voler-vos controlar el pensament amb el tuning del pebrots. Ells s'interessen tan sols pel que dieu vosaltres, amics, i no tenen cap discurs. Us suplanten: pretenen fer veure que son ells els qui compren i paguen, pero a l'hora de la veritat tothom sap qui es qui apoquina.

Aixi que: LLIBERTAT. Ni comprar ni vendre a tercers cotxes, vi, menjar, mobles, sabates, roba, electrodomestics, llibres, cinema, televisio, radio o musica eCCCCCCspanyols. Com si no existissin. I no hi aneu MAI, a la fira tunin (a mi, no m'han convidat).
Re: El Tuning Show abans en angles que en catala!
06 des 2004
si no t'agrada el tunning no facis res, felicitats, enhorabona.. no t'agrada el tunning!!!

Però, si us plau, deixa en pau a qui verdaderament li agradi... aixó si, que tothom puga triar les seues aficions, pel·lícules, productes capitalistes, llibres i esdeveniments lucratius en el seu idioma.

Igualtat. Per a tots o per a ningú.
Re: El Tuning Show abans en angles que en catala!
07 des 2004
iros a cagar con el catalán, penosos. Eso es defender el catalán? aprender de los vascos
Re: El Tuning Show abans en angles que en catala!
08 des 2004
No aborreix estar sempre parlant del mateix?,no teniu res millor que fer?Penseu si realment té sentit aquesta guerra de identitats;de que vos pot servir a la vostra curta existencia?.
Segurament hi han coses mes interesants en aquesta merda de mon...o no?
Re: El Tuning Show abans en angles que en catala!
09 des 2004
ni eeuuropa ni ppsoe
Re: El Tuning Show abans en angles que en catala!
15 oct 2005
los carros yunin son lo mejor
Sindicat Terrassa