Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Editorial del Periodico sobre Constitució Europea
03 des 2004
Evidentment ja sabíem que El Periodico estarà a favor de la Constitució Europea, però poden amagar el gan descontent de molta gent amb una Constitució que entronitza l'Europa neoliberal, dient que l'esquerra euroescèptica és poca i desorganitzada, perquè els que estem en contra de la Constitució no ens fem notar prou, i llavors poden mentir així. Vinga, ens hi hem de posar!!!!!!!!!!!!
EDITORIAL

França obre el debat

El sí del socialisme francès a l'Euroconstitució alleuja l'Europa política i encarrila la ratificació

El PS francès consolida Hollande amb el 'sí' a la Constitució europea

Un Zapatero francès per al 2007


Els socialistes francesos s'han pronunciat a favor de la Constitució europea. El gran debat de la UE arrenca amb bon peu per als partidaris del sí, és a dir, per als que creuen --com creu aquest diari-- que amb aquesta Constitució, per insuficient que sigui, per molts caps que deixi per lligar, per moltes timideses que amagui, Europa fa un pas endavant en la seva integració.
La clau interna francesa del referèndum apunta que el primer secretari del PS, François Hollande, guanya la seva arriscada aposta. Ha donat una bona empenta al sí i es consolida com un líder de futur enfront dels vells dirigents del seu partit que, com Laurent Fabius, havien abraçat l'euroescepticisme testimonial d'esquerres.
El socialisme francès ha donat exemple de com hauria de discórrer el debat a la resta de la UE: amb un intercanvi seriós d'arguments, amb participació popular i amb preses de posició compromeses dels dirigents. El panorama s'assembla poc al d'Espanya. Aquí la coincidència en el sí de PSOE i PP, unida a la inexistència d'un euroescepticisme organitzat, semblen fer superflu el debat o el cenyeixen a matisos partidistes plantejats amb més oportunisme que lògica, com passa a Catalunya, per les altres formacions.

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa