Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: guerra
Tarragona, patrimoni de la pau. Fora el JFK, fa olvan tacats de sang inocent
02 des 2004
Tres companys de la coordinadora Tarragona patrimoni de la pau s’encadenen al balcó de l'ajuntament per defensar el no a la guerra, o sigui no als vaixells de guerra al port de Tarragona, amb motiu de la visita (per quart cop) del JFK
Vaixell3.jpg
jfk_01tarragona.jpg
ADHEREIX-TE A LA CAMPANYA !

Titol: Fora vaixells de guerra del port de Tarragona
Finalitza: 2004-12-31

Destinatari de la petició:: Joan Miquel Nadal i Malé . Alcalde de l'Ajuntament de Tarragona
Text de la campanya:
Tarragona acull regularment en el seu port vaixells militars de l'OTAN sense cap control sobre el seu tipus d'armament i amb la possibilitat que alguns siguin de propulsió nuclear.
L'Alcalde de la ciutat, Joan Miquel Nadal, i el President de l'Autoritat Portuària, Lluís Badia, han realitzat força gestions amb autoritats militars a Washingto (... mes)

http://www.campanyes.org/Fora_vaixells_de_guerra
http://www.fut.es/~tgnapau/
Mira també:
http://www.campanyes.org/Fora_vaixells_de_guerra

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Tarragona, patrimoni de la pau. Fora el JFK, fa olvan tacats de sang inocent
02 des 2004
El veterano portaaviones norteamericano USS «John F. Kennedy» (CV-67) atracó ayer día 30 de noviembre en el puerto de Tarragona.

01/12/2004 · Texto y fotos de Javier Sánchez




Se trata de la tercera visita del buque a esta ciudad catalana, donde toda su tripulación podrá disfrutar de unos días de descanso tras permanecer varios meses en el Golfo de Arabia. Un total de 5.300 personas, de las que 1.800 pertenecen al grupo aéreo embarcado, visitarán Tarragona y Barcelona hasta el próximo sábado día 4 de diciembre, en que reanudarán su viaje de regreso a los Estados Unidos.

En esta ocasión el buque transportaba un total de 70 aviones siendo el último despliegue de los interceptadores F-14 Tomcat, que serán sustituidos por los nuevos F-18F Super Hornet.

Por motivos de seguridad el «Big John» atracó en el muelle de Andalucía, alejado de la ciudad, no habrá visitas a bordo. Las imágenes que acompañan esta información fueron tomadas durante la visita concertada para los medios de comunicación en el día de ayer, y en la que RevistaNaval.com estuvo presente.

--------------------------------------------------------------------------------
USS «John F. Kennedy» (sitio web oficial)

http://www.nol.navy.mil/homepages/cv67/


USS «Enterprise» en Cartagena (14/02/2004)

http://www.revistanaval.com/fotonoticias.php?album=E

http://www.revistanaval.com/
Re: Tarragona, patrimoni de la pau. Fora el JFK, fa olvan tacats de sang inocent
02 des 2004
El govern municipal no desallotjarà els encadenats a l'ajuntament en protesta pel JFK

Aregio defensa que el consistori no té competències sobre l'arribada de vaixells de guerra

Els tres joves que es van encadenar dimecres al balcó de l'Ajuntament de Tarragona en protesta contra la presència del portaavions John F. Kennedy al port de Tarragona seguiran allà fins dissabte si no protagonitzen cap incident. El portaveu del govern, Joan Aregio, va voler deixar clar que l'acceptació de vaixells de guerra al port no és competència de l'Ajuntament, sinó de l'Estat i de l'Autoritat Portuària, i va acusar el PSC de fer una «maniobra de distracció» sobre qui en té la responsabilitat. Ballesteros va recordar que l'Ajuntament va negociar que Tarragona fos una base permanent de vaixells de guerra.

El convergent Joan Aregio va manifestar ahir que era «estrany» que els tres joves de la coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau s'hagin encadenat a l'Ajuntament i no a la Subdelegació del Govern o al Port, ens que sí que tenen capacitat de decidir si s'acull o no un vaixell de guerra. Aregio va afirmar que és «qui té la potestat de dir com es fan les coses qui incompleix la moció» que es va aprovar el 10 de febrer a l'Ajuntament de Tarragona en contra de la guerra. Els partits de l'oposició (PSC, ERC i ICV) creuen que és incoherent que CiU doni suport a l'arribada del vaixell després d'aquesta moció, que va ser aprovada per tots els grups excepte el PP. D'altra banda, Aregio va negar que l'Ajuntament hagi subscrit mai cap tractat internacional per admetre vaixells al port.

Seu permanent de vaixells
El portaveu socialista, Josep Fèlix Ballesteros, va recordar que l'alcalde Joan Miquel Nadal i l'anterior president de l'Autoritat Portuària, Lluís Badia, van anar a Washington a «negociar que Tarragona fos la seu permanent d'aquestes flotes». «És evident que el PSC s'ha compromès que la situació es redreci», va afegir.
Socialistes i convergents van subscriure el 1997 un acord pel qual l'Ajuntament no posava inconvenients en el fet que «vaixells de països de l'OTAN fondegin la ciutat».
Els joves de l'entitat pacifista estaran encadenats a l'ajuntament fins dissabte, dia en què el vaixell marxarà del port cap a Florida. Des d'ahir, hi ha més controls per entrar al consistori i estan barrats els accessos que porten al balcó, on són els nois.

http://www.vilaweb.com/elpunt/noticies/noticia-958567.html
Armes de destrucció massiva, de nou, al port de Tarragona
03 des 2004
Des de 1997, si més no, Tarragona rep visites de vaixells de guerra de la Marina dels EUA i de l’OTAN. Vaixells que, malgrat la propaganda militar, no són més que eines sofisticades i cares per matar i destruir. Les visites, a més, no generen cap pregunta en relació a quina mena d’armament porten o quina mena de combustible utilitzen.

L’Alcalde de la ciutat, Joan Miquel Nadal, aleshores membre de la Comissió de defensa del Congrès de Diputats, i el, també llavors, president de l’Autoritat Portuària, Lluis Badia, tots dos de CiU, van celebrar aquestes visites i van realitzar força gestions, fins i tot a Washington perquè Tarragona esdevingués seu logística d’aquests vaixells.

El clima de mobilitzacions contra la guerra de principis del 2003 van comportar que el Consell Plenari de l’Ajuntament de Tarragona declarés Tarragona, ciutat contra la guerra, la qual cosa (per fer-nos una idea de la mena de compromís adoptat) no va impedir que el mateix 15 de febrer de 2003, mentre la ciutadania es manifestava contra la imminència d’una agressió (com totes) il·legal, il·legítima i immoral, es descarregués material militar al port.

Les visites dels vaixells de guerra han esdevingut quelcom habitual en la vida de Tarragona i han anat ampliant la seva àrea d’influència, afectant, a més del port, el proper aeroport, centres cívics i escoles. Aquest fenòmen, que ens converteix en objectiu militar, presenta una visió “normalitzadora� d’aquesta presència, paralel·la a les polítiques governamentals que pretenen convèncer la població que els exèrcits són necessaris pel manteniment de la pau quan, com mostra el cas d’Iraq, és ben be tot el contrari. A Iraq, per exemple, no hi ha hagut armes de destrucció massiva ni terrorisme fins que ha aparegut l’exèrcit americà amb els comparses de torn.

El canvi de govern del 14M va il·lusionar algunes persones al comportar la retirada de les tropes espanyoles d’Iraq. Però la realitat s’imposa, i ho fa mitjançant l’increment dels pressupostos militars, l’enviament de soldats a Afganistan i Haití, cel·lebracions bel·licistes i desfilades militars; posant de manifest com moltes declaracions no són més que retòrica buida de contingut que no comporta cap mena de compromís en la promoció i defensa de la pau.

A Tarragona, entre vaixell i vaixell, hem vist com la declaració de Tarragona ciutat contra la guerra ha esdevingut paper mullat i també com cap grup polític aborda les propostes de la Coordinadora per impulsar una cultura de pau. Mentrestant, un nou president de l’Autoritat Portuària (que l’any 1997, formant part de la Comissió de Govern de l’Ajuntament, donava el vist-i-plau a la primera visita del JFK) manifesta que no pot fer cap declaració contra aquestes visites perqué l’APT està regida per un Consell d’Administració que funciona amb criteris empresarials i no vol ser la riota dels seus membres.

La pau és quelcom massa important per deixar-ho en mans de militars, governants i empresaris i comporta l’educació i participació de la ciutadania i les noves generacions, pressupostos per la difusió de la cultura de pau i per a despeses socials enlloc de militars.

Al port hi ha una arma de destrucció massiva. Armes com aquesta estan destruint Iraq i, més concretament aquests dies, Fal·luja i a Tarragona seran visitades per grups d’escolars (Diari de Tarragona del 29/11/2004).

Qui vulgui visitar el JFK que ho faci i qui vulgui assistir a la recepció de dimecres que hi assisteixi però que no enredi ni dissimuli aquest fets.

Josep Maria Yago Suau
Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau

http://www.pobleviu.org/modules.php?name=News&file=article&sid=270
Fora assassins dels carrers de Tarragona!
03 des 2004
Tres membres de la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau es van encadenar ahir tarda dia 1 de desembre, al balcó de l'Ajuntament de Tarragona, hi van penjar una pancarta amb el lema "Fora vaixells de guerra del Port de Tarragona" i hi hissaren una bandera de la coordinadora pacifista. Els antimilitaristes pretenen mantenir-s'hi durant els quatre dies que el portaavions nord-americà JFK estarà a la ciutat descansant després de bombardejar Iraq.

Aquesta és una nova acció dins la campanya per aconseguir que els vaixells de guerra dels EEUU i de l'OTAN deixin de fer parades al port de Tarragona.

Cada dia, a les vuit del vespre, tothom a la plaça de la Font de Tarragona, assemblea popular per veure com s'afronta el dia. Tot el dia, permanències, música i cultura contra la guerra a la plaça de la Font de Tarragona.

Reproduïm el text d'una de les octavetes que ha distribuït la Coordinadora en el transcurs del tancament al balcó de l'Ajuntament de Tarragona. Tancament que a aquestes hores continua amb la intenció d'arribar a dissabte.

ASSETJATS PER LA GUERRA

L'exèrcit americà està desplegat a Tarragona. Torna als Estats Units després del seu Tour de la Mort per Iraq, allà on està naixent una nova democràcia a cop de míssil i bales, de mort i destrucció. Aquests assassins estan descansant a la nostra ciutat i no els volem ni aquí, ni enlloc.

Avui ens toca als/les tarragonins/nes estar assetjats. Per aquest motiu estem al balcó de l'Ajuntament, per visualitzar permanentment aquesta invasió militar, aquesta complicitat política, amparada en el silenci, que les autoritats locals, autonòmiques i estatals tenen amb assassins que fan por, però, sobretot, fan fàstic.

Protestem amb els nostres cossos perquè ens vegis; amb les nostres veus, perquè ens escoltis; amb les nostres paraules perquè ens llegeixis; i, sobretot, perquè vinguis i ajuntem totes les veus per cridar: No a les guerres! No als vaixells de guerra al port de Tarragona! Ni a Tarragona ni enlloc!.

A partir d'avui i fins dissabte farem cada dia a les 20 h. una Assemblea a la Plaça de la Font. A partir de les 17 hores tallers (objecció fiscal, despesa militar, etc.), actuacions musicals, recollida de signatures, distribució de material....

http://www.pobleviu.org/modules.php?name=News&file=article&sid=272
Fora assassins dels carrers de Tarragona!
03 des 2004
Els assassins, per molt que siguin professionals, són assassins. Facin els seus crims a casa nostra o els facin a l’altra banda de món. Utilitzin mètodes rudimentaris o més tecnificats, són assassins. Són assassins els qui, obeint ordres o per iniciativa pròpia, posen o tiren bombes que malmeten la vida d’una, dues, tres o cent mil persones.

Són assassins els qui, vesteixin bruts i llords o mantinguin una pulcritud enlluernadora en l’atuell, maten altra gent obeint els seus instints o les ordres d’altri. Són assassins els qui fan ofici de l’assassinat d’altres éssers humans i els qui només maten de tant en tant. Són assassins els qui maten entrenats per fer-ho de la mateixa manera que ho són els qui maten sense cap mena d’entrenament.

La premsa ens informa que els assassins obedients de la flota nord-americana estan de descans a casa nostra, a Tarragona, per reposar després de l’orgia de mort i destrucció que els ha portat a llençar 27.000 quilos de bombes damunt d’Iraq. No un ni dos ni tres ni cent ni mil. No. Vint-i-set mil quilos. Vint-i-set mil quilos que han servit per assassinar (és aquesta la paraula que defineix el que fan el assassins) més de 100.000 persones fins ara. Ells i els altres assassins de l’Iraq, els que es justifiquen en una lectura extrema de la religió islàmica.

Els assassins que passegen aquests dies d’hivern pels carrers de Tarragona van vestits de bona gent, somriuen, s’emborratxen, fan llargues cues davant de les botigues de menjar ràpid i dels prostíbuls de la ciutat i exhibeixen els seus cossos modelats per la Rambla, el Moto Club, la plaça de la Font o l’estació de Renfe. Però no són com nosaltres. Són assassins, professionals de la guerra que estan entrenats per matar altra gent, altra gent que són tan pobres o potser més que ells.

Entre nosaltres, l’absoluta majoria de la població de Tarragona que mai no hem matat ningú ni volem fer-ho i els qui –segons Nadal i la seva colla- ompliran les butxaques dels botiguers amb la seva presència hi ha una diferència fonamental. Nosaltres no hem trencat la barrera ètica que separa les persones dels assassins, per això els demanem que desertin, que deixin l’exèrcit, que deixin la guerra, que deixin d’obeir ordres que els porten a negar la seva part humana dia sí i dia també i es reinsereixin a la societat, al món de les persones normals, dels qui tenim l’ètica humana -en les seves més diverses formes- com a referent.

Soldats que veniu a Tarragona, deserteu de l’exèrcit que us allunya de la possibilitat de ser éssers humans com la resta.

Ciutadans i ciutadanes de Tarragona, mostrem el nostre rebuig a la presència d’assassins pels nostres carrers. Convidem-los a la deserció.

Ciutadanes i ciutadans de Tarragona, mostrem la nostra disconformitat amb la presència de vaixells de guerra al nostre port.

Jordi Martí Font, secretari general de la CGT del Camp


http://www.pobleviu.org/modules.php?name=News&file=article&sid=271
Re: Tarragona, patrimoni de la pau. Fora el JFK, fa olvan tacats de sang inocent
03 des 2004
als qui estan encadenats i a totes i tots els que els donen suport.Endavant gent de Tarragona!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more