Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Davant la Vaga del Sector de Telemarqueting, La intersindical-CSC EXPRESSEM:
02 des 2004
> Davant la Vaga del Sector de Telemarqueting, LA INTERSINDICAL-CSC EXPRESSEM:

Lâaparició del sector del telemarketing ve associada a dos fets claus: la continua externalització de les seccions de les empreses que no formen part del seu nucli de negoci (la neteja, el manteniment, les vendes, la gestió administrativa, lâatenció al client,...) amb la conseqüent creació dâempreses de serveis que poden plenament aplicar la progressiva precarització de les relacions laborals (sous baixos, rotació contractual, incompliment de la normativa de seguretat i salut en el treball,...) que hem anat vivint a cop de reformes laborals i a lâinexperiència laboral i sindical de la gent que hi treballem.

Els bancs i caixes, les empreses tèxtils i químiques i fins i tot les administracions públiques han externalitzar el seus departaments dâatenció al client. Pregunteu-vos qui us gestiona la declaració de renda quan truqueu al telèfon que dona lâAgència Tributària o qui us informa sobre qualsevol gestió amb el 010 de lâAjuntament de Barcelona, de quina empresa depèn la persona que us atén?

Les empreses busquen el màxim de benefici a canvi dels mínims costos de producció, i sobretot dels costos que representem les persones. Lâexternalització és una de les polítiques que han fet servir les empreses per rebaixar els drets dels treballadors/es, ja que els/les que hi treballem en el sector del telemarketing, ja no tenim tota una sèrie de garanties de seguretat i estabilitat que les persones que treballen en altres sectors tenen, o millor dit, mantenen, en aquesta ofensiva neoliberal.
La negociació del III Conveni Col·lectiu de Treball Estatal de Telemarketing ha estat marcada per aquesta ofensiva neoliberal. El passat 18 dâoctubre es van trencar la negociació i les persones que hi treballem estem convocades a mobilitzar-nos. Les noticies que ens arriben de la Mesa de Negociació no poden ser pitjors, doncs si ja teníem unes condicions pèssimes de treball, la voluntat de la patronal és reduir-nos les condicions que tenim ara reconegudes.

Creiem que les persones que treballem en aquest sector hauríem de fer-nos la idea que si ja tenim un sistema de treball angoixant, insegur, pressionat, precari i insalubre, les empreses de telemarketing encara volen aguditzar-ho més sinó els hi demostrem que no hi estem dâacord.

No estem dâacord amb un sistema retributiu que prima les categories professionals més altes i que generalment cobren complements extrasalarials, doncs els increments retributius haurien de fer-se sobre el sou que cobrem persona per persona i no sobre el global de plantilla.

No estem dâacord amb una jornada de treball que ampliï les franges horàries doncs creiem que sâha de fer compatible el treball amb altres activitats de la nostra vida que quedarien subjugades pels horaris que ens marquès les empreses, ens acorden la seva flexibilitat però no la nostra.

No estem dâacord amb la valoració que les empreses fan de lâabsentisme laboral que es basen en una valoració quantitativa i no qualitativa. Perquè no valorem les condicions psicosocials que aguantem telefonada rera telefonada, quan el conveni col·lectiu marca que entre una trucada i altra hem de deixar passar 35 segons, qui els deixa de nosaltres? O com es valoren els riscos físics auditius després de centenars de trucades diàries o d'estar-nos asseguts en condicions ergonòmiques deplorables? Més que de cadires parlem de destrossa columnes.

Lâabsentisme sâhauria de calcular quan les normes de prevenció de riscos laborals estiguessin plenament solucionades, abans és prendre'ns el pel i els calers. Sobretot ara que la patronal proposa un plus de productivitat que estiguis valorat en funció de lâabsentisme de la plantilla i de les persones individualment.

Per tot això, fem una crida a la mobilització, a participar de les properes aturades i dâenfortir el sindicalisme nacional i de classe que als Països Catalans representa la Federació de Serveis de la Intersindical-CSC. Creiem que és hora de plantar cara als abusos de la patronal, però que sols i soles no farem res, per això també us animem a participar en el grup de treball que hem creat al sindicat per organitzar-nos i canviar les coses.

> Què reivindiquem la Intersindical-CSC?

- Increments salarials que garantitzin lâaugment del poder adquisitiu ja que hi ha marge suficient considerant el que cobren la resta de treballadors/es que desenvolupen idèntiques funcions. Volem que els salaris sâadaptin al nivell de vida del nostre país i que les revisions salarials es duguin a terme en funció al cost de la vida als Països Catalans.

- Lâaplicació dâun IPC català que trenqui lâactual distorsió que suposa lâaplicació dâun IPC en clau estatal sensiblement inferior al del nostre país.

- Estabilitat en lâocupació. Som un sector laboral âinvisibleâ?, sotmès a la precarietat i la contractació per obra i servei o a temps parcial.

- Eliminació dels acomiadaments per disminució de trucades

- Regulació racional de la jornada i els canvis dâhoraris, amb torns i horaris que possibilitin la conciliació de la vida personal i laboral

- Un impuls a la normalització i extensió de la llengua catalana al sector, tant a nivell de relacions laborals com dâatenció als i les usuàries.

- Reducció de la jornada mitjançant dies lliures i dâaltres formules que es puguin desenvolupar.

- Compliment estricte dels períodes de descans regulats per llei.

- Mesures de prevenció dels riscos laborals de caràcter psicolaboral que patim a causa de lâenfrontament constant amb els/les clients i que sâexpressen com a estrès, angoixa, depressions, quadres de pànic, etc.

Per tot això, us cridem a secundar les convocatòries de vaga dels dies 7, 23, 30 de desembre. Totes les vagues seran de jornada completa i començaran amb el primer torn encara que aquest sâiniciï abans de les 00:00 hores i acabaran amb el darrer torn encara que aquest finalitzi després de les 24:00 hores.

Països Catalans, 1 de desembre de 2004

Federació de Serveis de la Intersindical-CSC
usec ARROBA intersindical-csc.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Davant la Vaga del Sector de Telemarqueting, La intersindical-CSC EXPRESSEM:
03 des 2004
tots a la vaga del dia 7 de desembre!!
Re: Davant la Vaga del Sector de Telemarqueting, La intersindical-CSC EXPRESSEM:
03 des 2004
vaga, vaga, i vaga
Re: Davant la Vaga del Sector de Telemarqueting, La intersindical-CSC EXPRESSEM:
09 des 2004
He treballat de teleoperadora durant molt de temps i sé que teniu raó. Ara bé, he acabat la carrera i he descobert que el tema està igual, cada cop més, en tots els sectors.
Sindicat Terrassa