Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
"La capital del motor"
01 des 2004
âLa capital del motorâ?

En una mateixa pàgina de La Vanguardia (23/11/04) apareixien gairebé juntes dues notícies sobre iniciatives, aparentment de signe contrari, a càrrec dâun ajuntament que constantment ens exaspera! Dâuna banda, es parla dâuna âofensiva de la guàrdia urbana contra el sorollâ? que âsorprenentmentâ a sâadreça contra les prostitutes del carrer (¿), segons ells principals responsables del soroll nocturn.
Sembla que el càstig del soroll diürn provocat principalment pel trànsit de vehicles de motor (a part de les obres, és clar, però dâaixò ja en parlarem un altre dia), i especialment pels cotxes i les motos, no preocupa prou lâajuntament, ja que, tal com sâafirma a la notícia del costat, âBarcelona rugirà amb el Dakarâ? gràcies a la decisió de situar-hi la sortida oficial del rally i concentrar un seguit dâactes i desfilades al voltant dâaquesta cursa durant els dies 28 al 31 de desembre. A continuació sâafegeix que això respon a la pretensió de âconsolidar Barcelona com a capital del motorâ?. Llegint-ho pot semblar que es tracta dâun altre eslògan sorgit de lâidiotisme ja fa temps instal·lat als despatxos oficials, però de fet no és així del tot.

Efectivament, Paris-Dakar, festival Harley Davidson, Campionat mundial de Fórmula 1, carreres de motos..., formen un calendari lamentablement atapeït dâactes de celebració enfervorida de culte al motor. També el saló de lâautomòbil que es celebra anualment a Barcelona (amb milions de visitants i un dels més importants dâEuropa), on segons la mateixa Vanguardia sâadora a âsa majestat el cotxeâ? .

Però allò en què Barcelona realment despunta, és en lâacumulació de vehicles i lâimpacte del trànsit al centre de la ciutat. On els cotxes són efectivament els reis i les motos, que es multipliquen a milers, desborden completament lâespai públic. (Aneu si no i que us ho expliqui la gent que viatja!).
A Barcelona, on entren cada dia feiner més dâun milió dâautomòbils, es dóna una ocupació exagerada de lâespai urbà per part dâaquests vehicles que redueixen el carrer a un corredor viari especialitzat per al transport motoritzat (tal com segurament va ser concebut). Això no només destrueix la ciutat com a entorn passejable i nâimpedeix lâús lliure per part de vianants i ciclistes, sinó que converteix lâambient urbà en un lloc mecanitzat, agressiu i irrespirable, ple de cotxes circulant i vehicles aparcats per tot arreu, amb garatges que envaeixen el subsòl i la major part dâàrees lliures. El 80% del soroll de la ciutat prové del trànsit, amb un nivell acústic en moltes zones absolutament eixordador.

Actualment Barcelona és ja en bona part un infern saturat de màquines, on la violència palpable del trànsit (i lâagressivitat dâalguns conductors) posa a prova els nervis més resistents dels soferts habitants, amb uns nivells insuportables de contaminació, soroll i densitat de moviments al carrer. Mai com ara el carrers havien estat tan a prop de ser un circuit de carreres, amb multitud de motos a la línia de sortida dels semàfors, preparats per llançar la força de les màquines contra un ambient que ja fa temps ha deixat de ser âhabitableâ? (proveu de creuar, especialment amb criatures, alguns semàfors o passos de vianants de lâEixample!). Això sâha agreujat també gràcies al model negatiu que ofereix la publicitat de les grans marques i el món de lâalta competició.

Però aquí no sâacaba tot, ja que Barcelona és també la gran capital del motor pel que fa a lâàmbit de la seva regió metropolitana, amb una de les majors concentracions dâautopistes de tot Europa, i amb una congestió quasi total a la seva xarxa viària (segons les darreres enquestes, 17,5 milions de desplaçaments setmanals en transport privat!), amb constants atropellaments i accidents mortals, amb els embussos insolubles de lâàrea metropolitana, amb la marea de cotxes dels caps de setmana, amb el creixement constant de la caravana de camions que transporten mercaderies des de les més que nombroses zones logístiques instal·lades prop de les autopistes i els grans nusos de comunicacions. En relació a això, també Barcelona és la campiona, ja que capitalitza cada cop més un tràfic dâautomòbils per via marítima que no para de créixer i converteix el port en la gran terminal del Mediterrani dâaquest tipus de transport (amb més de mig milió de vehicles facturats a lâany), fet que provoca lâactual expansió portuària. També hi ha aquí (a Martorell), ampliant constantment la seva incidència, una de les grans fàbriques de cotxes dâEuropa (bandera de lâindustrialisme local) i algunes sucursals importants...

Els fets manen i és per això que amb tan bon criteri lâajuntament de Barcelona ha decidit portar aquí la molt estimable prova esportiva del rally ParisâDakar (gens sospitosa, per cert, de reproduir el colonialisme més groller, ara gràcies a lâaventura competitiva de les marques i la tecnologia). Quan això es produeixi Barcelona rebentarà efectivament dâadmiració i orgull, i la visió dels més de 700 vehicles (cotxes, motos, camions) brunzint pels carrers, amb lâaroma ennuegador dels pneumàtics, lâespectacle llampant de les carrosseries, i el soroll de tro de tanta potència mecànica, portarà una vegada més les masses a lâèxtasi.

Arraconarem les prostitutes, havent-hi tants fills de puta?

This work is in the public domain

Comentaris

Re: "La capital del motor"
02 des 2004
Que bien saber que por lo menos hay gente sensata o dicho de otra manera que piensa correctamente, que respirar aire puro es más que un derecho, una condición necesaria para vivir.
En Barcelona eso no parece lo lógico. Me pregunto si un dia en vez de ir tanta gente a ver el futbol salieran a la calle para pedir menos coches menos ruido y mejores condiciones ambientales de vida. Eso si, protestar por guerras lejanas es más facil y ver la paja en ojo ajeno queda mejor, no lo critico, pero mejor seria empezar por nosotros mismo a arreglar nuestras torpezas. Bueno eso es pedir demasiado en una pais en donde decir que si te gustan los árboles o la naturaleza la gente te ve como bicho raro. Mejor decir que te gustan las carreras de coches y asi te toman por más normalito.
Sindicat