Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
Campaña contra la precarietat i els accidents en el treball .
01 des 2004
Des de la CNT fem una crida a la ciutadania en general i als treballadors en particular davant la incessant sinistralitat laboral. Diàriament, els accidents laborals es cobren la vida de molts obrers pel simple fet de la precarietat en els llocs de treball, les jornades interminables i la falta d'inversió en l'àmbit de la prevenció.
1OTRA.JPG
Ja n'hi ha prou de terrorisme patronal!

Des de la CNT fem una crida a la ciutadania en general i als treballadors en particular davant la incessant sinistralitat laboral. Diàriament, els accidents laborals es cobren la vida de molts obrers pel simple fet de la precarietat en els llocs de treball, les jornades interminables i la falta d'inversió en l'àmbit de la prevenció. Les subcontratas s'han convertit en un veritable engany empresarial per a camuflar i imposar noves formes d'explotació, prevalent la productivitat sobre la seguretat i, a més, amb mínims salaris. A aquesta situació cal sumar-li les Empreses de Treball Temporal (ETT) que s'estan fent amb la majoria de les contractacions i aspiren fins i tot a ser el monopoli de les mateixes, inclusivament aquelles que no responen al caràcter temporal. Són els empresaris qui exerceixen el seu xantatge des del mateix moment que som contractats, arribant en molts casos a obligar a signar una carta d'acomiadament voluntari, sense data, per a evitar així les protestes i no haver de pagar les liquidacions i drets reconeguts als treballadors.
O et jugues la vida cada dia per falta de mesures de seguretat o et vas directe al carrer; aquesta és la crua realitat que devem sofrir diàriament.

El xantatge continu al que els empresaris ens sotmeten amb amenaces de tancament a la recerca de paradisos laborals on la situació dels treballadors és inferior a la nostra i on els seus marges de beneficis són encara majors no deu significar una acceptació d'aquesta situació. No obstant això, encara tenim possibilitats per a plantar cara a aquesta explotació.
La CNT, com sindicat que no ha venut la seva independència per quatre duros, manté una defensa dels interessos de la classe obrera a ultrança. Enfront de la explotació, vam contar amb el recurs de la denúncia anònima i l'acció directa.

Només has de seguir l'esquema de la fulla de denúncia anònima que apareix en aquesta pàgina i proporcionar-nos les dades sobre l'empresa que està incomplint amb la legalitat (ja sigui pagant salaris per sota de l'estipulat, obligant a la signatura de baixes voluntàries sense dates, hores extres no retribuïdes o no lliurant al treballador tots aquells elements de seguretat necessaris per a no posar en perill la seva vida) i nosaltres realitzarem la corresponent denúncia en Inspecció de Treball i exercirem l'acció directa necessària perquè s'acabi aquesta situació d'explotació.

Secretaria de comunicacio de CNT-AIT Valencia.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Campaña contra la precarietat i els accidents en el treball .
01 des 2004
Molt bé, endavant en la defensa dels qui treballem
Sindicato Sindicat