Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Carta oberta de la Assemblea de Treballadors-MUP
30 nov 2004
Que tots sàpiguen que Elx no tirarà la tovalla. Que s’assabenten que lluitarem pel nostre futur. Pel calcer i pels drets dels treballadors.
02122004.gif
Benvolguts companys/es,

Davant de la greu crisi que traversa el calcer, i entenent que els problemes d’aquest sector ens afecten a tots els treballadors/es i ciutadans/es d’Elx, l’Assemblea de Treballadors – Moviment per a la Unitat del Poble us convida a recolzar i enfortir amb la vostra presència la manifestació convocada per a dijous vinent, 2 de desembre, pel calcer i els drets dels treballadors/es.
En l’Assemblea pensem que no pot haver-hi solucions satisfactòries per a la ciutat i els seus treballadors si no tenen darrere la pressió i el suport de tot el poble, mobilitzat per defendre el seu benestar, la seua riquesa i els seus drets. Com ja han demostrat altres zones amenaçades per la desocupació i l’empobriment, quan un poble lluita pel seu benestar, se li escolta. D’una altra manera, les trobades, debats, acords i promeses poden acabar fàcilment en més del mateix: beneficis i avantatges per a uns pocs, i desocupació i desesperança per a la majoria.
Per això, en l’Assemblea de Treballadors – MUP ens hem proposat, com a objectiu, la paralització total de la ciutat en els pròxims mesos, en una gran vaga general que demostre que tot Elx està per salvar la indústria i el benestar dels seus ciutadans. A partir de hui treballarem en aqueixa perspectiva, consultant l'opinió dels ciutadans i del teixit social il·licità; alhora, promourem aquesta via com a forma de pressionar els responsables de què la nostra ciutat tinga futur, o no, perquè en darrera instància, i al nivell que corresponga, el que Elx tinga futur depén, fonamentalment, d’una decisió política. Depén de què es vulga protegir la indústria valenciana, o condemnar-nos a un futur turístic més que dubtós; depén de què es vulga mantindre ací l’activitat sabatera, o desmuntar-la per aprofitar el baix preu de la mà d’obra en altres països i continuar acumulant beneficis; depén de què es reconega que els treballadors porten dècades patint el clandestinatge i el treball submergit i que, per tant, a penes han pogut cotitzar, però tenen dret a rebre un salari social que els permeta viure dignament si es queden en el carrer o es jubilen. Tot açò, com es pot veure, no té molt a veure amb la fortalesa de l’euro i la competència asiàtica, com repeteixen alguns; però, en tot cas, als qui ens van ficar en l’euro i als qui firmen els acords amb els països asiàtics els toca ara traure’ns de l'embull i oferir-hi solucions que siguen quelcom més que fum; açò és, defensa dels llocs de treball i diners comptants per als qui els estan perdent, encara que no els hagen deixat cotitzar.
En la línia d’agrupar esforços i fer que aquest problema siga visible en la resta de l’estat, hem aconseguit ja que la resta de localitats del Vinalopó se sumisquen a la tasca. Així, el proper dia 2 es durà a terme a Elda una mobilització en què s’espera reunir gent procedent de tots els pobles de la comarca, i a la qual ja han donat el seu suport membres de diverses associacions de veïns i d’organitzacions polítiques. En definitiva, estem convençuts que cal una gran pressió, un gran clamor de tota la ciutat, de tot el Vinalopó, perquè se’ns escolte. Per això, us reiterem la nostra crida a treballar junts per aconseguir una solució efectiva al problema del calcer.
Que tots sàpiguen que Elx no tirarà la tovalla. Que s’assabenten que lluitarem pel nostre futur. Pel calcer i pels drets dels treballadors,

MANIFESTACIÓ
Dijous 2 de desembre, 20.30 h
Eixida: Tanatori de Carrús

Atentament,
Assemblea de Treballadors – MUP

Contacte i enviament d’adhesions:

Ateneu Popular. C/ Manuel Vicente Pastor, 90 (al costat del parc 1r de Maig i els Pisos Grisos)

Tel. 630 45 13 10

www.mup-elx.tk

mup_elx ARROBA yahoo.es

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Carta oberta de la Assemblea de Treballadors-MUP
30 nov 2004
vais a apalear chinos, o qué?
vaya oportunistas, apuntandose a una movida racista, que asco!
Si tan internacionalistas sois deberíais defender el derecho de los trabajadores chinos a producir
Re: Carta oberta de la Assemblea de Treballadors-MUP
30 nov 2004
UCE capullo, fascista y provocador a cascarla
Re: Carta oberta de la Assemblea de Treballadors-MUP
30 nov 2004
juas ellos se lo guisan y se lo comen
Re: Carta oberta de la Assemblea de Treballadors-MUP
30 nov 2004
me da a mi que tu eres aun mas troll, antitroll
Sindicato Sindicat