Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
20 anys de defensa de la terra: MDT 1984-2004
29 nov 2004
20 anys de defensa de la terra: MDT
ANIVERSARI 7.gif
ANIVERSARI 5.gif
20 anys de lluita, 20 anys de l’MDT

L’any 1984, a la població de Reus es fundava el Moviment de Defensa de la Terra (MDT), que pretenia ser l’organització política unitària de base de l’independentisme revolucionari.

L’MDT havia de ser l’organització que aglutinés totes i tots els lluitadors per la Independència, el Socialisme i la Reunificació dels Països Catalans. Havia de ser l’organització unitària que necessitava l’independentisme revolucionari per fer arribar al poble treballador català les seves proclames i per fer política independentista, en coordinanació amb els CSPC, els GDL o l’AEIU.

L’any 1998, l’MDT es refunda com a organització estratègica de l’independentisme revolucionari. Ja des de començament de la dècada dels noranta l’MDT havia deixat de ser una organització unitària i de base, però la repressió del 92 va impedir una adequació organitzativa a aquesta realitat, la qual hauria evitat, sens dubte, l’error de congelar-ne les activitats des de 1994 a 1997.

Han passat vint anys i, en aquests anys de lluita, al mateix temps que l’opció independentista arrelava al si de les classes populars i esdevenia present, l’independentisme ha viscut una repressió intensa, el trencament del Moviment de Defensa de la Terra entre dues línies polítiques diferenciades, l’abandonament d’excompanys, l’aturada de l’activitat armada de Terra Lliure, l’assumpció de l’independentisme per part d’ERC, el renovament generacional de l’Esquerra Independentista i l’actual eclosió de les diferents instàncies organitzatives del moviment (casals, joves, estudiants, CUP...).

Per commemorar aquest vintè aniversari, no volíem de deixar de convidar tant els i les qui han estat protagonistes d’aquests 20 anys de lluita com les noves generacions que s’hi han incorporat darrerament, perquè es tracta d’un esdeveniment, sens dubte, col·lectiu.

Sabem que la lluita és i serà dura i llarga, Dura, perquè molts companys i companyes han patit i pateixen la repressió dels Estats espanyol i francès; i llarga perquè ens queda molt de camí per recórrer.

Lluny de tallar amb el passat, cal aprendre’n per entendre el present i mirar decididament cap el futur. Aprenem dels nostres errors i, per descomptat, dels nostres encerts. I continuem lluitant fins a la victòria.

Visca la Terra!


novembre 2004

www.defensadelaterra.org
(hi podeu llegir una història dels 20 anys dels MDT i del moviment independentista)
Mira també:
http://www.defensadelaterra.org

This work is in the public domain

Comentaris

20 anys de defensa de la terra: MDT 1984-2004
29 nov 2004
La unica lluita que es perd es la que s'abandona, crec que aneu per bon cami, hi ha poques organitzacions independentistes catalanes amb tants d'anys de resistencia i encara aguantant
Re: 20 anys de defensa de la terra: MDT 1984-2004
29 nov 2004
perdoneu , però L'MDT no fa 20 anys , ara no sou el mateix MDT que en els anys 80 i 90.

Es més , ara feu força pena ....

Visca la terra
Re: 20 anys de defensa de la terra: MDT 1984-2004
29 nov 2004
Algú hauria de fer una minihistòria del MDT de l'època, la gran oportunitat perduda de l'independentisme revolucionaria dels 80. Algú molt saberut va fer la feina que la policia no es va atrevir a fer.
No us poseu medalles que no us corresponen
29 nov 2004
20 anys d'història de l'MDT, vinga no feu riure. L'MDT va perdre bona part de la seva raó de ser, com a expressió unitària de l'esquerra independentista, quan es va escindir dos anys després de la seva fundació. Des d'aleshores ençà, va encetar una devallada que el va portar a la seva desaparició per donar lloc a l'AUA, posterior AUP. El procés de refundació de l'MDT no respon ni a l'esperit ni a la representativitat que va marcar l'MDT històric, sinó la capalleta de reciclatge per a la vella guarda IPCera més alguns ex-JIR que han sabut ensabonar amb l'ús de terminologia marxista.
El millor que podríeu fer és convertir-vos en una fundació o centre d'estudis i deixar crèixer l'esquerra independentista real. L'independència i el socialisme no es construeixen a partir dels vostres documents que només vosaltres llegiu, sino en el treball diari a peu de carrer.
Re:fa 20 anys vosaltres no ni castellanos , ni rocamores,Ni Lopez eren al MDT, tenien prou feina amb lluites internes del IPC amb el Fiblons
29 nov 2004
cap dels actuals militants del MDT actual va particiapr amb el proces de fundació , ni en les asammbles de Reus i Alforja del 1984 i tampoc van particiapr amb la redacció de la declaració de principis.
els actuals mdts no van integrarse al projecte unitari fins quasi l´any 1986 i encar com a subgrup i fotent merda fins que van acinseguir fer una escissió al cap d´un any.a mes de trencar l´organització armada per al final claudicar de la forma mes barroera.despres la AUP, despres resucitar l´MDT-sabadell, intentar amb Vinarós,a amb les CUPs i quan son mes de tres una esccisió i ja esta , els altres o son traidors o pateixen infantilisme i ells els iluminats tenent la veritat absoluta i aquesta es la seva trista i pobre realitat de lluita dels ultims 20 de l´independentisme , en que no han aconseguit res mes que fer divisions i mes divisons i sense cap resultat concret politicament parlant i molt meins cap plataforma de mases que tingui una minima presencia i suport anivell popular o a nivell electoral.
Re: 20 anys de defensa de la terra: MDT 1984-2004
29 nov 2004
pena penita pena tot plegat

alguna solució per part d'algun iluminat?

anem enlloc?
Re: 20 anys de defensa de la terra: MDT 1984-2004
29 nov 2004
Suposo que si el MDT té 20 anys, hi ha 20 cartells signats com MDT convocant als 20 onzes de setembre, 20 1 de maig, 20 st.Jordis, o 25 d'abrils, 9 d'octubres, 8 de març, 31 de desembre, etc... O potser en 20 anys només heu fet documents i poltrones?
A qui preteneu enganyar, hem sembla que és millor que haneu a raco català i llibertat.com perqúè a indymedia ja fa temps que us tenim clitxades!
Castellanos, dona-li record al Pujol quan us torneu a reunir!
Re: 20 anys de defensa de la terra: MDT 1984-2004
29 nov 2004
Avui, com ahir, el millor sentiment independentista es construeix des de TV-3, especialment durant els Madrid-Barça. En Mikimoto, i els seus milions, també creen sentiment nacional, pel mateix neoliberal preu.

Visqui la Terra del Camp Nou.
Re: 20 anys de defensa de la terra: MDT 1984-2004
29 nov 2004
Deixant de banda les tonteries com la del peculiar "anti-barça", vull fer unes quantes consideracions.

No conec la història de el MDT d'una forma rigorosa, però m'atreveixo a dir que avui en dia representa una part ben petita de l'EI (que ja és petita). Trobo que els seus darrers documents són esbiaixats i llunyans de la realitat. No pot ser què una organització com el MDT després de fer una aposta ben forta com van ser la candidatura de les CUP a les europees no faci ni un mínim d'autocrítica. El MDT, pel que m'han contat, va poguer arribar a ser un partit polític convencional amb força base social, però per diversos motius això no va poguer ser, i intentar-ho tornar a fer ara amb les CUP és senzillament una falàcia.
Per això crec que és important que organitzacions (MDT, PSAN) que avui representen una part ben minça i desfassada (en el temps) de l'EI, s'intentin arrossegar i fer durar la seua existència. La unitat popular no es crea posant a parir Endavant (OSAN) (i no és que jo en sigui fan), sinó fent desàpareixer i remodelant aquestes organitzacions carrosses.
Perquè no la gent de l'MDT i del PSAN es posen a treballar per l'EI i intenten fer alguna cosa per solucionar el salt generacional de l'EI. Molts d'ells tenen una gran formació i experiència que servíria molt per a la nova fornada de militants que en algiuns casos no tenim una formació completa.

Salut!
Re: 20 anys de defensa de la terra: MDT 1984-2004
30 nov 2004
Quantes ampolles!

Em sembla que us preocupa.
Conec la situació i el cas. I sí que a l'MDT actual hi ha tot de gent que en forma part des de la seva fundació. No és qüestió de donar noms, però si llegiu la diferent bibliografia sobre la història de l'independentisme en podreu treure una idea clara. És clar que l'MDT actual no és el mateix que als 80 -jo en formava part-, cosa que explica perfectament l'escrit del MDT d'aquest fòrum. És clar que moltes organitzacions que mantenen el nom no són el mateix en els seus inicis que després de 5, 10 o 20 anys. I és clar que a més dels veterans hi deu haver gent nova, gent jove nova i gent provinent de les JIR (ep, que eren les joventuts del mdt que es va fusionar amb Maulets en un procés d'unificació orgànica).

Enhorabonar per aquests 20 anys. Jo no ho vaig seguir per aquelles coses que passen. Però en donc testimoni, molts d'aquells que van iniciar aquest projecte continuen lluitant, i això és lloable, no?

allò del B.Brech
"hi ha homes que lluiten un dia i són bons..."


etc.
FILLS DE BUDA!!!!
30 nov 2004
TRAyaIDORS

ei be, jo us ho poso per animar el cotarro i com que sembla que avui es queden curts...
Ara si, MOLTES FELICITATS
30 nov 2004
i salut!
Re: 20 anys de defensa de la terra: MDT 1984-2004
30 nov 2004
M'interessa, perquè és un text modest
perquè estic farta de xulos prepotents a les manis
perquè també estic farta d'assistir a mobilitzacions-guetto
i sobretot, perquè conec gent que va estar a l'Mdt i van fer feina, molta feina per canviar aquesta societat podrida i autoritària.
que continuin que totes i tots ho podem canviar tot.

NI UN PAS ENRERE
Re: 20 anys de defensa de la terra: MDT 1984-2004
30 nov 2004
L'MDT es un cadàver polític, i a Maulets li queda poc per acabar a la mateixa marginalitat.
Al menys, al meu barri i a tota barcelona, MDT i Maulets no existeixen. No fan lluita al carrer, no fan actes, no encartellen, no convoken manis.
Aki els unics ke s'ho curren son Endavant i les Assemblees de Joves.
Les crítikes diuen ke son joves, tenen baskitis, etc., pero almenys es el grup majoritari dins l'EI i fan coses cada setmana, cosa ke cap grup de l'EI pot dir
Re: 20 anys de defensa de la terra: MDT 1984-2004
30 nov 2004
aupa, si creus que el nostre país és barcelona tens un problema dels grossos

ja n'hi ha prou de pontificar sense conèixer res de com està el pati

i jo també en sóc de barcelona
Re: 20 anys de defensa de la terra: MDT 1984-2004
30 nov 2004
YoldiCaldes...


no es pot ser més ruc que anar enterbolint l'ambient del país.
Re: 20 anys de defensa de la terra: MDT 1984-2004
14 mai 2005
Salut per aquests 20 anys! Felicitats i abracades per tothom!
Visca la terra!
Ppcc, xarnegos i pagans!
Sindicato Sindicat