Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
Raons per dir NO a la Constitució Europea. Oleguer Presas a vilaweb
29 nov 2004
Raons per dir NO a la Constitució Europea. Oleguer Presas a vilaweb
VilaWeb ha demanat a personalitats de tots els Països Catalans que expressin per escrit la seva posició contrària a la Constitució europea que s'impulsa des de la UE, i que s'ha de ratificar en referèndum durant el 2005. Des del 18 d'octubre publiquem diàriament una opinió.

Oleguer Presas, jugador del FC Barcelona

La Constitució europea suposa un pas més de les classes dominants en la construcció de l'Europa del capital. Una Europa més preocupada per competir amb els altres gegants mundials (EUA i el Japó) en la cursa irracional per acaparar nous mercats que no pas per assolir un nivell alt de benestar per als seus ciutadans i per al conjunt de la població mundial.

Això es veu reflectit en diversos aspectes. La tendència privatitzadora dels serveis socials fomenta societats elitistes i discriminatòries, i beneficia els interessos del capital privat. Aquest fet suposa una important retallada dels drets socials i laborals dels ciutadans europeus. Es reforcen les mesures restrictives i repressives contra la població treballadora immigrant, condemnada a esdevenir força de treball barata i sense drets. Es potencia el paper militarista d'Europa i el control social sobre les veus discordants amb aquest procés. La creació de l'euroexèrcit, l'Europol i l'Eurojust exemplifiquen aquest fet. Igualment es potencien polítiques exteriors més agressives, destinades a adquirir autonomia respecte als EUA a l'hora de conquerir nous mercats a través de la guerra imperialista mundial. Al mateix temps, amb la seva obsessió per la productivitat, l'Europa del capital potencia un model de creixement insostenible ecològicament. Topem, doncs, amb una incompatibilitat total entre els criteris consumistes que es fomenten i l'equilibri ecològic del planeta, ja de per si molt debilitat. I, finalment, la Constitució europea defensa una Europa dels estats on el poble català no hi és reconegut. Una Europa on es margina i s'oblida gran part de les nacions i les cultures que formen la seva realitat.

D'aquesta manera, la Constitució europea no és sinó un blindatge del 'status quo' actual i un pas enrere de cara a assolir una democràcia participativa, atès que suposa un allunyament dels centres de decisió i una reducció de la capacitat d'influència dels ciutadans. Per tot això és important dir 'no' a la Constitució europea. No a una Europa que no reconeix el nostre poble, la nostra llengua, la nostra cultura, els nostres drets com a ciutadans i com a treballadors, i que fomenta una societat desigual i opressiva. No a la nostra negació com a poble i com a individus

extret de www.vilaweb.com [29/11/04]

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Raons per dir NO a la Constitució Europea. Oleguer Presas a vilaweb
29 nov 2004
amb gent així ntrona a venir de gust dir Visca el Barça i visca Catalunya
Re: Raons per dir NO a la Constitució Europea. Oleguer Presas a vilaweb
29 nov 2004
Lliure
Re: Raons per dir NO a la Constitució Europea. Oleguer Presas a vilaweb
29 nov 2004
"La tendència privatitzadora dels serveis socials fomenta societats elitistes i discriminatòries, i beneficia els interessos del capital privat"

El Barça i l'estructura socio-econòmica sencera Catalunya, dominada per una èlits que controlen Barça, Generalitat, llengua, escoles privades i Església, i construeixen una Catalunya contra els inmigrants, contra la igualtat d'oportunitats, contra l'esquerra i contra tota veu discordant, obeeix a això. El Preses aquest o bé està cec - i per tant no sap què és el Barça-Nike-Adidas-La Caixa- o bé és un hipòcrita de merda.
Re: Raons per dir NO a la Constitució Europea. Oleguer Presas a vilaweb
29 nov 2004
internacionalista no es mes tonto per que no te entrenes.
Tendries que ser una mica més respetuos amb les opinions dels altres
El oleguer a demostrat que a pesar de ser un privilegia te els peus a terra, felicitats per ell per ser persona i mogarse
Re: Raons per dir NO a la Constitució Europea. Oleguer Presas a vilaweb
29 nov 2004
ostia,que llest que ets internacionalista.clar ,i aixi que ha de fer l´oleguer?renunciar al seu talent futbolistic i jugar amb l´equip de l´escola del barri o que?
d´acord que el barça és una macro estructura econòmica peró almenys es financia amb les quotes dels socis i les aportacions dels sponsors i no dels impostos dels ciutadans.
no siguis tan purista per que ja m´agradaria saber com tu fas per ser tan internacionalista.
deixem dir-te també que el barça a part de ser un club amb diferents seccions esportives també és un sentiment per a moltissima gent. i quan dic gent,també incloc a moltissima gent d´esquerres la qual ho ha demostrat al llarg dels anys com en xirinacs,el filosof terricabras,l´ex-alcalde d´arbucies i moltissims més que et podria anomenar.ja veus que ser del barça no vol dir necessariament ser un capitalista ni un hipocrita.
Visca el barça i visca catalunya lliure
Re: Raons per dir NO a la Constitució Europea. Oleguer Presas a vilaweb
29 nov 2004
Internacionalista....tu saps que vol dir tenir una feina?
Re: Raons per dir NO a la Constitució Europea. Oleguer Presas a vilaweb
29 nov 2004
Justament perquè és un sentiment i destruiex el fútbol català, monopolitzant-ho TOT, el Barça no té credibilitat.

Només imagineu algú que digui Viva el Madrí y "España Libre", i es digui nacionalista espanyol d'esquerres. Només imagineu-lo.

Ala, a tragar amb la historieta de que el Barça és més que un club, que és lo vostre. Però aquí a Indymedia no hi teniu lloc. Per això ja teniu TV3, Catalunya Radio, Mikimoto, CiU, ERC, Maragall i tota un cort de "radicals".
Re: Raons per dir NO a la Constitució Europea. Oleguer Presas a vilaweb
29 nov 2004
D'altra banda: no es financiarà el Barça amb els impostos dels ciutadans: però TV3 sí.
De toda manera, aquí prima el neoliberalisme, i el Barça és una estructura que troba aixupluc, finançament i excedències pressupostàries en La Caixa, que em roba a mi i et roba a tú, i a més us fa pagar peatges als qui teniu cotxes.

Però com que La Caixa és catalana suposo que si la toquem serà com un "atac contra Catalunya" per vosaltres, clar.

La Caixa, més que un club....
Re: Raons per dir NO a la Constitució Europea. Oleguer Presas a vilaweb
29 nov 2004
Com a persones militants, hem d'entendre la diferència entre treballar en una empresa i dirigir-la!
Cap treballador d'un Mc Donalds és enemic de la classe treballadora, pel fet de treballar en una multinacional assessina!
Potser us creieu que una persona integre, per definició és precaria i viu en cases okupades o és incapaç de treballar en un lloc on cobra molt més del que la mitjana dels obrers!
No parleu del que no coneixeu! No parleu aquells que no el coneixeu!
Visca la terra i els qui la defensen!
Visca la lluita dels pobles contra els imperis!
Re: Raons per dir NO a la Constitució Europea. Oleguer Presas a vilaweb
29 nov 2004
¿I també hem d'entendre que algú que treballa en una empresa de fer millions no la critiqui, sino que l'alabi constantment, apel·li al sentiment, i tregui pilotes fora?

Em sembla molt bé que aquest senyor estigui contra l'Europa del capital, i vagi a votar que NO. A veure si es mostra tan anticapitalista quan Nike li ofereixi un contracte sucós (a ell o al seu club), deixi de pagar impostos (i fiscalitzi a Andorra), i el seu amo firmi convenis que liquiden clubs petits de Cataluya, abosrbits pel Barça.

Encara hi haura gent que vegi en el Barça la lluïta d'un poble contra l'imperi. Si és així, ja pot durar segles aquesta "lluïta", que res no canviarà.

El patètic és que tot aquest ego barcelonista-catalanet surt quan el Barça guanya!!

A quant estan els pisos de vora el Camp Nou? Deuen pujar quan el Barça, i Catalunya, va bé, oi? oi oi?
Re: Raons per dir NO a la Constitució Europea. Oleguer Presas a vilaweb
29 nov 2004
tenim un nostradamus!!!!!!!!!!!
Em pots predir el futur a mi tb?
Re: Raons per dir NO a la Constitució Europea. Oleguer Presas a vilaweb
29 nov 2004
mireu nois,si no us agrada el barça es el vostre problema,peró no insulteu ni acuseu de capitalistes als seguidors d´aquests clubs.tothom es lliure d´ocupar el seu temps lliure amb el que l´hi roti. avui dia és molt dificil donar lliçons de coherència,sobretot quan veus a molta gent que va de mega radical i es gasta300eurus per un forro polar o s´en va tot el cap de setmana a esquiar o a fer escalada amb uns materials que valen la ostia.
com que no tenim lloc a indimedia els seguidors cules! tu que et creus que ets tiu! ja m´agradaria saber de quina casa ets noi.potser ens sorprendriem i tot!
per cert,com es nota que no en tens ni ideia de futbol quan dius que el barça es carrega elfutbol base del pais.
aquests que aneu de puristes i de super guais internacionlistes ja podeu anar criticant,ja,peró de si d´alguna cosa en podeu estar segurs ,es que amb aquest discurs no convençereu ni al vostre propi fill.
pel que fa al discurset de la caixa i les seves vinculacions amb el barça em fa pixar de riure. que voleu doncs que faci el club si necessita calès,demanar un credit al vaticà? que passa,que vosaltres demaneu els credits als pares?
bé,a qui l´hi agradi el futbol que el disfruti i a qui no l´hi agradi doncs que no el miri i ja està. i que segur que hi ha moltissimes coses criticables(sous dels jugadors,contractes milionaris...)peró crec que moltes de les critiques que s´acostumen a fer per part de certa gent no s´aguanten per enlloc.
per cert,l´altre dia vaig anar al concert dels 25 anys de la CUPA (candidatura d´unitat popular d´arbucies) i no us podeu imaginar l´alegria que hi havia per la victoria del barça contra el madrid. el millor per aixó va ser quan l´alex d´inadaptats es va posar una samarreta del barça i va cridar ben fort: GORA ETO´O MILITARRA
Re: Raons per dir NO a la Constitució Europea. Oleguer Presas a vilaweb
29 nov 2004
que aqui en internet todos somos muy coherentes...más respeto, que la coherencia total no existe, es adaptable, o es que la conexión a internet te la fabricas con un yogur y un cable???


Me parece bien que Oleguer de su opinión, pero me la suda que sea jugador de futbol o de parchis, lo importante es que una persona más sabe que se ha de votar NO a la constitución neoliberal

que utilice su condición famosa me parece bien, a más gente quizá llegará su mensaje

venga menos prepotencia y más respeto, que hace falta en indymedia, que ya es triste...que aquí seamos igual de gilipollas que la sociedad...salud
Re: Raons per dir NO a la Constitució Europea. Oleguer Presas a vilaweb
30 nov 2004
molt correcte " va .. "

la cosa va aixi !!!

Visca la terra
Re: Raons per dir NO a la Constitució Europea. Oleguer Presas a vilaweb
03 des 2004
Per què no dóna els seus diners als més pobres? No és també el futbol una mena d´explotació? Oleguer és un privilegiat, de la classe superior i guanyarà més diners dels que mai nosaltres veurem. Si volem acabar amb el feixisme acabem abans amb el futbol. No tenen dret els taxistes que treballen més de vuit hores a no pagar mes impostos, i a que siga respectada la seua propietat? És el capitalisme o es la llibertat el que menys us agrada.... no conec cap règim que sense respectar la propietat els seus ciutadans tinguen les llibertats reconegudes.... Fins i tot en Cuba no es pot tenir ordinador si no et donen la llicència... nosaltres açí tenim l´ordinador quan ens done la gana... Capitalisme o llibertat? No voldreu per al demés lo que vosaltres no voleu per a vosaltres mateixos? P.S. Visca la comunitat valenciana lliure
Sindicato Sindicat