Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
Manifestació en Defensa del Ferrocarril Públic
28 nov 2004
Més de 5000 persones de tot l'estat han participat a Madrid en la manifestació convocada per la Coordinadora Estatal en Defensa del Ferrocarril Públic Social i Sostenible Aquesta llei va ser aprovada pel partit Popular en el 2003 i rebutjada pel PSOE, partit que ara la posarà en pràctica
La Coordinadora Estatal en Defensa del Ferrocarril Públic, al costat de més de 60 organitzacions, va convocar per a avui una manifestació a Madrid, amb els lemes: "Que no et llevin el tren" i "Per un ferrocarril públic, social, segur i sostenible", contra la llei del Sector Ferroviari que entrarà en vigor el 1 de gener de 2005. La manifestació va començar a les dotze del migdia en la Plaça de Atocha i va concloure en la Porta del Sol sense incidents. En aquesta manifestació es va exigir entre altres qüestions, que el PSOE deroge una llei que va estar en contra quan la va aprovar en la passada legislatura el Partit Popular al novembre del 2003, presentant el PSOE durant el procés parlamentari una esmena a la totalitat i una proposta de veto. La ministra de Foment, Magdalena �lvarez, en el seu discurs de presa de possessió del càrrec de ministra de foment, va assenyalar que per a abordar la Llei del Sector Ferroviari calia definir un marc jurídic i institucional que contés amb un ampli respatller, entre uns altres, del conjunt d'agents socials i dels propis treballadors ferroviaris. Però avui, quan falta poc més d'un mes per a l'entrada en vigor de la Llei, vam seguir sense conèixer aquest marc jurídic institucional i no han existit els promesos contactes amb el conjunt d'agents socials i treballadors, a pesar d'haver estat demandats reiteradament.
Per a CGT la Llei del Sector Ferroviari suposarà la segregació de les empreses ferroviàries, la divisió posterior en nombroses empreses operadores privades, la subcontractació de treballs amb una greu disminució de la professionalitat de les actuacions, i el tancament de les línies i estacions, (al marge dels increments dels bitllets) en les quals el capital privat no tingui un interès específic. Les conseqüències seran l'aprofundiment en l'abandó del ferrocarril així com la desaparició del caràcter públic i social d'aquest mitjà de transport, i un dràstic minvament de la seguretat, per la separació d'infraestructura i transport.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Manifestació en Defensa del Ferrocarril Públic
28 nov 2004
Olé, 5000 persones. Endavant el ferrocarril PÚBLIC, el transport més collonut que hi ha!!!
Re: Manifestació en Defensa del Ferrocarril Públic
28 nov 2004
Alrededor de 30.000 personas (algo más de 10.000 según Rojo y Negro Digital, para ser justos) se manifestaron hoy en Madrid, entre la estación de Atocha y la Puerta del Sol, para protestar contra la ley del sector ferroviario, informaron a Europa Press fuentes sindicales.

El delegado de la sección de Renfe en CGT en Burgos, Joaquín Fernández, aseguró en declaraciones a Europa Press que esta manifestación pretende transmitir el desacuerdo con la ley del sector ferroviario. Según CGT "la ley plantea la privatización del servicio ferroviario y el cierre de líneas sin tener en cuenta la rentabilidad social". Por su parte, el portavoz de la Coordinadora Estatal en Defensa del Ferrocarril Público, José Luis Ordóñez, explicó que el motivo de la manifestación es la posibilidad de que "a partir del 1 de enero se creen las condiciones necesarias para que comience a privatizarse el ferrocarril en España", y esto a pesar de que "los resultados que ha tenido en otros países como el Reino Unido o Alemania han sido nefastos".

ver galería de imágenes:http://www.rojoynegro.info/2004/281104ferroviarios/
Sindicato Sindicat