Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
LLiria, 2-D: Nou judici per tallar la tanca de la base de l'OTAN
27 nov 2004
El proper Dijous 2 de Desembre a les 11.00 hores, al Jutjat Nº4 de Llíria tindrà lloc el judici per faltes d'un dels participants en la 2ª Inspecció Ciutadana a la base de l'OTAN a Bétera.
insp5p.jpg
JUDICI A UN DELS PARTICIPANTS EN LA 2ª INSPECCIà CIUTADANA A LA BASE DE LâOTAN A BÃTERA

    El proper Dijous 2 de Desembre a les 11.00 hores, al Jutjat Nº4 de Llíria tindrà lloc el judici per faltes d'un dels participants en la 2ª Inspecció Ciutadana a la base de l'OTAN a Bétera.


    El passat 15 de Maig quaranta antimilitaristes vam portar a terme la 2ª Inspecció Ciutadana a la base de l'OTAN a Bétera. L'objectiu de la Inspecció era la constatació de l'existència d'armes de destrucció massiva en aquesta base, així com la recuperació dels terrenys militars per a usos civils.

    Durant la inspecció, les i els antimilitaristes tallem el filat per a facilitar l'accés a aquesta base militar. Unes vint-i-cinc persones van aconseguir accedir al recinte, instalâ¢lant allí el seu propi âcampamentâ?, fins a que van ser desallotjades pels antidisturbis de la Guàrdia Civil que durant tot el dia ens havien estat âcustodiantâ?. Abans de ser desallotjades, totes i tots els participants van ser identificats per la Guàrdia Civil.

    Com a conseqüència d'aquests fets la Guàrdia Civil va solâ¢licitar el processament per desobediència a l'autoritat de totes les persones identificades, a més del processament per danys per a una d'elles, acusada d'haver tallat el filat que protegeix el recinte. Finalment, el Jutjat Nº4 de Llíria, ha tramitat únicament la denúncia per danys a J.B.L. Aquest Judici de Faltes tindrà lloc el pròxim 2 de Desembre a les 11:00 del matí.

    Davant això, el grup d'Inspectores i Inspectors a la Base de l'OTAN a Bétera, AFIRMEM:

ï§     Que aquesta acció antimilitarista s'emmarca dintre d'una Campanya de Desobediència Civil contra l'ús militar d'aquests terrenys i com a tal ens responsabilitzem de tots els actes realitzats al llarg de la inspecció.
ï§     Que cap sentència judicial va a impedir que seguim denunciant la despesa en armament i instalâ¢lacions militars.
ï§     Que cap exèrcit defensa la pau i molt menys els interessos reals de les persones, sinó tot el contrari. Considerem l'OTAN el braç armat de l'èlit econòmica d'Occident.
ï§     Que com institucions militars que són, l'Exercit de l'Estat Espanyol i l'OTAN només serveixen per a transmetre i perpetuar un sistema social injust, sexista, patriarcal, jerarquitzat i intolerant amb qualsevol organització al marge del Sistema Establert que fomenta dits valors.

Per tot allò exposat, EXIGIM:

ï§     El desmantellament total de la Base de l'OTAN a Bétera, així com de l'exèrcit de l'Estat Espanyol i de l'OTAN mateixa.
ï§     Lâabsolució immediata de les quatre persones que el passat 17 dâoctubre dugueren a terme una acció de desobediència civil, aturant lâeixida dâun tren que es disposava a transportar material militar cap a la base de Saragossa on lâOTAN havia de fer unes maniobres preparatòries per a comandar el pròxim any la nova Força de Resposta de l'Aliança Atlàntica (NRF).

Per a això, FEM UNA CRIDA a lâorganització activa de totes les persones per a la consecució d'aquest fi.


Cap jutge, policia o militar ens podrà callar

GRUP DâINSPECTORES I INSPECTORS A LA BASE DE LâOTAN

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa