Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
LLiria, 2-D: Nou judici per tallar la tanca de la base de l'OTAN
27 nov 2004
El proper Dijous 2 de Desembre a les 11.00 hores, al Jutjat Nº4 de Llíria tindrà lloc el judici per faltes d'un dels participants en la 2ª Inspecció Ciutadana a la base de l'OTAN a Bétera.
insp5p.jpg
JUDICI A UN DELS PARTICIPANTS EN LA 2ª INSPECCIÓ CIUTADANA A LA BASE DE L’OTAN A BÉTERA

    El proper Dijous 2 de Desembre a les 11.00 hores, al Jutjat Nº4 de Llíria tindrà lloc el judici per faltes d'un dels participants en la 2ª Inspecció Ciutadana a la base de l'OTAN a Bétera.


    El passat 15 de Maig quaranta antimilitaristes vam portar a terme la 2ª Inspecció Ciutadana a la base de l'OTAN a Bétera. L'objectiu de la Inspecció era la constatació de l'existència d'armes de destrucció massiva en aquesta base, així com la recuperació dels terrenys militars per a usos civils.

    Durant la inspecció, les i els antimilitaristes tallem el filat per a facilitar l'accés a aquesta base militar. Unes vint-i-cinc persones van aconseguir accedir al recinte, instal•lant allí el seu propi “campamentâ€?, fins a que van ser desallotjades pels antidisturbis de la Guàrdia Civil que durant tot el dia ens havien estat “custodiantâ€?. Abans de ser desallotjades, totes i tots els participants van ser identificats per la Guàrdia Civil.

    Com a conseqüència d'aquests fets la Guàrdia Civil va sol•licitar el processament per desobediència a l'autoritat de totes les persones identificades, a més del processament per danys per a una d'elles, acusada d'haver tallat el filat que protegeix el recinte. Finalment, el Jutjat Nº4 de Llíria, ha tramitat únicament la denúncia per danys a J.B.L. Aquest Judici de Faltes tindrà lloc el pròxim 2 de Desembre a les 11:00 del matí.

    Davant això, el grup d'Inspectores i Inspectors a la Base de l'OTAN a Bétera, AFIRMEM:

     Que aquesta acció antimilitarista s'emmarca dintre d'una Campanya de Desobediència Civil contra l'ús militar d'aquests terrenys i com a tal ens responsabilitzem de tots els actes realitzats al llarg de la inspecció.
     Que cap sentència judicial va a impedir que seguim denunciant la despesa en armament i instal•lacions militars.
     Que cap exèrcit defensa la pau i molt menys els interessos reals de les persones, sinó tot el contrari. Considerem l'OTAN el braç armat de l'èlit econòmica d'Occident.
     Que com institucions militars que són, l'Exercit de l'Estat Espanyol i l'OTAN només serveixen per a transmetre i perpetuar un sistema social injust, sexista, patriarcal, jerarquitzat i intolerant amb qualsevol organització al marge del Sistema Establert que fomenta dits valors.

Per tot allò exposat, EXIGIM:

     El desmantellament total de la Base de l'OTAN a Bétera, així com de l'exèrcit de l'Estat Espanyol i de l'OTAN mateixa.
     L’absolució immediata de les quatre persones que el passat 17 d’octubre dugueren a terme una acció de desobediència civil, aturant l’eixida d’un tren que es disposava a transportar material militar cap a la base de Saragossa on l’OTAN havia de fer unes maniobres preparatòries per a comandar el pròxim any la nova Força de Resposta de l'Aliança Atlàntica (NRF).

Per a això, FEM UNA CRIDA a l’organització activa de totes les persones per a la consecució d'aquest fi.


Cap jutge, policia o militar ens podrà callar

GRUP D’INSPECTORES I INSPECTORS A LA BASE DE L’OTAN

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa