Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anunci :: laboral
2 desembre Mobilitzacions Elx i Elda contra la precarietat...
26 nov 2004
Dijous 2 de desembre, a les 20.00 h:
MANIFESTACIÓ a Elx, Polígon de Carrús - Ajuntament
CONCENTRACIÓ a Elda, a la Pl. Sagasta
Seguint amb la sèrie d'accions i mobilitzacions de «calfament», de cara a la propera manifestació del 2 de desembre, que va acordar l'Assemblea en el seu ple darrer, una delegació de treballadors s'ha entrevistat hui amb el Primer Tinent d'Alcalde, Alejandro Soler, per expressar-li el seu malestar pel que els treballadors consideren un incompliment dels acords a què arribaren amb l'alcalde Diego Maciá, qui no ha pogut rebre els portaveus de l'Assemblea per trobar-se fora de la ciutat. Aquestos compromisos es referien a la cessió d'espais municipals adients per poder celebrar les assemblees del col·lectiu, a la mediació municipal perquè els treballadors puguen formar part dels fòrums pel calcer i a l'enviament de les propostes del Consistori en relació amb el problema del calcer, per a la seua anàlisi per part de l'Assemblea. Prèviament, una vintena de treballadors havien desplegat una pancarta a l'entrada de l'Ajuntament, mentre reclamaven l'entrevista i passaven per registre una queixa formal.

Durant la reunió, els set portaveus han explicat a Soler la situació del calcer des del punt de vista dels treballadors i li han expressat les dificultats quotidianes que travessen les famílies afectades per la crisi, fent especial insistència en els problemes derivats de la situació de clandestinatge generalitzada al llarg de dècades. El regidor s'ha compromés a garantir personalment que els treballadors puguen continuar disposant d'un centre social per a les seues reunions (la direcció del centre els havia comunicat que no podien seguir utilitzant-lo en l'horari que la duració de la jornada laboral requeria) i els ha proporcionat un exemplar del «Pacte per l'ocupació i la promoció econòmica d'Elx», elaborat pel Consell de Desenvolupament Econòmic i Social d'Elx. No obstant això, ha assenyalat que les noves incorporacions al Consell Econòmic i Social (CES), entitat formada per patronal i sindicats majoritaris que discuteix les solucions a la situació del sector, es duen a terme per consens; i, atés que aquest no s'ha produït respecte a l'entrada de l'Assemblea de Treballadors - MUP en l'òrgan, no pot garantir la seua inclusió en ell. Hi ha aclarit, però, que el CES engegarà fòrums socials més amplis per al debat sobre la situació en el sector, encara que no ha explicitat ni la data ni els objectius i prerrogatives que es pensa assignar a eixos organismes futurs.

Els portaveus de l'Assemblea de Treballadors - MUP han expressat, d'altra banda, el seu desig que l'Ajuntament pressione la resta d'administracions perquè es done una solució al sector del calcer i perquè es garantisca la reindustrialització de la ciutat. Han declarat també la seua intenció de lluitar fermament per aconseguir que l'Administració reconega la situació d'il·legalitat i clandestinatge que ha predominat en la ciutat durant les últimes dècades i pose, en conseqüència, els mitjans materials per garantir l'empleabilitat o, si no n'hi ha, el benestar de tots els treballadors afectats pels tancaments d'empreses i la manca de cotitzacions deguda als anys que han treballat de forma il·legal. Aquesta proposta, que l'Assemblea denomina genèricament com a «salari social», ha estat arreplegada per Soler per transmetre-la i debatre-la amb els seus companys del Govern municipal.

Finalment, l'Assemblea de Treballadors - MUP ha presentat al regidor el calendari de les properes mobilitzacions que pensa dur a terme: una concentració davant de la seu de la patronal, AICE, a la Plaça de Crevillent, dijous 18 a les 20.30 h; i una manifestació, l'eixida de la qual està previst que es duga a terme des del Tanatori de Carrús, per finalitzar davant de l'Ajuntament, dijous 2 de desembre a partir de les 20 h. Per a aqueix mateix dia, es preveu que es produïsca una protesta semblant a Elda, on l'Assemblea ha mantingut reunions amb altres grups de treballadors descontents de la comarca de l'Alt Vinalopó. La delegació ha sol·licitat el suport polític de l'Ajuntament per a la manifestació del dia 2, entenent que es refereix a «un problema de tots», com expressa el seu lema, «Pel calcer i els drets dels treballadors», davant de la qual cosa Soler s'ha mostrat reticent, encara que no hi ha expressat una negativa contundent. L'Assemblea espera que, en aquesta ocasió, l'Ajuntament i els sindicats CCOO i UGT s'impliquen en la protesta i no tornen a inhibir-se’n, tal com va ocórrer el passat 30 de setembre.

This work is in the public domain
Sindicat