Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : criminalització i repressió : pobles i cultures vs poder i estats
Recurs contra la votació manipulada de Fresno
26 nov 2004
El President de la FIRS, Isidre Oliveres, i l'advocat contractat per la Federació Catalana de Patinatge, Jean L. Dupont, han anunciat que presentaran un recurs a la decisió.
Es evident que el Govern espanyol no ha estat neutral, en els despatxos i les reunions prèvies al Congrés de la Federació Internacional de Patinatge (FIRS) ha pressionat i manipulat tot el que ha pogut i més, fins que ha tret la discussió de l'àmbit privat situant les pressions a nivell polític.

Aquest afer ja fa molt temps que va deixar de ser matèria únicament esportiva, i ara, tots els partits polítics que han donat suport a les seleccions nacionals catalanes, entre ells el mateix president de la Generalitat, han de plantar cara.

I plantar cara no només per tots aquells que han lluitat fins el final per tenir la nostra selecció, sinó per evitar que aquesta partida que ha guanyat Espanya i el seu Govern no sigui l’inici d’un seguit de ganivetades més.

Per posar només un exemple, a Catalunya es redacta un Estatut que haurà de ser beneït per Madrid, caldrà ser molt prudents, i sobretot, desconfiar de tantes promeses. ERC, CiU i ICV-EUA ja han denunciat aquestes pressions del Govern espanyol, una opinió compartida per moltes entitats culturals i socials del país.

També cal dir que en aquest cas, una part important del PSC ha mantingut una actitud positiva envers la nostra selecció nacional, i ha mostrat el seu suport. Tothom recorda la fotografia del president Maragall a Macau, amb els jugadors i amb una estelada de fons.

Per altra banda, des que s'ha fet oficial la notícia, diverses organitzacions han convocat manifestacions de protesta, però davant l'allau de convocatòries, els col•lectius majoritàriament nacionalistes i independentistes s'han posat d'acord per anar a l'una.

<b>Així, hi haurà una manifestació aquesta tarda a les set davant de la seu de la delegació del govern a Catalunya, al Pla de Palau de Barcelona.</b>

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Recurs contra la votació manipulada de Fresno
26 nov 2004
Només servim per a pagar.
Re: Recurs contra la votació manipulada de Fresno
26 nov 2004
Un país de vençuts és el que som, ens donen pel cul i aquí surten 300 persones al carrer. Es el que ens mereixem
Re: Recurs contra la votació manipulada de Fresno
26 nov 2004
Simplement, la gent passa d'aquestes coses i viu la seva vida.
Re: Recurs contra la votació manipulada de Fresno
26 nov 2004
La gent viu la seva vida i també fa moltes més coses, que tú siguis apatic no vol dir que tothom hagi de ser el mateix.

A la plaça Sant Jaume havien 4 mil persones l'altre dia, per rebre la selecció després de guayar el Campionat del Món, ara passa que la gent esta molt farta de la repressió que patim per l'estat espanyol. Potser no surt al carrer pero s'esta adonant molt bé del que esta succeint, de que aixó no pot seguir així!!
Re: Recurs contra la votació manipulada de Fresno
26 nov 2004
Això us passa per tontos del cul. A qui se li acudeix posar nogensmenys que una nació als patins de quatre galifardeus? Això és exactament el mateix que fotia en Franco cada cop que "la gacela de Soria" (així deien al Mariano Haro aquell) feia un quart lloc en uns jocs olímpics o el sisè en uns campionats mundials o quan el Paquito Fernández-Ochoa va guanyar -ningú sap ben bé com- una medalla d'or olímpica. Tot era aleshores "exaltación del espíritu nacional y de la raza".

L'espectacle de quatre mil persones a la plaça de Sant Jaume l'altre dia bramant com si ja s'hagués aconseguit la independència total perquè uns paios amb patins i pilota van fer més gols que altres ídem de ídem duent uns suposats colors de Catalunya igual que els altres trossos de suro duen el "toro de Osborne", va fer riure més que res per no plorar.

Així que res, xiquets. Visca Catalunya lliure i anar fent: vint anys per aconseguir la independència de l'hoquei; altres vint per aconseguir la de la natació sincronitzada; altres vint per al gran tret del voley platja... I d'aquí tres-cents o quatre-cents anys, potser el Barça guanyarà el Campionat Mundial de Futbol.

Anem bé...
Re: Recurs contra la votació manipulada de Fresno
26 nov 2004
Si que anem bé, l'estat espanyol ha hagut de recòrrer a tota la seva capacitat de pressionar, sobornar i amenaçar perque era molt probable que la Federació Internacional de Patinatge reconeguès la selección catalana com a potencia internacional que de fet és.

Si que anem bé i podem fer molt més, han mostrat el seu veritable taranna totalitari, tancat i totalitari, incapaç de respectar ni tan sols una selecció de hòquei patins competint a nivell internacional? Potser és que, per exemple, amb les seleccions catalanes lliures i internacionals es trobaríen sense selecció de hòquei o de waterpolo?

Que tenen un trauma d'un possible partit Catalunya contra Espanya? Doncs que es retirin dels campionats, és problema seu, no tenen cap dret a boicotejar-nos la selecció catalana.
Sindicato Sindicat