Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Cacicada a Fresno
26 nov 2004
La mateixa comissió que va aprovar l'entrada de la Federació Catalana de Patinatge ara es fa enrera i ni tant sols permet que l'entrada de la Federació Catalana sigui votada a l'assemblea de la FIRS.
Divendres, 26 de novembre de 2004 a les 1:55
Ni votar. A primera hora de la matinada d'avui divendres s'ha sabut que la Federació Internacional de Patinatge (FIRS) ha decidit ni tant sols considerar el recurs de la Federación Española de Patinaje contra la votació demà de la inclusió o no de Catalunya a l'assemblea de la FIRS. De fet, la comissió executiva de la FIRS ha decidit no tenir en compte el recurs perquè ha estimat revocar la decisió que ella mateixa va aprovar al març. La mateixa comissió que va aprovar l'entrada de la Federació Catalana de Patinatge ara es fa enrera i ni tant sols permet que l'entrada de la Federació Catalana sigui votada a l'assemblea de la FIRS d'avui divendres. Isidre Oliveras de la Riba, president de la FIRS, no ha participat a la decisió, presa mig d'amagat i sense el coneixement del propi president, que havia comunicat que no participaria a la decisió que s'havia de pendre sobre el recurs de la Federació Espanyola contra l'admissió de la Catalana. Malgrat això, com ja hem dit, la votació ni s'ha arribat a produir. Els membres de l'executiva, en una decisió sense precedents i totalment anòmala, ha decidit, saltant-se totes les normes i actes, derogar la seva pròpia decisió ... només per al tema de la Federació Catalana (les altres que esperen aprovació sí que se sotmetran a la ratificació de l'assemblea de la FIRS, que de fet mai ha hagut de votar perquè les noves incorporacions s'han produït per aclamació).

La singular i esperpèntica decisió de revocar la seva propia decisió de març ha estat aprovada per 6 vots a 3. Després de la tupinada, el representant colombià (membre de l'executiva) ha sortit a abraçar-se amb García Raposo (representant de la delegació espanyola) i aquest últim li ha comentat que "ahora puedes pedirme lo que quieras". El representant italià també n'ha sortit molt satisfet. El comitè no ha permès que cap de les dues delegacions s'expliqués ni donés cap versió del tema, contra la voluntat del president Oliveras.

Efectivament doncs, i com proclamaven els representants de tots els estaments esportius españols "no se debe mezclar deporte con política". Ací ho tenim. No deixen ni que les federacions puguin votar lliurement si la Federació Catalana pot accedir a la FIRS o no. Corredisses pels passadissos, tupinades, secretisme, ... en definitiva, "pucherazo" al més pur estil cacic. Qualsevol maniobra és vàlida. El missatge és clar: per a tenir seleccions nacionals oficials, has de ser estat.

Tot i això la delegació catalana no tira la tovallola encara. De fet, l'advocat Dupont (el mateix que va revolucionar la legalitat futbolística internacional amb la llei Bosman), part de la delegació catalana, investiga si el moviment de la comissió executiva de la FIRS s'ajusta als seus propis estatuts. De fet, l'acció d'auto-revocar una decisió presa anteriorment pel propi comité executiu, saltant-se el dret de l'assemblea a votar sobre la decisió, podria estar vulnerant els propis estatuts i la potestat de l'assemblea de verificar/aprovar les decisions preses pel comitè executiu, doncs no s'ha donat ocasió a l'assemblea d'opinar sobre el tema.

Ultima hora: Isidre Oliveras ha explicat el tema en una roda de premsa fa pocs minuts, i ha aclarat que el congrés (assemblea) pot revocar qualsevol acord del comité central (comissió executiva) de la FIRS, com a òrgan sobirà que és. A més ha anunciat que presentarà la seva dimissió irrevocable avui mateix al congrés de la FIRS a conseqüència d'aquestes maniobres sospitoses del comitè executiu, a pesar de que el mateix comitè li ha demanat que segueixi al seu càrrec. Isidre ha informat que acata les decisions del comitè, tot i no compartir-les, i que dimitirà després de la reunió de l'assemblea de demà, com a deferència cap a les prop de seixanta federacions que demà s'hi reuniran. Ha acabat amb un "Això és un partit i la federació catalana va perdent per 1-0, però el partit encara és a la mitja part. I poden guanyar, ja que quan un juga bé acostuma a guanyar, i el món de l'esport gira al seu favor". Ha repetit que el congrés (l'assemblea) pot rebatre QUALSEVOL decisió presa pel comitè executiu.

El càrrec de president de la FIRS recaurà al representant de la Federació Argentina, com a vicepresident primer de la FIRS (que per cert està a favor del reconeixement de la Federació Catalana). Com que el congrés de la FIRS està capacitat, segons els estatuts, per a desligitimar les decisions del comitè central, podria ser que demà a la votació del congrés (amb majoria simple) es desautoritzés la decisió del comitè central de revocar la decisió presa al març d'enguany.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Cacicada a Fresno
26 nov 2004
pues ya que no vais al mundial podeis jugar un triangular contra murcia y galicia este verano.
Re: Cacicada a Fresno
26 nov 2004
A10 Ecspaña
Re: Cacicada a Fresno
26 nov 2004
doncs ara boicot popular a les seves "selecciones nacionales" i que juguin al hockey amb els jugadors de Navalcarnero.
Re: Cacicada a Fresno
26 nov 2004
manifestem-nos aquesta tarda par les seleccion catalanes!!!
Re: Cacicada a Fresno
26 nov 2004
Boicot a la seleccio espanyola, cap catala a la seva seleccio.
Re: Cacicada a Fresno
26 nov 2004
aixo qe diuss "curru" estaria força be, però s'ha de pensar que els esportistes catalans o potser no tots però la majoria hi anirien simplement pels cales que s'endurien..

Mort al Capital!!!
Sindicat