Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
No te confundas: CC.OO. y UGT no son sindicatos
25 nov 2004
Una info interesante de Madrid...
No me manejo con el HTML y eso, lo siento, asi que copio el enlace para que lo veaís: http://acp.sindominio.net/article.pl?sid=04/11/24/2158255&mode=thread&th

This work is in the public domain

Comentaris

Re: No te confundas: CC.OO. y UGT no son sindicatos
25 nov 2004
Endavant amb el sindicalisme independentista i d´esquerres als Països Catalans, Euskal Herria i Galiza!!!
Re: No te confundas: CC.OO. y UGT no son sindicatos
25 nov 2004
Endavant amb l'anarosindicalisme! Endavant amb la CGT!
Re: No te confundas: CC.OO. y UGT no son sindicatos
25 nov 2004
Endavant amb el pallassisme! Endavant amb Tortell Poltrona!
Re: No te confundas: CC.OO. y UGT no son sindicatos
25 nov 2004
endavant amb l'unic sindicat daquest pais o paisos (catalans)
visca l'anarquia!
Re: No te confundas: CC.OO. y UGT no son sindicatos
25 nov 2004
Això, això... Endavant amb el SINDICAT ÚNIC!!!
Re: Rompe la norma / Trenca la norma
25 nov 2004
Les mateixes divisions que al 36.

NO FEM RES.

Dóna igual la vostra estratègia... fem fronts i barricades en tots els barris, escoles, institucions, grups associatius, cooperatives, okupes, pressons, casals, ateneus... la lluita UNITÀRIA és l'únic camí...

Ells (libertaddigital, España2000, AUN, falange, la razón, antena 3 notícias, Canal 9, PP, Basta ya, agrupación contra el terrorismo, COPE, El Mundo, Las Provincias, ABC...) van tots junts... són més inteligents que nosaltres.

VISCA L'ANTIAUTORITARISME.
VISCA LA GENT AUTÈNTICA I INTELIGENT.
MORT A LES SIGLES I ALS QUE REBENTEN, DES DE DINS, ELS MOVIMENTS SOCIALS.

ANARQUIA ALS PAÃ?SOS CATALANS, ARA O MAI!!!!!!
Re: No te confundas: CC.OO. y UGT no son sindicatos
25 nov 2004
Aupa! Información como esa deberia llegar a todos los currantes, yo mañana me llevo copias al tajo!
Re: No te confundas: CC.OO. y UGT no son sindicatos
25 nov 2004
Endavant amb els camagrocs i els rovellons!!!!

PD: tan a UGT com a CC.OO hi ha espai pel canvi intern. I sino que li diguin a aquells que van portar al revolucionari Chávez a la seu de CC.OO a Madrid.
Re: No te confundas: CC.OO. y UGT no son sindicatos
25 nov 2004
Bona reflexió, unitat popular.

ISABEL PALLARÈS - Secretària confederal de la Intersindical-CSC
“CCOO i UGT s’han penjat l’etiqueta falsa de sindicat nacional�

Isabel Pallarès i Roqué (Almacelles, el Segrià, 1964), és llicenciada en filologia catalana. Ocupa la secretaria confederal de la Intersindical-CSC des de 1998. En aquest tercer congrés ha estat reelegida. Desenvolupa la seva tasca sindical al sector d'ensenyament i es va afiliar al sindicat l'any 1987, amb la idea de treballar pel sindicalisme nacional i de classe.

Aquest cap de setmana, la Intersindical-CSC ha celebrat el seu tercer congrés i s'ha plantejat el repte de convertir-se en un referent laboral i social als PPCC. Tot i que ha crescut, el sindicalisme nacional encara té un pes reduït.
Com s'ho faran?

Tot i que el pes del sindicat nacional i de classe no és prou important al nostre país, això no vol dir que no sigui necessari i que no tinguem clar el camí. La clau és no defallir en la persecució d'aquest repte, de forma lenta però continuada, amb el necessari exercici de conscienciació que això requereix i arribant al màxim possible de treballadors i treballadores. Només així és possible. Hem de practicar un sindicalisme de proximitat, útil, reivindicatiu i alternatiu perquè els sindicats, i més els que som nacionals, hem d'esdevenir un motor de canvi social i polític; no podem perdre el carrer ni deixar d'estar a l'avantguarda. Ens cal també la complicitat dels mitjans de comunicació per tal de ser visibles.

UGT i CCOO a Catalunya també diuen que reivindiquen un marc català de relacions laborals, i compten amb les simpaties de l'opinió pública i els partits polítics. Si resulta que tothom treballa per un marc de relacions laborals propi, perquè no el tenim ja?
Això mateix ens preguntem nosaltres... En primer lloc, cal definir de què parlem quan diem marc català de relacions laborals. No només es tracta de tenir referents propis com l'IPC català, que és una tasca indiscutible i necessària, sinó també d'adquirir competències en matèries legislatives o de Seguretat Social. Aquest tema no només està en mans dels sindicats sinó també dels partits polítics i de la relació que estableixi el nostre govern amb el de l'Estat. Per això hem d'estar molt atents i ser molt exigents amb el nou Estatut català. És evident que si tots treballéssim en la mateixa línia de consecució d'un marc laboral propi, s'hauria avançat molt més. Hi ha sindicats, i també partits, que no passen mai de les paraules als fets. Queda molt bé dir segons què davant de segons qui, però quan cal fer el pas i ser valents tot és diferent.

Durant 23 anys hem tingut un govern nacionalista, i ara ERC és al Govern. Per què no hi ha hagut cap aposta política en aquest sentit? Qualsevol partit amb voluntat de construcció nacional hauria d'impulsar un model sindical propi...
Segurament la resposta la trobem en la pregunta anterior. És clar que l'etiqueta de sindicat nacional al nostre país se l'han penjat CCOO i UGT i que això ha servit per no anar a una valoració de fons en el tema, ja que amb l'embolcall n'hi ha hagut prou perquè en aquesta qüestió no s'avanci. Ells diuen que són nacionals, que actuen com a tal, alguns polítics i sectors se'ls creuen i tothom queda satisfet i complagut. Però el sindicalisme estatal no ha estat un element de progrés nacional a Catalunya. Ells mai faran res per alterar o qüestionar el seu marc d'actuació natural, que és l'estatal.

Sorprèn, sobretot si ens fixem en casos com el de Galícia, on el BNG ha fet una aposta política per la Confederació Intersindical Galega, amb majoria absoluta del PP...
Tant a Galícia com al País Basc CCOO i UGT representen forces sindicals estatals i no nacionals, i per tant els partits nacionalistes tenen clara la referència del sindicat nacional, independentment que governi o estigui a l'oposició. És un tema de model de construcció nacional i no de qui governa. La realitat és tossuda i cap moviment d'alliberament nacional triomfa o progressa de veres sense un sindicalisme propi, que en alguns casos és l'element clau.

A Catalunya caldria un gest similar per facilitar la confluència del sindicalisme català. La USTEC, en ensenyament públic, i la Intersindical-CSC podrien reforçar-se mútuament. Confien que tard o d'hora alguna força política faci l'aposta del BNG?
Penso que a mi no em toca parlar d'apostes polítiques. En tot cas, des del sindicat ens caldrà treballar de valent per buscar espais de complicitat, convivència i treball conjunt entre aquelles organitzacions sindicals que treballem en clau de país. El que es faci dependrà de la convicció i capacitat que tinguem i demostrem per avançar en el camí indicat.

Si no arriba l'impuls polític extern, la Intersindical-CSC i l'USTEC estan prou madures com per marcar projecte comuns?
En aquest cas no és un tema de maduresa sinó d'interessos comuns. Si aquests són similars i tots plegats en creiem en la necessitat d'avançar en la construcció del sindicat nacional i de classe, la maduresa no és l'indicador d'avançament o no en aquest camí. Nosaltres tenim clar que cal fer una aposta per un sindicalisme de classe, perquè només aglutinant treballadors i treballadores de tots els sectors, podem fer un avenç real que no es limiti a qüestions de còmput de representants electes.

A banda de la Intersindical-CSC, hi ha models semblants de sindicat al País Valencià i a les Illes, com la Intersindical Valenciana i la Intersindical Balear. Es plantegen fer un treball conjunt per assolir els seus objectius?
El primer plantejament era consolidar la nostra tasca i el nostre projecte. Ara cal un pas endavant, començar a parlar amb totes dues organitzacions per intensificar ponts de diàleg i veure quines tasques conjuntes podem fer per avançar en l'objectiu d'aconseguir un sindicalisme propi als Països Catalans. Per fer una gran travessa el primer pas és definitiu. Som a les beceroles però, almenys, amb la Intersindical Valenciana ja hi ha una voluntat mútua de parlar. Tots tenim clar que compartim no només una identitat i una llengua, sinó també una problemàtica social i laboral amb un quadre de precarietat bastant similar.

En aquest escenari, per a quan veu possible iniciar un procés de construcció de sindicalisme als Països Catalans?
La possibilitat existeix, però hem de ser molt cautes a l'hora de posar dates al calendari. Depèn de voluntats, de disponibilitats i de possibilitats de feina conjunta que ens facin avançar cap aquest camí. La base per començar a treballar existeix en tant que les voluntats són compartides. Ens caldrà però, fer còmplices a totes aquelles organitzacions que vulguin treballar en aquest camí perquè els esforços seran molt importants i el repte s'ho val.

CIG - Confederación Intersindical Galega
www.galizacig.com

ELA - Euskal Langileen Alkartasuna
www.ela-sindikatua.org

LAB - Langile Abertzaleen Batzordeak
www.labsindikatua.org/

Intersindical-CSC
www.intersindical-csc.org

Intersindical Valenciana
www.intersindical.org


[Una salutació per la penya que lluita contra l'especulació, atents a les accions convocades al Raval aquest diumenge i a Gràcia properament]
Unitat anticapitalista aquesta és la resposta!!!
25 nov 2004
@

www.kaosenlared.net
Re: No te confundas: CC.OO. y UGT no son sindicatos
26 nov 2004
La pallarès parla de la Ustec com si no sabés que la Ustec ja forma part d'una intersinsical, la IAC. Què vols ara, robar-los la joia de la corona?
fora sindicats grocs!
26 nov 2004
Sindicats grocs= sindicats del patró.

Sindicats que llepen el cul dels polítics, reben subvencions, pacten d'esquenes als /les treballadores, signen convenis de merda i acomiadaments= escòria antiobrera.

Per un veritable canvi:

Visca la CNT!
Visca l'anarcosindicalisme!
Re: No te confundas: CC.OO. y UGT no son sindicatos
26 nov 2004
El text de critica a UGT i CCOO em sembla perfecte i és per felicitar als seus autors, simplement voldria afegir un punt que em sembla que no surt i és absolutament important, el paper dels afiliats en aquests sindicats com a mafies endogàmiques a segons quins sectors i feines. Hi ha factories i treballs on ser d'un d'aquests sindicats significa possibilitats d'ascensió, tranquilitat en quant al teu futur (en els acomiadaments sempre caiem els dels altres sindicats abans) i en resum, en comporta la creació d'una camarilla privilegiada que actua com una mafia: favor per favor entre els nostres. I en conseqüència tot el contrari pels que no en formen part. És evident que CCOO i UGT han deixat de ser un sindicat en el sentit ample de la paraula, les seves preocupacions sobre les condicions laborals i la defensa del treballador, ha passat a un segon pla davant les camarilles i el sectarisme entre els que són del "sindicat" i els que no. Però l'afiliació constant sempre la mantindran mentres mantinguin aquests llocs de poder i mentres a una feina una persona sense sensibilitat laboral vulgui sortir-se d'una situació puntual. El món laboral es regeix per l'insolidaritat i l'amiguisme, competència entre companys, venuts sempre els hi ha hagut però tants com ara em costa creure-ho, mentres això sigui així CCOO i UGT seran els sindicats amb més afiliació entre tots aquells que no tenen veritable consciència obrera i de transformació social, simplement ascendre, ascendre i ascendre. Espero que arribi un dia en que els vegi caure en poicat i desaparèixer del mapa, llavors riurem un munt.
Re: No te confundas: CC.OO. y UGT no son sindicatos
26 nov 2004
CCOO dejó de ser un sindicato después de que se lo apropiaran los perros del sistema, porque CCOO lo creó un falangista y los falangistas han sido los que mas han beneficiado a los obreros :D
Sindicato Sindicat