Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: mitjans i manipulació
Perles informatives del mes de novembre.
25 nov 2004
Perles informatives del mes de novembre
Pascual Serrano
Rebelión



Cascos blaus a Haití
El 25 d'octubre emeten les televisions una imatge molt eloqüent del paper dels cascos blaus espanyols a Haití. Es tracta d'un guàrdia civil arrencant una foto de l'expresident Aristide de la paret d'un suburbi de la capital. Efectivament, és al que van anar, per a consolidar el derrocament del president legítim d'Haití, però li van cridar missió humanitària.

Poble i govern
També el 25 d'octubre van ser molt comentades les declaracions de l'alt comandament militar espanyol qui, entre altres coses, va parlar de l'alt cost polític que per a tots els governs ha tingut la cessió del sòl i l'espai aeri espanyol per a les operacions d'Estats Units contra L'Iraq. Si tenia un alt cost polític, és perquè els espanyols no estàvem d'acord. I si no estàvem d'acord, per qué ho feien els governs? però la democràcia no era el govern del poble?

Eurofighter
El 28 d'octubre anuncien que després de deu anys d'investigació i milions d'euros de pressupost van a presentar el flamant avió de combat Eurofighter a Espanya. L'exhibició es suspèn perquè està plovent i així no pot volar el caça europeu. Com per a guanyar guerres.

A sang freda
Diuen el 7 de novembre en els informatius de Tele5 que la resistència iraquiana mata "a sang freda" a 23 policies en una comissaria. Aquest mateix dia EEUU bombardejava un hospital a L'Iraq, però sembla que qui van morir a sang freda van ser uns policies armats dintre de la seva prefectura, no els civils que es trobaven en l'hospital.

Violència a El Salvador
El 8 de novembre, un ampli reportatge de TVE1 relata l'existència de bandes de delinqüents a El Salvador, segons afirmen, "a causa de dotze anys de guerra i múltiples desastres naturals soferts pel país". Però la guerra va acabar fa dotze anys, no se'ls ha ocorregut pensar que la pobresa i l'absència d'un adequat sistema d'educació en un país governat per la dreta des de sempre pot tenir alguna relació?

Loyola de Palacio i Zapatero
Afirma el 10 de novembre l'eurodiputatda Loyola de Palacio que volgués que Zapatero tingués la capacitat d'interlocució d'Aznar, en referència que Bush no li ha respost la cridada de telèfon després de les eleccions mentre que si ha rebut a Aznar. Dolenta cosa és aquesta d'admirar a un president espanyol per l'acceptació de Bush, jo creia que es tractava que ho acceptessin els espanyols.

Un titular urgent
Dia 16 de novembre. Es difonen les imatges d'un militar nord-americà rematant a boca de canó a un iraquià ferit. Els titulars immediats de totes les agències de premsa no diuen això, destaquen que "EEUU prendrà mesures disciplinàries sobre un militar que va disparar contra un iraquià ferit". Crec que és evident que el titular de la notícia urgent no era aquest.

Tertúlies amb enquesta
La tertúlia de María Teresa Campos de Tele5 incorpora una enquesta entre el públic perquè seleccionin els temes a abordar. Els contertulis debatran sobre el que més vots tingui, sigui el que sigui. És sorprenent la capacitat d'unes persones de considerar-se experts en qualsevol assumpte i debatre sobre ell davant de milions de persones. Jo creo que són com els cantants de les revetlles que toquen el que se'ls demani. Així sonen.

Endevinalla
En els informatius de Tele5 de migdia apareix un comando de marines nord-americà intentant entrar en un habitatge a Faluyah i retrocedint al trobar resistència en l'interior. A continuació, apareixen imatges dels marines entrant i el locutor informant que els habitants, presumptes membres de la resistència, havien fugit. A la nit, en TVE2 surten les mateixes imatges de l'assalt repel·lit. Després s'aprecia com derroquen amb l'edifici amb foc de morters, entren els marines i les imatges dels cadàvers dels iraquians entre les ruïnes. Endevinin quin de les dues informacions és la veritable.

El País i la Cimera de Costa Rica
Amb motiu de la Cimera Iberoamericana a Costa Rica milers de persones es manifesten contra la guerra de L'Iraq en el carrer. Onegen, entre altres símbols, banderes de Cuba i del Che. El diari El País il·lustra la seva informació d'aquest cim del 20 de novembre amb la foto de dues dones, insisteixo dues, amb un cartell denunciant la "repressió a Cuba".

Afganistan i l'opi
El diari ABC del 22 de novembre recull dades de l'Informe de l'Oficina de l'ONU per a les Drogues i el Delicte. Segons sembla, des de la caiguda dels talibans a Afganistan el cultiu d'opi s'ha disparat fins a arribar a el 87 % de la producció d'opi i d'heroïna de tot el món. Des de l'any passat la superfície de cultiu va créixer un 64 %. No solament aquest és el resultat de l'alliberament d'un país d'un règim que, segons deien, se sostenia en la droga, sinó que sembla que el 87 % de l'opi del món s'està conreant en una zona sota control militar d'Estats Units i Europa. Després diran que cal intervenir a Colòmbia per a acabar amb el cultiu de droga.


ESPANYA


Atenció al client de RENFE
Observo al final del mes d'octubre en un breu d'economia en la premsa que ha sortit a subhasta la subcontractació de RENFE de l'empresa que s'encarregarà del servei d'Atenció al Client de la companyia de ferrocarrils. O sigui, que quan un usuari es dirigeixi al servei d'atenció al client de RENFE, no tindrà davant a RENFE ni ell serà cap client d'aquesta empresa.

Cruzcampo i Projecte Home
Anuncien els informatius de Tele5 del dia 23 d'octubre un concert de música en benefici de Projecte Home patrocinat per Cruzcampo. Està bé això que una entitat que lluita contra la drogoaddicció tingui d'anunciant i patrocinador una empresa de begudes alcohòliques.

Exèrcit d´okupes
El dia 22 d'octubre en els informatius de Tele5 anuncia el presentador que "les imatges següents demostren que els okupes de la ciutat Cornellà s'havien preparat com un exèrcit davant el desallotjament policial". Posen les imatges i apareix una línia de pneumàtics cremant i darrere uns joves llençant pedres. Doncs vaja exèrcit.

Dibuixos animats
A les vuit del matí del 8 de novembre, la televisió de Castella-la Manxa emet els deplorables dibuixos animats de Shin Chan amb l'advertiment que no és recomanable per a menors de tretze anys, i qui esperen que vegi aquests dibuixos mentre desdejuna a les vuit del matí?

Drets dels emigrants
Les notícies de TVE2 de la nit informen d'una sentència contra un patró de vaixell per atemptar contra els drets dels emigrants al portar-los il·legalment a Espanya. Quins drets?, el d'habitatge?, el de residència?, el de treball?, el de lliure circulació? No els donem cap dret als emigrants sense papers i a aquest pobre desgraciat ho condemnen per violar-los.

La bomba de Palomares
L'estat espanyol ha decidit expropiar els terrenys on va caure accidentalment una bomba nuclear nord-americana en la localitat de Palomares. Pel que sembla, per raons de seguretat a causa del alt nivell de radiació de la zona. Sembla raonable, però la bomba va caure en 1966, no ha hagut radiació en aquests 38 anys?

Bancs i robatoris
M'assabento per les notícies de la nit de TVE2 que els bancs han hagut de retornar als usuaris 650.000 euros ordenat pel banc d'Espanya després de les reclamacions corresponents a l'any 2003. Això és més diners del que els delinqüents hagin pogut dur-se mitjançant atracaments als bancs. La diferència és que als atracadors quan els enxampen van a la presó i els bancs només han de retornar-lo.
Mira també:
http://www.rebelion.org/noticia.php?id=7915

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Perles informatives del mes de novembre.
25 nov 2004
perquè troba aquest tiu que els dibuixos del Shin Chan son deplorables?
Re: Perles informatives del mes de novembre.
25 nov 2004
l'article molt bo, pero q no s'hi fiqui amb el Shin Chaaaaannnnnnn!!!!!!!!!!!
Re: Perles informatives del mes de novembre.
25 nov 2004
aparte de la crítica snob a shin chan hay más comentarios marcianos, como el del proyecto hombre y la cerveza cruzcampo

¿qué hay de malo en que la marca de cerveza colabore con la organización?

a ver si ahora además de prohibir las 'drogas' hay quien quiere prohibir la cerveza
Re: Perles informatives del mes de novembre.
25 nov 2004
L'ALCOHOL TAMBÉ ÉS UNA DROGA. I de les més dures, noingú diu ue s'hagi de prohibir, però seria com si els narcos -si fos legal- financiessin la desintoxicació... no té sentit, només és una rentada de cara!

Ara, el shin chan ni tocar-lo...
Re: Perles informatives del mes de novembre.
25 nov 2004
Pascual Serrano

Nacido en Valencia (España) el año 1964, Pascual Serrano se licenció en Periodismo en 1993 en la Universidad Complutense de Madrid. Se inició en el periodismo trabajando en el diario español ABC. Fue fundador y redactor jefe de la revista Voces, editada por la organización política Izquierda Unida.

Sus trabajos se han desarrollado tras sus viajes por México, Guatemala, El Salvador, Honduras, Nicaragua, Colombia, Venezuela, Cuba, Iraq, Jordania y Líbano.

Ha colaborado en múltiples publicaciones: El Mundo (España), Brecha (Uruguay), Latino (El Salvador), Granma (Cuba), Resumen Latinoamericano (España), Utopías (España), La Jornada (México).

Es coautor de los libros "Periodismo y crimen" y "Washington contra el mundo" y fundador de la revista electrónica Rebelión www.rebelion.org .

En la actualidad es miembro del consejo de redacción de las revistas Mundo Obrero, El Otro País y Pueblos, donde colabora habitualmente.

pascualserrano ARROBA wanadoo.es

www.pascualserrano.net

-------------------------------------------------

Shin Chan

Shinosuke Nohara o como es mas conocido Shin-chan es un niño de 5 años con la mente de un adulto, le gustan mucho las mujeres con grandes pechos, no tiene vergüenza, ya que siempre que puede se baja los pantalones y mientras se pinta la cara de un elefante( ya os podéis imaginar que es lo que hace servir de trompa), baila mientras grita trompa trompa, también le gusta hacer la danza del culo, jugar ha hacerse el muerto, jugar con su perro Nevat, volver loca a su madre y imitar a su padre, una de las cosas que mas odia es el pimiento y tiene miedo a los travestidos, excepto del campeón mundial de patinaje.
Re: Perles informatives del mes de novembre.
25 nov 2004
vamos el chin chan...todo un ejemplo pa los crios/as de hoy. pa aprender cual es el papel de cada uno/a en la vida.
reposición de la bola de cristal, ya¡¡¡¡
Re: Perles informatives del mes de novembre.
25 nov 2004
"deplorables dibuixos animats de Shin Chan " ... home, sincerament, si el problema fos que els xiquets miren en shin-chan aniriem més que bé. El problema dels nens es q des de ben petits, quan son encara individus salvatgement incivilitzats, tendres i feliços, a la TV, a l'ESCOLA i a CASA s'els imposen dia a dia uns valors basats en la competivitat, l'odi i el despreci als altres que fan POR de veritat... un culet, culet; o una mare histèrica - i d caire sexista- com la d'en Shin-Chan poc mal els farà al costat d'això.
Re: Perles informatives del mes de novembre.
25 nov 2004
i més quan el públic majoritari del Shin Chan és més aviat grandet...
Re: Perles informatives del mes de novembre.
26 nov 2004
puritanos y mojigatos, la cerveza no es una 'droga', la cerveza es un líquido que si se bebe en cantidades demasiado grandes perjudica la salud

¿hay que demonizarla por eso?
Re: Perles informatives del mes de novembre.
26 nov 2004
De totes les coses que comenta l´article estem debatint sobre shin chan??? un poket de serietat
Re: Perles informatives del mes de novembre.
20 gen 2006
Per a qui diu que no hi hagué radiació a Palomares:

http://marenostrum.org/ecologia/medio_ambiente/palomares/

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more