Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme : especulació i okupació
El que no es diu sobre la copa de l'america
25 nov 2004
Diumenge 28 novembre
11 matí eixida des del passeig de l'Albereda, ROTONDA junt a l'Avinguda del Port
11,30 arribada-trobada al passeig marítim junt al Balneari de les Arenes (C/Pavia)
bicimanifestacio11111.jpg
Diumenge 28 novembre
11 matí eixida des del passeig de l'Albereda, ROTONDA junt a l'Avinguda del Port
11,30 arribada-trobada al passeig marítim junt al Balneari de les Arenes (C/Pavia)
EL QUE NO ES DIU SOBRE LA COPA DE LâAMERICA

Els polítics i empresaris amb els mitjans de comunicació estan fent una campanya de BOMBARDEIG DESINFORMATIU sobre lâanomenada Americaâs Cup 2007. Volen que la població valenciana accepte aquesta competició elitista amb el discurs de què tindrà un suposat interés econòmic i social. Amb aquesta acceptació ES CONSEGUEIX LA INVERSIà PÃBLICA PER AL BENEFICI PRIVAT.


MANIPULACIO. Com sempre la realitat és molt diferent.

Què és la Copa de lâAmèrica. PODER I INFLUÃNCIA: Competició nàutica molt elitista nascuda a mitjans del s.XIX. Els participants (com es veu a la seua web) són aristócrates, militars, financers, empresaris, comerciants i enginyers. Valors com âel espíritu patrióticoâ? o el desafiament tecnològic multipliquen lâadrenalina dels sobradament adinerats.

Ja sâha pogut sentir: â2007 València, el mar de Suizaâ?. Actualment la Copa està en mans de lâempresa suïssa AC Management. Aquest organisme ha demanat a València que es construixca un Hotel al costat del futur canal, un hotel que ACM gestionarà.

Any 2003, el multimilionari suís Ernesto Bertarelli guanyà lâúltima edició de la Copa i aquest individu ha sigut fonamental per tal que València siga anomenada seu al 2007. Es tracta dâun magnate propietari de la multinacional Serono, que té una estreta relació comercial amb lâInstitut Valencià de lâInfertilitat (IVI) al qual abasteix dâequip mèdic per als processos de reproducció assistida. A més és propietari dâun banc amb ACTIVITAT IMMOBILIÃRIA, una activitat que sâagilitza amb motiu de la Copa.

A QUI BENEFICIA
Americaâs Cup afavoreix estratègies dâenriquiment ràpid només als sectors valencians vinculats a la construcció i la promoció turística. Dóna exencions fiscals a les empreses que la patrocinen. També beneficia els magnates directament implicats i al procés de globalització econòmica.

A QUI PERJUDICA
A la població valenciana en general i al territori. La Copa de lâAmèrica accelera transformacions i destruccions pendents. Destrueix cultura i natura per crear centres comercials dâoci i temàtics que beneficien mans privades.

ALGUNS EXEMPLES CONCRETS
.Destrueix el litoral: Per poder destrossar legalment sâha tret lâanomenat âNuevo Plan de Puertosâ? ja que amb el pla vigent la construcció de nous ports esportius estava prohibida i només es podia acceptar lâampliació del ja existents. Ara construiran tres nous a El Campello, Santa Pola i Peníscola a més de lâampliació dâuna treintena. El litoral valencià es borra per crear moviment econòmic. Un cas aberrant és la construcció dâun port esportiu a Cala Baeza, El Campello.Es tracta dâuna de les poques zones no urbanitzades on els fons marins són rics en Posidònia oceànica, fonamental per a la biodiversitat marina.

-Destrueix la cultura i la natura: La Copa, tot i que ho neguen, reaferma i accelera la destrucció del Cabanyal-Canyamelar després de canviar a gust polític i econòmic la Llei de Protecció de Patrimoni. A més del litoral lâampliació del Port ja ha afectat valuoses zones dâhorta i poblats. Com són els casos de Natzaret i La Punta.

-Destrueix persones i poblats i promou lâespeculació: Per poder oferir el territori a les mans privades és necessari expropiar els habitants de les zones on es vol especular. Sobretot, les persones més majors han patit i pateixen les conseqüències de ser expulsades de les seues cases i de les seues terres on ja vivien els seus avantpassats. Amb la Copa el preu de les vivendes i lloguers es disparen impossibilitant a la majoria lâaccés a la vivenda en diferents zones.

-Repressió dels moviments socials i població més pobre: Americaâs Cup 2007 té una influència directa sobre la repressió als moviments socials dissidents així com sobre els sectors més pobres que no donen bona imatge a la âciudad del futuro con vistas al marâ?. Els barris més pobres patiran lâestratègia policial, âTolerancia Ceroâ? ja experimentada al barri de Russafa i que Cotino importà dâEstats Units. Un augment de la presió policial sobre la població valenciana.

ALGUNES DADES ECONÃMIQUES.

-367 milions dâeuros (Administració Central) per lâampliació del port i la dàrsena interior. Aquestos diners públics han de resoldre la infraestructura bàsica pel desenvolupament de la competició nàutica. El projecte inclou la construcció de lâanomenat âClub de propietariosâ?, un dic flotant al centre de la dàrsena que comptarà amb el seu propi Heliport. Aquesta illa acullirà 30 megayates. A la boca del futur canal es farà un Centre dâinvitats.

-653 milions dâeuros per nous ports esportius i ampliacions. Millora de lâacolliment dels diferents equips regatistes.

-31 milions dâeuros (Ministeri de Foment) per ampliar 500 metres la pista de lâaeroport PER A GRANS AVIONS. El que servirà per la Copa, per al sector comercial i per al militar (LâOTAN a Bétera).

En aquesta carrera especulativa els polítics i empresaris se nâobliden dels qui vivim ací. La política de lâasfalt, la destrucció i el benefici econòmic dâuns pocs es ven en campanyes publicitàries com a benefici de tots. Xicotets actes lúdics actúen de cortina de fum per tal que la població estiga distreta i no pense en què és el que realment se li ve damunt.
Mira també:
http://www.nodo50.org/almargen/
http://www.barriodelcarmen.net/lalupa/?p=99

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El que no es diu sobre la copa de l'america
25 nov 2004
Lo k esta claro es k Valencia esta en manos de unos cerdos avidos de dinero y poder,y nadie los va a poder parar.
Son demasiados enemigos con el pastel delante:el PP,Pingüino2000,gentuza de Canal 9,empresarios fachos etc.

Pero debemos estar tranquilos,aunque conscientes de k cada dia vamos a ser menos debido a k mucha gente tiene pensado irse cuando se hacerque la Copa esta de mierda,porque estos mismos k ahora nos estan jodiendo lo van a pasar muy mal en los proximos años...

La Comunidad Valenciana,y mas concretamente Valencia,al tener buen clima y propicio para el negocio rapido,esta en manos de los bichos mas corruptos de la Peninsula,eso es asi,pero la doble cara y lo mejor de todo esto,es k este mismo clima va a ser UN GRAN RECLAMO para los inmigrantes k van a poblar en masa los barrios valencianos en los proximos años,y eso,con lo poco k le gusta eso a los fascistas...jejeje.

Al final todo se paga,ya lo vereis.
Re: El que no es diu sobre la copa de l'america
25 nov 2004
Tanto que te alegra tu comentario final, espero que no se cumpla. Si finalmente eso que profetizas es cierto, y miles de inmigrantes copan barrios enteros valencianos ¿sabes lo que pasará? Que los trabajadores e hijos de trabajadores "de izquierdas de toda la vida" verán como enemigos a estos inmigrantes (más mano de obra, sueldos que no suben o incluso bajan, pérdida de status).

Resultado previsible. Lo que está pasando en toda Europa. Fortalecimiento de los partidos ultras. Aquí todavía es una entelequia... pero ¿hasta cuando? Párate a pensar, que hace unos años, Le Pen no era nadie en Francia, y ahora toca el 20% de los votos, así con varios países europeos (Austria, Holanda.. ¡¡hasta en Alemania tienen diputados en algun Land!!)

El resultado será nefasto para la clase trabajadora. Mucha mano de obra, aparición de ghettos (date una vuelta por las afueras de París). Aumento de la ultraderecha reconvertida en populista, y los clásicos de izquierda que defendían al trabajador... a ver como explicarán al trabajador que tiendan una mano al inmigrante y que ellos no trabajen. El futuro es muy triste.
Re: El que no es diu sobre la copa de l'america
25 nov 2004
muy de acuerdo con el comentario anterior. Pero como comentaba un amigo el obrero clásico no es pacifista, ni antiracista, ni feminista. Es sobre todo defensor a ultranza de sus intereses.

Un ejemplo, la crisis de los astilleros de Izar. El motivo del conflicto es que se separa en dos parte unos astilleros: uno para uso civil, en quiebra y sin futuro, y otro para uso militar.

Las protestas de los obreros eran porque se quedaban fuera de la parte del pastel militar. No eran antimilitaristas., ni se quejaban de la industria militar española. No era nada de eso, sencillamente defendían sus intereses, seguir trabajando, aunque fuera para trabajar en la industria de la muerte.
Sindicat Terrassa