Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
L'ajuntament de Palma intenta desvirtuar la Festa de l'Estendard
24 nov 2004
Davant la notícia publicada recentment en la premsa illenca, referent a la voluntat de l’ajuntament de Palma de modificar el protocol de la Festa de l’Estendard, Maulets, el jovent independentista revolucionari vol fer públiques les següents consideracions:
Davant la notícia publicada recentment en la premsa illenca, referent a la voluntat de l’ajuntament de Palma de modificar el protocol de la Festa de l’Estendard, Maulets, el jovent independentista revolucionari vol fer públiques les següents consideracions:
a) Denunciem la voluntat del govern municipal del PP de fer desaparèixer la Diada de Mallorca. Maulets no acceptem l’excusa donada pel PP que centra en uns tergiversats incidents el motiu de la decisió municipal. No acceptem les acusacions gratuïtes que relacionen l’independentisme amb la causa d’aquests incidents. Entenem que la causa principal d’aquests incidents és la provocació organitzada des de l’espanyolisme, i es així com analitzem la presència d’elements de l’extrema dreta tant en l’acte de l’ofrena floral com en determinats moments de la manifestació (fent actes de provocació com el llançament d’ous i portant banderes espanyoles i franquistes). Entenem que no hi hauria incidents si l’ajuntament s’encarregues de no permetre la presència d’aquests elements en els actes de la Diada. Això es demostra cada any quan són els mateixos membres de l’organització de la manifestació els qui s’encarreguen d’arraconar els ultres, mentre els agents de les forces d’ocupació sols es preocupen d’intimidar els ciutadans que participen dels actes.
b) Entenem que cal distingir els incidents provocats pels espanyolistes de les sonores mostres de rebuig, totalment legítimes, contra alguns dels membres de la corporació municipal. La protesta és un dret dels ciutadans i, com a tal, cal que sigui exercit. En el cas dels ciutadans dels Països Catalans, sotmesos a un règim d’esquarterament nacional i d’explotació econòmica, Maulets considerem l’exercici d’aquest dret imprescindible.
c) Denunciem també la impunitat de què gaudeixen aquests grupuscles cavernaris, que en els darrers dies s’han tornat a manifestar, ja sigui fent pintades amenaçadores a la UIB o atacant la unitat de la llengua catalana des del Congrés de Diputats espanyol.
d) Anunciem que seguirem convocant la manifestació de la Diada de Mallorca conjuntament amb la resta d’entitats integrades en la Plataforma 31-D. De la mateixa manera que no participarem, com és habitual, en la desvirtuada ofrena floral a l’estàtua de Jaume I. Per això, fem una crida al jovent de Mallorca a participar dels actes organitzats per la comissió jove de la Plataforma 31-D, de la qual Maulets formem part.
e) Encoratgem el jovent a organitzar-se i lluitar dia a dia, des dels nostre barris, pobles i ciutats per aconseguir fer realitat entre totes i tots el nostre projecte d’uns Països Catalans unificats, independents, ecològics, no patriarcals i sense classes.

[combatem el capital, recuperem la terra]

Maulets – Assemblea de Mallorca
[www.maulets.org – mallorca ARROBA maulets.org]
Mira també:
http://www.maulets.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: L'ajuntament de Palma intenta desvirtuar la Festa de l'Estendard
24 nov 2004
Ni un pas enrera!
Sindicato Sindicat